اخبار داغ

رئیس پلیس فتای استان سمنان خبر داد:

کاهش ۱۷ درصدی جرایم سایبری در سمنان

کاهش ۱۷ درصدی جرایم سایبری در سمنان
رئیس پلیس فتای استان سمنان گفت: با همکاری مردم و اقدامات به‌موقع پلیس فتا کاهش ۱۷ درصدی جرایم سایبری در استان سمنان محقق شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حجت‌الله جاویدپور در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت» در خصوص جرم کلاهبرداری اینترنتی گفت: تحصیل وجه، مال، منفعت، خدمات و یا امتیازات عالی با استفاده غیرمجاز مرتکب از طریق سامانه‌های مخابراتی یا رایانه‌ای با ارتکاب اعمالی چون وارد کردن، ایجاد، محو، تغییر یا متوقف کردن اطلاعات و یا مختل کردن سامانه کلاهبرداری صورت می‌گیرد.

رئیس پلیس فتای استان سمنان با بیان اینکه مجرمان سایبری از هر ترفندی برای رسیدن به اهداف مجرمانه خود استفاده می‌کنند، اظهار کرد: این مجرمان با تحریک عواطف و احساسات کاربران اقدام به کلاهبرداری می‌کنند که کاربران می‌بایست همواره هوشیار بوده و به هیچ عنوان اطلاعات مالی، بانکی و خصوصی خود را در اختیار افراد ناشناس قرار نداده و یا در فضای مجازی برای افراد ناشناس ارسال نکنند.

وی در ادامه افزود: شهروندان بر روی لینک‌های دریافتی از طریق پیامک و یا شبکه‌های اجتماعی که توسط شماره‌های ناشناس ارسال شده، کلیک نکنند و حتماً قبل از واریز وجه به حساب دیگران با تماس تلفنی از صحت شماره کارت و مبلغ واریزی اطمینان حاصل کنند.

جاویدپور با بیان اینکه پلیس فتا به‌طور مستمر و دقیق به رصد و شناسایی فعالیت‌های غیرقانونی می‌پردازد، اظهار کرد: با همکاری مردم و اطلاع‌رسانی به‌موقع، پلیس فتا توانسته در کاهش جرائم سایبری در استان سمنان موفق عمل کند.

این مقام مسئول در خصوص وضعیت جرم کلاهبرداری اینترنتی در استان سمنان بیان کرد: کلاهبرداری اینترنتی هم‌اکنون در صدر جرائم استان قرار دارد که بیش از ۵۰ درصد پرونده‌های پلیس فتا در زمینه کلاهبرداری اینترنتی است که عمدتاً در بستر بازارهای آنلاین و شبکه‌های اجتماعی پرمخاطب اتفاق می‌افتد.

وی از کاهش ۱۷ درصدی جرائم سایبری در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد و گفت: همکاری مؤثر دستگاه قضائی، مدیران کانال‌ها و گروه‌های شبکه‌های اجتماعی و اقدامات پیشگیرانه اعم از آگاهسازی عمومی، برگزاری کلاس‌های آموزشی، پخش هشدار و... در کاهش جرائم مؤثر بوده است.

جاویدپور درباره نحوه رسیدگی به شکایت توسط پلیس فتا بیان کرد: قربانیان این فضا با مراجعه به دفاتر خدمات قضائی، تشکیل پرونده خواهند داد که پس از به جریان افتادن رسیدگی موضوع، پرونده به پلیس فتا ارجاع داده می‌شود که قربانیان می‌بایست مستندات مربوط به پرونده را در اختیار داشته و به کارشناسان مربوطه ارائه کنند تا اقدامات لازم برای بررسی، پی‌جوئی و کشف جرم صورت گیرد.

این مقام مسئول با اشاره به اقدامات پیشگیرانه در حوزه کلاهبرداری اینترنتی گفت: با توجه به جرائم سایبری به خصوص فراوانی کلاهبرداری اینترنتی در دو حوزه پیشگیری اجتماعی و وضعی اقدامات پلیس فتا صورت می‌گیرد به‌طوری‌که در سال جاری اقداماتی از قبیل برگزاری کلاس‌های آموزشی برای جوامع هدف اعم از ادارات دولتی، مدارس، دانشگاه‌ها، شرکت‌های دولتی و خصوصی برگزار شده است.

وی همچنین تصریح کرد: تیم رسانه‌ای پلیس فتا به‌صورت مستمر تولیدات آموزشی اعم از عکس نوشت، موشن‌گرافیک و... را تهیه و در بسترهای مختلف به خصوص شبکه‌های اجتماعی پرمخاطب به منظور آگاهسازی عمومی منتشر کرده و همچنین دو پویش کودکان سایبری و خرید امن در فضای مجازی با رویکرد آگاهسازی عمومی و کاهش مخاطرات این فضا برگزار شده است. 

جاویدپور از دستگیری کلاهبردارن اینترنتی طی هفته گذشته در سمنان خبر داد و گفت: در تمامی پرونده‌ها مشخص شده بود که شاکی با کلیک بر روی لینک دریافتی از طریق پیامک و یا شبکه‌های اجتماعی و ایجاد دسترسی برای متهم در تلفن همراه، سبب برداشت غیرمجاز از حساب‌های بانکی خود شده است.

این مقام مسئول با بیان اینکه شناسایی مجرمان از طریق تحلیل اطلاعات موجود در پرونده‌ها و به ویژه بدافزار‌های نصب شده بر روی تلفن همراه صورت گرفته است، گفت: مجرمان سایبری در عملیاتی غافلگیرانه با هماهنگی دستگاه قضائی دستگیر و از آن‌ها بیش از ۷۵ فقره سیم کارت، انواع تلفن همراه، لپتاب و سایر تجهیزات رایانه‌ای کشف و ضبط شد.

وی به شهروندان توصیه کرد تا در صورت مواجه شدن با موارد مشکوک و مجرمانه در فضای مجازی، مراتب را از طریق سامانه فوریت‌های سایبری به شماره 096380 و یا سایت پلیس فتا به آدرس اینترنتی www.fata.gov.ir گزارش کنند تا در سریع‌ترین زمان به آن رسیدگی شود.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه