اخبار داغ

دبیر شورا خبر داد

کاهش تعداد اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی به ۳۰ نفر

کاهش تعداد اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی به ۳۰ نفر
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از کاهش تعداد اعضای این شورا خبر داد و گفت: برخی اوقات تعداد اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی تغییر می‌کند؛ به طوریکه برخی دوره‌ها تعداد اعضاء ۵۰ نفر بود که امروز به ۳۰ نفر کاهش یافته است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ از مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه در دانشگاه علوم و فنون زمینی امیرالمؤمنین (ع) اصفهان ضمن گرامیداشت یاد شهدا، به تشریح وضعیت نیروهای مسلح در اوایل انقلاب و دوران دفاع مقدس پرداخت و بر ضرورت توجه به پیشرفت های کنونی و تعامل با دانشگاه های نظامی تاکید کرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با یادآوری وضعیت سخت و کمبود امکانات در دوران دفاع مقدس خاطرنشان کرد: در دوران جنگ، ما حتی پوتین نداشتیم و با کتونی خود به عملیات می‌رفتیم. در برخی عملیات‌ها حتی لباس‌های نظامی را با لباس‌های شخصی جایگزین می‌کردیم. در آن زمان، بسیاری از وسایل نظامی و تجهیزات ضروری در دسترس نبود.

انقلاب اسلامی از سختی‌ها عبور کرده و به دستاوردهای بزرگی رسیده است

خسروپناه همچنین به مشکلات آموزشی اشاره کرده و افزود: ما در آغاز انقلاب، آموزش‌های نظامی را نداشتیم. حتی در عملیات‌ها گاهی با مشکلات اساسی مواجه می‌شدیم.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به وضعیت دشوار آموزش‌های نظامی در آن دوران اظهار داشت: حتی در عملیات‌هایی مثل عملیات خیبر، که به شرایط سخت و وضعیت بد فیزیکی سربازان افزوده می‌شد، ما با آموزش‌های ابتدایی روبرو بودیم.

کمبودها نتوانست مانع از پیشرفت و پیروزی انقلاب اسلامی شود

خسروپناه تصریح کرد: این مشکلات و کمبودها نتوانست مانع از پیشرفت و پیروزی انقلاب اسلامی شود و امروز با وجود تمامی دشواری‌ها، انقلاب اسلامی به دستاوردهای بزرگی دست یافته است.

وی افزود: ما امروز با امکانات بیشتر و توانمندی‌های بالاتر قادر به پیشبرد اهداف نظام اسلامی هستیم.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تأکید کرد: نباید فراموش کنیم که از کجا آمده‌ایم و این مسیر دشوار را چگونه پیموده‌ایم.

خسروپناه همچنین بر لزوم توجه به امکانات و منابع انسانی در تمامی نهادهای کشور تأکید کرد و گفت: ما باید با استفاده از تجارب گذشته و بهره‌گیری از علم و تخصص روز، کشور را به سمت آینده‌ای روشن هدایت کنیم.

وی با اشاره به پیشرفت های چشمگیر نیروهای مسلح در سالهای اخیر، گفت: امروز به جایی رسیده ایم که دانشگاهی مثل دانشگاه امیرالمومنین علیه السلام که یکی از دانشگاه های افسری در سپاه است، می تواند یک الگوی حکمرانی دفاعی تدوین کند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی این پیشرفت ها را مرهون ایمان و هدایت رهبری دانست و با تأکید بر اهمیت اسناد تدوین شده در شورای عالی انقلاب فرهنگی، گفت: وظیفه ماست که نحوه تعامل این اسناد را در دانشگاه‌ها از نزدیک مشاهده کنیم. اسناد شورای عالی در حوزه‌های مختلف علمی، فرهنگی و نظامی تدوین شده و می‌تواند راهگشا باشد.

خسروپناه به تحلیل نقش رهبری در پیشرفت‌های علمی و فرهنگی کشور پرداخت و تأکید کرد: همه دستاوردهای علمی و فرهنگی کشور در حوزه‌های مختلف، از جمله در حوزه‌های پژوهشی، فناوری‌های نوین و حوزه‌های علمیه، به راهبری‌های مقام معظم رهبری باز می‌شود.

مقام معظم رهبری به صورت مستقیم بر امور نظامی نظارت دارند

وی در این زمینه گفت: شکرگزار رهبری باشیم که ما را اینگونه تربیت کرده است. حضرت آقا که فرمانده کل قوا هستند، به طور مستقیم در بسیاری از امور کشور نظارت و فرماندهی می‌کنند. حتی در تصمیمات جزئی، مانند راه‌اندازی یک دانشکده یا پژوهشگاه، ایشان نظر می‌دهند. برای مثال، اگر امروز پژوهشگاه رویان را داریم، این دستاورد به رهبری حضرت آقا باز می‌گردد. همچنین، رتبه چهارم جهانی در حوزه نانو و پیشرفت‌های علمی در حوزه‌های مختلف، از جمله فقه جدید و فلسفه‌های مضاف، به راهبری‌های مقام معظم رهبری وابسته است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی سپس به ویژگی‌های شخصیتی مقام معظم رهبری اشاره کرد و افزود: حضرت آقا هم حکیم هستند، هم فقیه و هم عارف. اینها ویژگی‌هایی هستند که در ایشان به خوبی نمود پیدا می‌کند. مقام معظم رهبری خود در سلوک عرفانی پیشگام بوده‌اند و این مسئله در دستورات ایشان به پیغمبر اکرم نیز تأکید شده است. در سوره مزمل آمده است که اگر انسان در شب تهجد نداشته باشد، قادر به ساختن نفس خود نخواهد بود.

خسروپناه در ادامه به لزوم تقویت تعاملات میان دانشگاه‌های مختلف کشور و به ویژه دانشگاه‌های نظامی اشاره کرد و گفت: باید تعاملات بیشتری با دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های مختلف داشته باشید. علاوه بر دانشگاه‌های سپاه، باید تفاهم‌نامه‌های بیشتری با دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های ارتش منعقد شود. ارتش نیز همواره دلبستگی زیادی به سپاه داشته است. تجربه‌هایی که اخیراً در بازی جنگ در دانشگاه دافوس ارتش داشتیم، نشان‌دهنده همکاری‌های خوب میان نیروهای نظامی ایران و کشورهای دیگر مانند هند، پاکستان و عراق است.

وی در نهایت بر اهمیت تعامل با دانشگاه‌های کشور و ارتباط با حوزه‌های علمی و مهندسی تأکید کرد و گفت: تمام علوم و فنون نظامی و دفاعی به علوم پایه و مهندسی وابسته است. برای موفقیت در حکمرانی دفاعی، نیاز به تئوری‌های قوی در حوزه حکمرانی داریم. این تئوری‌ها باید بر اساس تعلیم و تربیت بنا شوند، چرا که شما در این حوزه بخش مهمی از کار خود را در زمینه تربیت انجام می‌دهید.

اهمیت تئوری‌های اسلامی در حوزه‌های مختلف

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در سخنانی بر اهمیت تئوری‌های اسلامی در حوزه‌های مختلف از جمله تعلیم و تربیت، علم و فناوری، و حکمرانی تأکید کرد و گفت: ما در دانشگاه‌ها افرادی داریم که با رویکرد اسلامی، نظریه‌پردازی کرده‌اند. پس از راه‌اندازی کرسی‌های نظریه‌پردازی در شورای عالی انقلاب فرهنگی، که من پیش از دبیری مسئولیت آن را داشتم، تاکنون بیش از ۹۰ نظریه ثبت شده و بیش از ۹ هزار کرسی ترویجی در کشور برگزار شده است. این کرسی‌ها، که الحمدلله شاهد برگزاری آن‌ها توسط شما نیز بودیم، باید جدی گرفته شود.

خسروپناه افزود: نظریه‌های اسلامی که در حوزه‌های حکمرانی، تعلیم و تربیت، و علم و فناوری کار شده‌اند، می‌توانند به بالندگی علوم و فنون نظامی کمک شایانی کنند. این نظریه‌ها بایستی مورد توجه قرار گیرند تا در پیشبرد اهداف کشور مؤثر باشند.

وی سپس به تشریح ساختار شورای عالی انقلاب فرهنگی پرداخت و گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی یکی از سه شورای حاکمیتی است که زیر نظر مقام معظم رهبری فعالیت می‌کند. به عنوان مثال، رئیس‌جمهور به اعتبار حکم مقام معظم رهبری، رئیس این شوراست. همچنین، دبیر و اعضای حقیقی و حقوقی شورا تحت نظر ایشان تعیین می‌گردند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تأکید کرد: برخی اوقات تعداد اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی تغییر می‌کند. در برخی دوره‌ها، اعضای شورا به ۵۰ نفر می‌رسیدند، اما اکنون تعداد آنها به ۳۰ نفر کاهش یافته است. این تغییرات با مشورت‌های مقام معظم رهبری صورت می‌گیرد تا شورا در دوره‌های مختلف، با توجه به مقتضیات آن دوره، چابک‌تر یا وسیع‌تر شود.

خسروپناه ضمن اشاره به چهلمین سالگرد تأسیس این شورا، به تشریح فعالیت‌های مختلف و ستادهای زیرمجموعه شورای عالی انقلاب فرهنگی پرداخت و بر اهمیت همکاری و تعاملات میان نهادهای مختلف تأکید کرد.

وی گفت: امسال شورای عالی انقلاب فرهنگی، چهار ستاد اصلی شامل ستاد علم و فناوری، ستاد فرهنگی اجتماعی، ستاد تعلیم و تربیت و ستاد خانواده و زنان را راه‌اندازی کرده است و به تازگی مصوب کرده‌ایم که ستاد سلامت نیز به این مجموعه اضافه شود. این شورا برخلاف شورای عالی امنیت ملی که به مسائل امنیتی می‌پردازد یا شورای عالی فضای مجازی که به فضای مجازی اختصاص دارد، حوزه‌های گسترده‌تری را شامل می‌شود، از جمله فرهنگی، اجتماعی، علم و فناوری، خانواده و حتی محتوای فضای مجازی.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: تعامل شورای عالی انقلاب فرهنگی با ستاد کل نیروهای مسلح و دیگر نهادهای نظامی مانند ارتش و سپاه بسیار خوب است و ما از ظرفیت‌های رصدی و تجربیات قرارگاهی این مجموعه‌ها بهره‌برداری می‌کنیم. ما جلسات مستمر و مفصلی با فرماندهان ستاد کل و قرارگاه خاتم داریم که این تعاملات می‌تواند به ارتقاء همکاری‌های مشترک کمک کند.

خسروپناه همچنین از مصوبات اخیر شورا در زمینه اسناد مختلف علمی و فرهنگی سخن گفت و اشاره کرد: ما اسنادی مانند سند دانشگاه اسلامی، نقشه جامع علمیه، سند هوش مصنوعی، سند کوانتوم و بسیاری دیگر داریم که به حوزه‌های مختلف علم و فناوری مرتبط هستند. یکی از اسناد مهم در حال بازنگری، نقشه جامع علمی است که در حوزه‌های علم و فناوری می‌تواند برای شما مفید باشد.

وی ادامه داد: علاوه بر این، ما سندهایی در زمینه‌های فرهنگی نیز داریم، مانند سند صنایع دستی و سند موسیقی که می‌تواند در فعالیت‌های فرهنگی مورد استفاده قرار گیرد. به عنوان مثال، اصفهان با تنوع بالای صنایع دستی خود می‌تواند نقش مهمی در توسعه این حوزه ایفا کند.

خسروپناه در پایان با بیان اینکه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تنها یک نهاد نظامی نیست و در بسیاری از پروژه‌های بزرگ کشوری مشارکت دارد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از تعاملات سپاه و قرارگاه خاتم در پروژه‌هایی چون جاده‌سازی، تونل‌ها، و ورزشگاه آزادی سخن گفت و گفت: سپاه در کنار اقدامات نظامی، خدمات فراوانی به مردم ارائه می‌دهد.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه