اخبار داغ
  1. پیشرفت‌های کشور باعث عصبانیت و کلافه‌گی بدخواهان ایران شده است
  2. بیانیه مجلس در محکومیت هتک حرمت قرآن در هلند
  3. ارتش و سپاه در کنار هم امنیت پایدار و اقتدار دفاعی ایران را رقم می‌زنند
  4. موافقت مجلس با کلیات لایحه اصلاح قانون سرباز قهرمان
  5. مجلس در جریان مذاکرات عمان است/هیچ اقدامی خارج از قانون انجام نمی شود
  6. رفع مشکلات خدمت سربازی متأهلین دانشگاه فرهنگیان
  7. پاسخ جهنمی در انتظار متجاوزان به یمن است
  8. حمایت معاونت علمی از پروژه‌های ساخت بار اول مناطق نفت‌خیز
  9. گفت‌وگوها با ایران خوب پیش می‌رود
  10. سیاست های خانم وزیر؛ به نام محرومان، به کام ثروتمندان
  11. مدعیان بلد بودن زبان دنیا میتینگ نقد و بررسی مذاکرات «عمان» به راه انداختند!/ مذاکرات برجام چاشنی جاسوسی داشت!
  12. جاسوس ها مذاکرات برجام را به سمت برد و باخت هدایت کردند/هرگونه تهدید نظامی ایران به زیان آمریکا خواهد بود
  13. خلأ قانونی مانع نظارت مؤثر؛ طرح مجلس برای مقابله با تخلفات شبکه نمایش خانگی
  14. ماجدی و جلالی؛ سرآشپزهای فاجعه‌ساز/ برای تیم فوتبال امید نگران هستیم!
  15. رمزگشایی از حرکات بدن هنگام مناجات؛ چرا در دعا دست‌ها را به آسمان می‌بریم؟
  16. آیا شبکه‌های اجتماعی برای نوجوانان خطرناک هستند؟ کدام کشورها در مقابله با شبکه‌های اجتماعی خبرساز شدند
  17. تنش‌های تجاری ترامپ قیمت انس جهانی طلا را صعودی کرد
  18. گیشه سینمای ایران در سومین هفته فروردین ۱۴۰۴؛ «دایناسور» همچنان صدرنشین
  19. وزارت بهداشت نباید مصوبه افزایش ظرفیت پزشکی را لغو کند
  20. هشدار رئیس مجلس در خصوص بحران مسکن و معیشت خانواده‌ها/ فشار مضاعف بر دوش مستأجران

سلول‌های مغز در فضا سریع‌تر رشد می‌کنند

سلول‌های مغز در فضا سریع‌تر رشد می‌کنند
بررسی جدید پژوهشگران آمریکایی نشان می‌دهد که سلول‌های مغز پس از یک ماه ماندن در ایستگاه فضایی بین‌المللی سالم می‌مانند اما سریع‌تر از سلول‌های مغز روی زمین رشد می‌کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ تاثیر محیط ریزگرانش بر تغییر عضلات، استخوان‌ها، سیستم ایمنی و توانایی‌های شناختی مشخص شده است اما اطلاعات کمی درباره تأثیر خاص آن بر مغز وجود دارد.

به نقل از فیز، دانشمندان «مؤسسه پژوهشی اسکریپس»(Scripps Research) با همکاری «بنیاد سلول‌های بنیادی نیویورک»(NYSCF) برای کشف چگونگی واکنش سلول‌های مغز به ریزگرانش، توده‌های کوچکی را از سلول‌های مغزی به‌دست‌آمده از سلول‌های بنیادی به «ایستگاه فضایی بین‌المللی» فرستادند.

آنها در کمال تعجب دریافتند سلول‌ها با بازگشت به زمین پس از یک ماه هنوز سالم هستند اما در مقایسه با همتایان پرورش‌یافته روی زمین، سریع‌تر رشد کرده‌اند. آنها به نورون‌های بالغ نزدیک‌تر بودند و علائم ویژه‌ای را نشان می‌دادند.

دکتر «جین لورینگ» Jeanne Loring) از پژوهشگران ارشد این پروژه گفت: این واقعیت که سلول‌ها در فضا زنده مانده‌اند، شگفتی بزرگی بود. این پژوهش، زمینه را برای آزمایش‌های آینده در فضا فراهم می‌آورد تا در آنها بخش‌های دیگری از مغز را که تحت تأثیر بیماری‌های نورودژنراتیو قرار می‌گیرند، بررسی کنیم.

روی زمین، این گروه پژوهشی از سلول‌های بنیادی برای ایجاد ارگانوئیدهای متشکل از نورون‌های مغز استفاده کردند که در بیماری ام‌اس و پارکینسون نقش دارند. برخی از ارگانوئیدها نیز نوعی سلول ایمنی مغز را موسوم به میکروگلیا شامل می‌شدند تا پژوهشگران بتوانند تأثیر ریزگرانش را بر التهاب مغز بررسی کنند.

ارگانوئیدها معمولا در یک محیط مایع غنی از مواد مغذی رشد می‌کنند که باید مرتب تغییر کند تا اطمینان حاصل شود که سلول‌ها تغذیه کافی دارند و مواد زائد حذف می‌شوند. پژوهشگران برای اجتناب از نیاز به کار آزمایشگاهی در ایستگاه فضایی بین‌المللی، پیشگام یک روش جدید برای پرورش ارگانوئیدهای کوچک‌تر از حد معمول در «کرایویال‌ها» شدند که ویال‌های کوچک و بدون هوا هستند و در اصل برای انجماد عمیق طراحی شده‌اند.

ارگانوئیدها در آزمایشگاه‌های ایستگاه فضایی کندی آماده شدند و در یک انکوباتور مینیاتوری به ایستگاه فضایی بین‌المللی رفتند. پس از یک ماه ماندن در مدار، آنها به زمین بازگشتند و پژوهشگران دریافتند که آنها سالم هستند.

پژوهشگران برای بررسی این که چگونه محیط فضا بر عملکردهای سلول تأثیر می‌گذارد، الگوهای بیان آران‌ای سلول‌ها را با ارگانوئیدهای کنترل‌شده روی زمین مقایسه کردند. آنها دریافتند که ارگانوئیدهای پرورش‌یافته در ریزگرانش دارای سطوح بالاتری از ژن‌های مرتبط با بلوغ و سطوح پایین‌تری از ژن‌های مرتبط با تکثیر در مقایسه با نمونه‌های روی زمین هستند. این بدان معناست که سلول‌های قرارگرفته در معرض ریزگرانش سریع‌تر رشد می‌کنند و کمتر از سلول‌های روی زمین تکثیر می‌شوند.

همچنین، این گروه پژوهشی خاطرنشان کردند که برخلاف فرضیه آنها، کاهش التهاب و بیان ژن‌های مرتبط با استرس در ارگانوئیدهای ریزگرانش دیده شده اما تحقیقات بیشتری برای تعیین علت آن مورد نیاز است.

فرضیه لورینگ این است که محیط ریزگرانش ممکن است شرایط سلول‌های درون مغز را در مقایسه با ارگانوئیدهای رشدیافته در شرایط آزمایشگاهی معمولی و در حضور گرانش منعکس کند.

این پژوهش در مجله «Stem Cells Translational Medicine» به چاپ رسید.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه