جمهوری قبرس سودای عضویت در ناتو را دارد
استراتژی نزدیک شدن تدریجی جمهوری قبرس به ناتو محور دیدار رئیس جمهور قبرس با بایدن در اواخر اکتبر بود چون قبرس یونانی نشین قصد دارد به این ائتلاف نظامی بپیوندد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ جمهوری قبرس یکی از کشورهای موسس جنبش عدم تعهد (نم) است اما در ۲۰۰۴ در ارتباط با پیوستن به اتحادیه اروپا از این جنبش خارج شد.
به نوشته روزنامه کاترینی، «نیکوس کریستودولیدس» رئیس جمهور قبرس یونانی نشین ۳۰ اکتبر به واشنگتن رفت. این نخستین سفر رسمی یک رئیس جمهور قبرس به آمریکا از ۱۹۹۶ بود.
کریستودولیدس که در فوریه ۲۰۲۲ به عنوان رئیس جمهور این کشور جزیرهای انتخاب شد، به طور کامل از تحریمهای ضد روسیه حمایت کرده است.
او از تقویت روابط این جزیره با ایالات متحده حمایت میکند. در همان زمان، مقامات قبرس اعلام کردند که موانع جدی برای پیوستن به ناتو وجود دارد، زیرا ترکیه با آن مخالفت خواهد کرد و جمهوری قبرس شرایط عضویت در ناتو را ندارد.
روزنامه کاترینی همچنین گزارش کرد نیکوزیا طرحی را تدوین کرده است که هدف نهایی آن پیوستن به ناتو است و متوجه میشود که به ناچار با چه موانع جدی روبهرو خواهد شد.
در ادامه نوشتار این روزنامه آمده است این یک برنامه دقیق، اندیشیده شده و بلندمدت است که شامل مراحل زیادی به هم وابسته است که قبلا توسط واشنگتن پذیرفته شده و «جیک سالیوان»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید آن را یک گزینه برد-برد خوانده است.
نقطه شروع این طرح، توسعه مثبت حل و فصل مناقشه قبرس و پیشرفت در روابط بین قبرس و ترکیه است.
به نوشته این روزنامه، پس از واشنگتن، کریستودولیدس همچنین در حاشیه اجلاس جامعه سیاسی اروپا در بخارست، طرح خود را با «مارک روته»، دبیرکل ناتو نیز در میان گذاشت.
قبرس از سال ۱۹۷۴ به دنبال حمله مسلحانه ترکیه که توسط کودتا در قبرس و تلاش برای الحاق این جزیره به یونان انجام شد، عملا بین جوامع یونانی و ترک تقسیم شده است.
۳۷ درصد از خاک جزیره، جایی که جمهوری ترک قبرس شمالی یا ترک نشین در سال ۱۹۸۳ اعلام شد، اشغال شده بود. فقط ترکیه، قبرس تر ک نشین را به رسمیت شناخته است.
مذاکرات با میانجیگری سازمان ملل بین جوامع یونان و ترک در مورد اتحاد مجدد قبرس پس از شکست دور دیگری از گفتوگوها در سوئیس در سال ۲۰۱۷ متوقف شد. در حال حاضر تلاشها برای از سرگیری مذاکرات در حال انجام است.
ارسال دیدگاه