اخبار داغ

سفیرافلاک گزارش می‌دهد؛

خداحافظی با تک فرزندی

خداحافظی با تک فرزندی
تمایل خانواده‌ها به داشتن دو فرزند به بالا، روندی رو به رشد داشته و با افزایش فرزندآوری در یک خانواده، با تک فرزندی خداحافظی می‌شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ از سفیرافلاک، جمعیت یکی از مولفه‌های مهم اقتدار هر کشور است، در دهه‌های گذشته در هر خانواده ایرانی میانگین چهار فرزند و بیشتر وجود داشت و والدین معتقد بودند که روزی‌رسان خداست، از همین رو در درون خانواده‌های پرجمعیت، فرزندانی پرورش داده شدند که بسیار موفق شده و در جامعه اثرگذار بودند.

در گذشته، خانواده‌های ایرانی که دارای چند فرزند بودند، با صفا و صمیمیت و البته در یک زندگی توام با سادگی زندگی می‌کردند و فرزندان چنین خانواده‌هایی بسیار مسئولیت‌پذیر و توانمند بودند، اما در دهه ۷۰ اقداماتی برای کاهش فرزندآوری در دستور کار قرار گرفت که همه خانواده‌ها را به داشتن یک یا دو فرزند تشویق می‌کرند و این دقیفاً همان زنگ خطری بود که نواخته شد.

در کمتر از چند سال شعار «زندگی بهتر با فرزند کمتر» آنچنان در بین خانواده‌ها نفوذ کرد که پس از چند سال بسیاری از خانواده‌ها به سمت تک‌فرزندی رفته و زندگی بدون فرزند و یا یک فرزند را بهترین و لاکچری‌ترین زندگی می‌دانستند.
بعد از فرامین رهبری و صحبت‌هایی که در مورد جمعیت فرمودند، اقداماتی از جمله جوانی جمعیت در دستور کار قرار گرفت تا کشور را از بحران جمعیتی بتواند نجات دهد، طرحی که با ارائه مشوق‌هایی، تلاش دارد تا کشور را از کاهش فرزندآوری عبور دهد.

خداحافظی با تک فرزندی

۱۲۰ نوزاد در مراکز نفس متولد شدند

مینا رحیمی دبیر قرارگاه جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی لرستان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک»، اظهار داشت: در راستای اجرای طرح جوانی جمعیت اقداماتی در دستور کار قرار گرفته از جمله ارائه مشاوره پیش از ازدواج به زوجین جوان در ۱۰ مراکز مشاوره ازدواج و همچنین راه‌اندازی ۱۲ مرکز نفس (نجات فرزندان سقط) بوده است.

وی افزود: از ابتدای تاسیس این مراکز در استان تاکنون در زمینه مشاوره به مادرانی که قصد سقط عمدی دارند، فعالیت‌هایی انجام شده و موفقیت ۸۸ درصدی در زمینه مراجعین را داشته است به‌طوری که طی ۱۴ ماه از فعالیت این مراکز در شهرهای استان، ۲۷۲ نفر مراجعه نمودند و ۲۴۳ مورد انصراف از سقط صورت گرفته و در مجموع ۱۲۰ نوزاد در مراکز نفس متولد شده البته مادران باردار دیگری هم تحت مراقبت هستند که به زودی نوزادان آن‌ها متولد می‌شوند.

دبیر قرارگاه جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی لرستان تصریح کرد: برگزاری کلاس‌های آموزشی، ارائه مشوق به زوج‌ها در ادارات، برگزاری کلاس‌های آموزشی با موضوعات معایب تک فرزندی و درمان ناباروری، مشاوره ازدواج، پیشگیری و تشخیص ناباروری در سطح دانشگاه انجام شده است.

رحیمی بیان کرد: تجلیل از خانواده‌های دارای پنج فرزند، خانوارهای دارای نوزاد سه قلو و دوقلویی انجام شده است، همچنین گسترش تبلیغات فرزندآوری و برگزاری مسابقات از دیگر اقداماتی بوده که در راستای این طرح اجرا شده است

۱۲ درصد جمعیت استان، سالمند است

وی با اشاره به اینکه طبق آخرین آمار در حال حاضر ۱۲ درصد جمعیت استان لرستان را سالمندان تشکیل می‌دهند، گفت: لازم است که خانواده‌ها به موضوع فرزندآوری توجه ویژه‌ای داشته باشند تا شاهد افزایش جمعیت باشیم.

دبیر قرارگاه جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی لرستان یادآور شد: در حال حاضر ۳۵ درصد خانوارها تک فرزند هستند و لازم است که خانواده‌ها نسبت به افزایش تعداد فرزندان توجه داشته باشند.

رحیمی عنوان کرد: میزان باروری کلی در استان لرستان از ۱.۹ درصد به ۱.۷ درصد رسیده ولی با ارائه مشوق‌های لازم می‌توان شاهد افزایش موالید بود به‌طوری که برای تشویق و تسهیل فرزندآوری، افزایش مرخصی زایمان به ۱۲ماه، ایجاد مراکز درمان ناباروری، راه‌اندازی مراکز نفس برای جلوگیری از سقط‌های عمدی، ایجاد خوابگاه‌های متاهلی، تحت پوشش قرار گرفتن خدمات بیمه‌ای برای زایمان طبیعی، اهدای تشویقی مالی ازدواج و فرزندآوری به زوجین، اهداء وام به زوجین، اهداء ودیعه مسکن، احداث مهدکودک‌ها در ارگان‌های مختلف و کاهش ساعت کاری بانوان در دستور کار قرار دارد.

 

خداحافظی با تک فرزندی

 

پیشتازی تولد فرزندان دوم در خانواده‌های لرستانی

فریبرز امیری مدیرکل ثبت‌احوال لرستان اظهار داشت: از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۶۷ هزار و ۸۲ نوزاد در لرستان متولد شده که از این تعداد ۷ هزار و ۹۴۵ نوزاد دختر و هشت هزار و ۸۳۷ نوزاد پسر بودند که تعداد نوزادان متولد شده پسر از دختران بیشتر بوده است.

وی افزود: با اقدامات و مشوق‌هایی که در این مدت انجام شده، در سال جاری بیشترین درصد تولد نوزادان در لرستان مربوط به تولد فرزندان دوم خانواده‌ها بوده است که حدود ۳۴.۵ درصد از ولادت‌ها مربوط به تولد فرزند دوم خانواده‌های لرستانی است.
مدیرکل ثبت‌احوال لرستان تصریح کرد: امسال در لرستان ۱۰ مورد سه قلو و ۳۴۹ مورد ۲ دوقلو نیز متولد شده‌اند.
 

 

خداحافظی با تک فرزندی

 

واگذاری بیش از ۴۰۰ قطعه زمین در طرح جوانی جمعیت

بهزاد شاکرمی مدیرکل راه و شهرسازی لرستان هم در راستای ارائه مشوق‌های جوانی جمعیت‌، اظهار داشت: حدود ۱۸ هزار نفر در استان در طرح جوانی جمعیت، متقاضی زمین هستند که تاکنون حدود ۴۰۰ قطعه زمین به متقاضیان واگذار شده که بیشترین زمین با تعداد ۱۷۳ قطعه مربوط به شهرستان بروجرد بوده است.

وی افزود: یکی از مهم‌ترین مشکلات در حوزه واگذاری زمین، کمبود زمین است که در برخی از شهرهای استان وجود دارد ولی در شهرهایی مانند نورآباد، الیگودرز، بروجرد و پلدختر به تعدادی از واجدین شرایط زمین واگذار شده است.

مدیرکل راه و شهرسازی لرستان تصریح کرد: اقداماتی در دستور کار قرار گرفته تا با تامین زمین بتوانیم بخشی را واگذار کنیم، واگذاری زمین یکی از مشوق‌های جوانی جمعیت است که در همه شهرهای استان این مهم پیگیری می‌شود.

امید است که با ارائه مشوق‌ها در زمان مورد نظر و همچنین حمایت‌های لازم از خانوارها برای افزایش تعداد فرزندان، شاهد این باشیم که بسیاری از خانوارها به داشتن سه تا چهار فرزند تمایل داشته باشند.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه