logo
سه‌شنبه 07 مهر 1405 | سه‌شنبه 29 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  2. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  3. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  4. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  5. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  6. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  7. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن
  8. واکاوی تطور فکری و سلوک عرفانی شمس تبریزی؛ از تبریز تا قونیه
  9. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  10. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  11. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  12. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  13. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  14. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  15. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  16. گسست میان ادعا و واقعیت
  17. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  18. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  19. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  20. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها

تصمیمات دولت برای رفع ناترازی گاز/ واردات مجدد گاز از ترکمنستان

تصمیمات دولت برای رفع ناترازی گاز/ واردات مجدد گاز از ترکمنستان
مطابق تصمیم شورای اقتصاد، دولت دستورالعمل را برای رفع ناترازی گاز در ماه‌های سرد سال جاری تصویب کرده که از جمله آن می‌توان به تعیین تعرفه‌های جدید، صرفه‌جویی، فرهنگ‌سازی، تعیین دمای آسایش در ساختمان‌های دولتی، ازسرگیری واردات گاز از ترکمنستان و مصرف نفت کوره در نیروگاه‌ها و صنایع با تایید دادستانی استان‌ها اشاره کرد.

به گزارش راه دانا، حمید پورمحمدی ـ رییس سازمان برنامه و بودجه مصوبات جلسه ۲۴ آبان ماه ۱۴۰۳ شورای اقتصاد را ابلاغ کرد. این گزارش درخصوص راهکارهای اضطراری و کوتاه مدت برای رفع ناترازی تولید و مصرف گاز طبیعی در ماه‌های سرد سال ۱۴۰۳ را بررسی و دستورالعمل‌های ۹ گانه‌ای را صادر کرد.

 

در این مصوبه، وزارت نفت به همراه دیگر نهادهای مرتبط نظیر وزارت امور اقتصادی و دارایی و وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف شد که تعرفه‌های جدید گاز خانگی را طراحی کند. این تعرفه‌ها باید برای جلوگیری از مصرف‌های نامتعارف و غیرضروری تاثیر بازدارنده داشته باشد و به هیئت وزیران برای تصویب ارسال شود.

 

همچنین وزارت نفت باید در مدت ۱۵ روز پس از ابلاغ مصوبه، دستورالعمل‌هایی برای توسعه شرکت‌های کارور و صرفه‌جویی در مصرف گاز را تهیه کند.

 

این دستورالعمل‌ها باید شامل سازوکارهایی برای ارائه گواهی سپرده گاز با قابلیت معامله در بورس و ضمانت‌نامه‌های مورد نیاز برای تحقق صرفه‌جویی در مصرف باشد.

 

صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران نیز موظف شد که در همکاری با وزارت نفت و وزارت نیرو، اقدامات لازم برای فرهنگ‌سازی در خصوص کاهش مصرف گاز طبیعی و برق در ماه‌های سرد سال را انجام دهد.

 

دستگاه‌های اجرایی نیز موظف شدند که دمای آسایش و محدوده زمانی مصرف برای تجهیزات گرمایشی را در ساختمان‌ها و تأسیسات مختلف تعیین کنند.

 

در نهایت، این مصوبه تاکید دارد که در شرایط اوج مصرف، ساعات کاری واحدهای تجاری بزرگ کاهش یابد و واحدهای آموزشی و اداری مطابق با تصمیمات کارگروه تأمین پایدار سوخت زمستانی تعطیل یا ساعات کاری آن‌ها کاهش یابد.

 

طبق این مصوبه شورای اقتصاد احتمال می‌رود که نرخ گاز افزایش پیدا کند. این مصوبه به وزارت نفت و دیگر نهادهای مربوطه دستور داده است که تعرفه‌های جدید گاز خانگی را طراحی کنند.

 

این تعرفه‌ها باید شامل تأثیرات بازدارنده‌ای برای مصرف‌های نامتعارف و غیرضروری باشند، که احتمالاً به معنای افزایش نرخ برای پرمصرف‌ها یا مصارف غیرضروری است.

 

طبق لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ و بر اساس ماده (۱۲) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲)، به وزارتخانه‌های نفت و نیرو از طریق شرکت‌های تابعه آن‌ها اجازه داده شد که ماهانه مبلغ ۴۰۰۰ ریال از هر واحد مسکونی مشترکین گاز، ۳۰۰۰ ریال از هر واحد مسکونی مشترکین برق و ۳۰ هزار ریال از هر واحد تجاری مشترکین گاز و برق دریافت کرده و آن را به عنوان منابع داخلی به خزانه‌داری کل کشور واریز کنند.

 

بر اساس بند هشتم مصوبه شورای اقتصاد، وزارت‌خانه‌های نفت و امور خارجه زمینه از سرگیری واردات گاز طبیعی از خارج از کشور از جمله ترکمنستان را فراهم کنند.

 

برای مشترکان روستایی، مبالغ ذکر شده در تعرفه‌ها به میزان ۵۰ درصد کاهش یافت. همچنین، مشترکانی که فاقد انشعاب گاز بودند، از پرداخت این مبالغ معاف شدند.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه