اخبار داغ
  1. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  2. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  3. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  4. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  5. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  6. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد
  7. مجوز فعالیت برند چهره حامی پهلوی در تهران را چه کسی صادر کرد؟/ ضرورت ورود قوه قضائیه برای بررسی و محاکمه صادرکنندگان متخلف
  8. رهبر شهید و تجربه حضوری پر صلابیت در سازمان ملل/ تاکید بر تضمین امنیت منطقه در سایه محاکمه عامل ناامنی منطقه!
  9. سخنان رئیس‌جمهور در سازمان ملل در شأن ملت ایران بود/ دفاع از حقوق‌ ملت انسجام را افزایش داد
  10. داماد "حسن روحانی" چه کاره دولت است که در هر موضوعی اظهارنظر می‌کند؟/داماد سرخانه نگران کیک تولد همسایه!
  11. فرصت‌سوزی حسن روحانی از سفر تاریخی رئیس‌جمهور چین به ایران
  12. روزی که قرآن تمام حجت شهید رئیسی در سازمان ملل شد
  13. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  14. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  15. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  16. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  17. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  18. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  19. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  20. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل

وزیر خارجه سابق اوکراین:

دولت کنونی انگلیس پشتیبانی از کی‌یف را تضعیف کرد

دولت کنونی انگلیس پشتیبانی از کی‌یف را تضعیف کرد
وزیر خارجه سابق اوکراین نخست وزیر انگلیس را متهم به تضعیف پشتیبانی‌های کشورش از کی‌یف در جنگ با روسیه کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ «دمیترو کولبا»، وزیر امور خارجه سابق اوکراین در اظهاراتی عنوان کرد دولت کنونی «کر استارمر»، نخست وزیر انگلیس از حزب کارگر، به منظور دادن مجوز به کی‌یف به منظور استفاده از موشک‌های دوربرد انگلیسی «سایه طوفان» برای حمله به عمق خاک روسیه «به جای آنکه مستقل تصمیم بگیرد خودش را ملزم به پیروی از موضع آمریکا در این زمینه کرد.»

این وزیر خارجه سابق اوکراین در صحبت‌هایی که از سوی نشریه «تایم» منتشر شد گفت که دولت قبلی انگلیس که متعلق به حزب محافظه‌کار بود ابتکار عمل را برای کمک به کی‌یف در دست گرفته و تلاش داشت واشنگتن را متقاعد کند به این که با جسارت بیشتری از اوکراین پشتیبانی کنند در حالی که دولت کنونی حزب کارگر دنباله‌روی مواضع کاخ سفید است.

کولبا ادامه داد: «محافظه‌کاران انگلیس مواضعشان را با آمریکایی‌ها هماهنگ می‌کردند اما خودشان را محدود به این نمی‌کردند که صرفا دنباله‌روی آمریکایی‌ها باشند. یک چنین تغییری در سیاست انگلیس با روی کار آمدن دولت حزب کارگر اتفاق افتاد. موضع آنها این است که دنباله‌روی آمریکایی‌ها باشند.»

این مقام ارشد سابق اوکراینی اضافه کرد: «بریتانیا باید به خودش اجازه دهد که گفتگوها با آمریکایی‌ها بر سر اوکراین را هدایت کند نه این که تنها دنباله‌روی تصمیماتی که آمریکا می‌گیرد باشد.»

کولبا ادعا کرد در ماه سپتامبر اولین گفتگوی «ناخوشایند» را با مقام‌های انگلیسی داشته که در جریان آن این مقام‌ها به اوکراین اجازه استفاده از موشک‌های دوربرد انگلیسی «سایه طوفان» را برای شلیک به عمق خاک روسیه بدون تایید چنین رویکردی از سوی «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا ندادند؛ تاییدیه‌ای که سرانجام بایدن حدود یک ماه پیش آن را صادر کرد.

به نوشته روزنامه «تلگراف»، انگلیس در زمان روی کار بودن دولت محافظه‌کاری که «ریشی سوناک»، نخست وزیر سابق، در صدر آن بود تبدیل به اولین کشوری شد که در پاسخ به درخواست‌های مکرر «ولودیمیر زلنسکی»، رئیس جمهور اوکراین، موشک‌های دوربرد و تانک‌های جنگی اصلی در اختیار کی‌یف گذاشت. بعد از این تصمیم‌ها بود که ایالات متحده و متحدان دیگر نیز به پیروی از موضع لندن این ادوات را در اختیار اوکراین گذاشتند.

کولبا که در دولت زلنسکی به مدت چهار سال تا سپتامبر ۲۰۲۴ به عنوان وزیر خارجه کار کرد، گفت: «این بوریس جانسون (نخست وزیر اسبق انگلیس) بود که آستانه کمک‌ها را بالا برد و ریشی سوناک هم انتخاب دیگری به جز رعایت این آستانه و بالاتر بردن آن نداشت. زمانی که دولت حزب کارگر جای آن را گرفت ما تضمین‌های محکم دریافت کردیم مبنی بر این که وضعیت کما فی السابق ادامه پیدا خواهد کرد. این اتفاق تا حد زیادی به جز تصمیمات گرفته شده درباره استفاده از موشک‌های سایه طوفان افتاده است.»

او گفت: «تنها گفتگوی ناخوشایندی که من با مقام‌های بریتانیایی داشتم مربوط به حدود ۲ هفته قبل از استعفای من است و این اولین گفتگوی ناخوشایندی بود که من از زمان ابتدای حمله تمام عیار به اوکراین داشتم و موضوع آن درباره تحویل موشک‌های سایه طوفان و مجوزهای استفاده از آنها علیه برخی اهداف بود. شاید علت این گفتگوها این بود که دولت جدید انگلیس احتیاط در پیش گرفته و نخواست که در اتخاذ تصمیمات شتابزده عمل کند.»

این در حالی است که کر استارمر از زمانی که در ماه ژوئیه به نخست وزیری انگلیس رسید هنوز به اوکراین سفری نداشته در حالی که ریشی سوناک چند هفته بعد از ورودش به نخست وزیری به اوکراین سفر کرد. بوریس جانسون، نخست وزیر اسبق انگلیس اولین رهبر غربی بود که بعد از حمله روسیه به اوکراین، به کی‌یف رفت و بعد از آن هم چند بار دیگر به اوکراین سفر کرد.

روسیه همچنان به پیشروی‌های مداوم خود در خاک اوکراین ادامه می‌دهد در حالی که «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور منتخب ایالات متحده به احتمال زیاد بعد از شروع به کار دولتش در ماه ژانویه قصد دارد فرآیند مذاکرات صلح اوکراین را به جریان بیندازد هر چند که جزئیاتی زیادی از نحوه رویکرد او برای این مذاکرات منتشر نشده است.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه