رئیس به دنبال انقلاب در ورزشهای پارالمپیکی؛
در مجمع عمومی کمیته ملی پارالمپیک چه گذشت؟/ از صحبتهای کارگری و دنیامالی تا اختلاف نظر اسبقیان و حسابرس
در مجمع عمومی کمیته ملی پارالمپیک رئیس کمیته پارالمپیک و وزیر ورزش و جوانان صحبت کردند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ بیست و چهارمین مجمع عمومی کمیته ملی پارالمپیک امروز (دوشنبه) در محل تالار پارالمپیک با حضور احمددنیامالی وزیر ورزش و جوانان و محمود خسرویوفا رئیس کمیته ملی المپیک برگزار شد.
محمد تابع نماینده کمیته ملی المپیک، هادی ساعی رئیس فدراسیون تکواندو، علیرضا سهرابیان رئیس فدراسیون قایقرانی، عباس نظریان رئیس فدراسیون اسکی و ورزشهای زمستانی، علیرضا پورسلمان رئیس فدراسیون شمشیربازی، جلیل کوهپایه زاده رئیس فدراسیون جانبازان و توان یابان و دیگر اعضای مجمع عمومی کمیته ملی المپیک حضور داشتند.
مجمع با پخش سرود ملی و تلاوت آیاتی از قرآن کریم آغاز و در ادامه اشعاری در وصف امیرالمؤمنین علی (ع) سروده شد.
همچنین در ادامه فرازی از سخنان رهبر انقلاب در جمع مدالآوران المپیک و پارالمپیک پخش شد. همچنین کلیپهایی از افتخارآفرینی قهرمانان پارالمپیکی در پاریس پخش شد.
غفور کارگری در ابتدای این مجمع با خیر مقدم به مدعوین اظهار داشت: دلیل تاخیر احمد دنیامالی وزیر ورزش در مجمع، حضور در کمیسیون برنامه و بودجه است و او با تاخیر در این مجمع حاضر خواهد شد.
همچنین اصغر حسنزاده دبیر مجمع گزارشی از مصوبات سال گذشته مجمع را ارائه کرد. در ادامه احمد راستینه نماینده مجلس شورای اسلامی به اعضای مجمع اضافه شد.
کارگری: به دنبال انقلاب در ورزشهای پارالمپیکی هستم
غفور کارگری رئیس کمیته پارالمپیک در مجمع عمومی کمیته ملی پارالمپیک بعد از پایان کلیپ عملکرد کاروان فرزندان ایران در پارالمپیک پاریس اظهار داشت: احمد راستینه از طرف مجلس شورای اسلامی ناظر بر مجمع است و از توانمندیهای او در حوزههای مختلف به ویژه ورزش استفاده خواهیم کرد. در این مجمع امیدواریم مصوباتی در دستور کار قرار گیرد که به سود ورزش ایران و پارالمپینها باشد.
وی افزود: یاد جهان پهلوان سپهبد قاسم سلیمانی را گرامی میدارم که به معنای کلمه پهلوان بود و علاقه زیادی به ورزش داشت و حتی برخی جلسات را در حین کوهنوردی برگزار کرد. این شهید به من توصیه کرد همواره در ورزش باشم. او روحیه پهلوانی داشت.
رئیس کمیته ملی پارالمپیک با اشاره به موفقیت ایران در پاریس گفت: از تمام عزیزان تشکر میکنم که این موفقیت با تلاش آنها به دست آمد و موفقیتها کار سیستمی بود که با همت عزیزان بخشهای مختلف به دست آمد.
کارگری از زارع رئیس فدراسیون کوهنوردی، پورسلمان رئیس فدراسیون شمشیربازی و محسن شادی سرپرست فدراسیون روئینگ به عنوان اعضای جدید مجمع یاد کرد و گفت: با اضافه شدن این سه فدراسیون شمار فدراسیونهای عضو مجمع به عدد ۱۹ رسید که ۱۵ فدراسیون رشتهای و 4 فدراسیون حمایتی است. همچنین فدراسیونهای ورزش دانش آموزی، کارگری، دانشجویی و پزشکی حمایتی هستند.
وی یادآور شد: میزبانی تاشکند از بازیهای پاراآسیایی منتفی و چند کشور به دنبال میزبانی هستند و ما در حال آماده سازی کاروان ایران هستیم. هدفمند حرکت میکنیم و اهدافی را پیشبینی کردیم که قرار گرفتن در جایگاه اول یا دوم مهمترین هدف ما است. هدف دوم بسترسازی برای تقویت تیمهای بزرگسالان است. راهبرد ما نیز حضور حداکثری جوانان در بازیهای پاراآسیایی است تا تجربه لازم را برای آوردگاههای بزرگ کسب کنند.
رئیس کمیته پارالمپیک عنوان کرد: برنامه دوم ما حضور در بازی های پاراآسیایی ناگویا با ۱۸ رشته است و با هدف قرار گرفتن در جمع سه کشور برتر است. در ۲۰۲۶ ژاپن میزبان است و حفظ مقام دوم سخت است. ما تلاش را داریم تا دوم شویم اما نباید پایینتر از سوم قرار گیریم.
کارگری رویکرد دیگر کمیته را توسعه همه جانبه با تمرکز بر روی کسب مدال طلا دانست و گفت: راهبرد اصلی ورزش ما کیفیگرایی است و وزارت ورزش و کمیتههای ملی المپیک و پارالمپیک بر روی آن اتفاق نظر دارند و حتی وزیر بر روی کیفیگرایی با رویکرد مدال طلا تاکید دارد. با این رویکرد هدف ما تک رقمی کردن جایگاه ایران در پارالمپیک ۲۰۲۸ لس آنجلس است و با کمک دولت و مجلس به رسیدن این مهم امیدواریم.
وی در ادامه با اشاره به رویکرد مهم دیگر کمیته ملی پارالمپیک خاطرنشان کرد: قول یک تحول اساسی در رشتههای پارالمپیک در حد انقلاب دادم. رکوردشکنی در پاریس به عدد ۴۲۱ رسید و این نشان میدهد که رقابت بسیار سخت است. ما ملزم هستیم در بعد فنی پارالمپیک تحول اساسی ایجاد کنیم و احیاگر باشیم. رهبر انقلاب بر اقدامات فرهنگی تاکید دارند و آن را حاشیههای مهمتر از متن دانستند. این مسوولیت ما را سنگین میکند.
کارگری ادامه داد: باید در بخش فنی ساماندهی و ارتقا مربیان تحول ایجاد کنیم و سطح آنان ارتقا پیدا کند. تمرکز خاص روی استعدادیابی داشته باشیم. برخی رشتهها به پایان نخبگان رسیدند و ما باید تمرکز بر روی استعدادیابی بگذاریم. باید در بحث فرهنگی هویت ملی و اعتقادی در عرصه بینالمللی به نمایش بگذاریم. ما باید به دنبال تاثیرگذاری فرهنگی باشیم. در بعد رسانهای ورزشکاران در جایگاه حقیقی نیستند. ما باید روایتگری کاملی از افتخارآفرینی قهرمانان داشته باشیم. کشورهای دیگر برای یک مدال برنز چه کارهایی میکنند. ما باید اداره روایتگری را شکل دهیم.
پخش کلیپ
در ادامه این مجمع کلیپی از اعزام پارالمپینها به پاریس از ابتدای سال ۱۴۰۳ منتشر شد که در این کلیپ به افتخارآفرینی قهرمانان ایران به ویژه بانوان اشاره شد. در این کلیپ اشارهای به کارهای فرهنگی ورزشکاران شد که مورد توجه مقام معظم رهبری نیز قرار گرفت. همچنین در این کلیپ پیامهای تبریک مسوولان ارشد نظام به کاروان فرزندان ایران برجسته شد.
کارگری گفت: ما باید جایگاه حقیقی ورزش و ورزشکار پارالمپیکی را احیا کنیم. ما باید براساس مبانی دینی عمل کنیم. من باور دارم که ورزش کاران پارالمپیکی بر سایر ورزشکاران ارجحیت دارند. امام (ره) میفرمایند خدمت به معلولین خدمت به رسول الله (ص) است. رهبر انقلاب نیز بر اهمیت این ورزشکاران تاکید دارند. مردم نیز احترام بیشتری برای قهرمانان پارالمپیکی دارند.
وی گفت: مشکلات زیادی در مسیر قهرمانی این عزیزان است اما بر این مشکلات چیره میشوند. کسب مدال آنان سه برابر دیگران است. من به دنبال احیای جایگاه حقوقی این افراد هستم. در جمع پارالمپینهای قهرمانان بینظیری مانند ساره جوانمردی و زهرا نعمتی قرار دارد که در نوع خود بینظیر هستند. ما باید جایزه ملی پارالمپیکی تعریف کنیم و پیشنهاد آن را نیز به وزیر ورزش و جوانان دادم و احمد دنیا مالی وزیر ورزش نیز استقبال کرد.
مظلومی به خسروی وفا: سرکارگر شدید!
محمدرضا مظلومی رئیس فدراسیون ناشنوایان در ادامه این مجمع گفت: بعد از جدایی فدراسیون نابینایان از فدراسیون جانبازان امکانات ورزشی ما تقریبا صفر شد و ما حتی در برخی استانها دفتر کار نداریم. ما از وزیر ورزش و جوانان میخواهیم کمک کنند تا ورزش نابینایان در مسیر توسعه قرار گیرد. بچههای نابینایان از بسیاری امکانات محرومند.
او در ابتدای صحبت های خود محمود خسروی وفا را خطاب قرار داد و گفت: الان دیگر کارگر نیستی و سرکارگر شدید!
اختلاف نظر اسبقیان و حسابرس
در ادامه جلسه بین سیدمحمدشروین اسبقیان و حسابرس مستقل در خصوص تعریف پولشویی، اختلاف نظر پیش آمد و در نهایت بنا شد یک تعریف جدید از موضوع پولشویی برای حسابرسیها انجام شود تا شبههها در این زمینه برطرف شود.
راستینه: در حکمرانی باید نگاه را عوض کنیم
احمد راستینه نماینده ناظر مجلس شورای اسلامی در کمیته ملی پارالمپیک نیز گفت: بسیار خوشحالم که در این مجمع حضور دارم. نتایج پاراآسیایی و پارالمپیک نشان داد، هدفگذاری خوبی که در سنوات اخیر و گذشته رقم خورده، قابل توجه بود. یکی از گامهای مهم در تغییر حکمرانی، تغییر نگاه در بحث سلامت جامعه و حمایت از ورزشکاران و قهرمانان است. من در مجلس در کمیسیون تلفیق حضور داشتم. چند تلاش جدی انجام شد تا به سمت پایداری سازی منابع ورزش کشور برویم. در بودجه سال آینده چند اتفاق مثبت برای ورزش افتاده است. یک مورد آن سهم ۱۰ درصدی از مالیات بر ارزش افزوده در کالاهای آسیب رسان است.
وی ادامه داد: مورد دیگر آن است که از محل صندوق توسعه برای ابتدای سال مالی کشور ۱۰ میلیارد دلار برای توسعه امور عمرانی در نظر گرفته شده است. بیش از پنج هزار پروژه نیمه تمام ورزشی داریم که شرایط خوبی نیست و برای این کار تصمیمات خوبی گرفته شده و امیدواریم سال آینده، سال خوبی برای تکمیل پروژههای نیمه کاره باشد.
راستینه یادآور شد: در حکمرانی باید نگاه را عوض کنیم. در کلیپهای پخش شده، به نظرم آمد که هر کدام از اشکهای این قهرمانان میلیاردها ارزش دارد. امروز یک تصویر از زن ایرانی در رویدادهای مختلفی، به خوبی میتواند تاثیرگذار باشد. باید موضوع حق پخش نیز حل شود.
پیشنهاد تشکیل کمیسیون رسانه
در ادامه مجمع عمومی کمیته ملی پارالمپیک گزارش حسابرس و همچنین بازرس قرائت شد و با اکثریت آرا مورد تائید اعضا قرار گرفت. همچنین تعدادی از اعضا پیشنهادهایی را داشتند که مورد توجه غفور کارگری قرار گرفت. یکی از این پیشنهادات تشکیل کمیسیون رسانه بود.
وزیر آمد
از ساعت ۱۰:۳۰ دقیقه احمد دنیامالی وزیر ورزش و جوانان به همراه سیدمحمدشروین اسبقیان و محمود خسرویوفا وارد مجمع شدند که مورد استقبال کارگری قرار گرفتند.
خسرویوفا بعد از قرار گرفتن در جایگاه اعلام کرد من کارگر شما و ورزش ایران هستم.
دنیامالی: مشکل ما وحدت داخلی و منابع انسانی است نه پول
احمد دنیامالی وزیر ورزش و جوانان در مجمع سالیانه کمیته ملی پارالمپیک، اظهار داشت: خیلی خوشحالم در این روز که سالگرد درگذشت یک پهلوان عزیز و روز مقارن با یک ماه خاص است، اینجا حضورم دارم. درباره صحبتهای احمد راستینه (نماینده ناظر مجلس شورای اسلامی در کمیته ملی پارالمپیک) ابتدا باید تشکر کنم که همیشه یار ورزش بوده است. ما همه تلاشمان را میکنیم که اتفاقات خوبی در ورزش بیفتد. بزرگترین مشکل در حوزه بودجه است که بودجه ورزش با این شرایط قابل برنامهریزی نیست. اولاً که مصوبات با اعتبارات فاصله دارد و زمانی که اعتبارات تخصیص مییابد، سال به پایان میرساند که این موضوع باید با کمک مجلس حل شود.
وی ادامه داد: از خسرویوفا رییس کمیته ملی المپیک، تشکر میکنم که به همه ورزش ایران کمک کرد تا هاشمی از کمیته المپیک جدا بود و به وزارت ورزش بیاید. با توجه به سوابق او امیدوارم با تعاملات خوب در وزارت ورزش شرایط ما بهتر شود.
وزیر ورزش و جوانان با اشاره به گسترش فرهنگسازی در بین ورزشکاران، عنوان کرد: ما نیاز به فرهنگسازی در حوزه منشور پارالمپیک داریم. اگر این فرهنگسازی شود، نیازی نیست که برای جزییات کوچک درخواست شود. اگر منشور را جدی بگیریم، شرایط بهتر میشود. افکار عمومی باید به این بخش توجه کند و این حوزه صدادار شود. من با آمار کاذب دادن مخالفم، اما باید با شناساندن ورزشکاران این فرهنگ سازی را انجام بدهیم، در واقع در این حوزه در غربت هستیم.
وی افزود: ما در حوزه پارالمپیک باید به سمت معلولیتهای بالا برویم. سیاست نظام این است، فردی که معلولیت ۹۰ درصدی دارد را جذب کنیم. نباید نسبت به آنها بیتفاوت باشیم. شاید آنها برای ما مدال نداشته باشد، اما ثواب زیاد دارد و کمک زیادی به این افراد میکند. جامعه ما فرهنگی و دینی است و باید در این موارد پیشتاز باشیم.
دنیامالی در مورد مشکلات مالی کمیته ملی پارالمپیک گفت: اگر نتایج پارالمپیک را در طول این سالها تحلیل کنیم، قطعاً درخشان است، اما اگر خودش را با خودش مقایسه کنیم، قابل نقد است. مشکل ما پول نیست، بلکه وحدت داخلی خودمان و منابع انسانی است. حوزه ورزش و به ویژه پارالمپیک، حوزه عاشقی و ایثارگری است. ما میراث جانبازان را در این حوزه ورزش داریم و باید قدر بدانیم.
وی تاکید کرد: اجازه نمیدهیم که ورزشکار برای کسب مدال تحت فشار باشد، بلکه باید روحیه، فرهنگ و عرق ملی را تقویت کنیم. اینکه مدالها به خانواده شهدا اهدا میشود، بسیار ارزشمند است. من با هر مدیری با هر شیوهای کار میکنم، منتها تا زمانی که علیه نظام نباشد. خط قرمز من نظام است و آمدهام که عزت ملی را با ثروت عمیق انسانی که داریم، به ارمغان بیاوریم. تاکید میکنم که ورزش نیاز به پوستاندازی دارد. بچههای ما باید قدرت ایرانی را به نمایش بگذارند و ما هم میهمانان و تماشاگران را منزلت بدهیم. مردم ولی نعمت ما هستند و هر کاری که میکنیم باید برای خوشحالی آنها باید.
وزیر ورزش و جوانان در پایان خاطرنشان کرد: ما وامدار مردم هستیم و باید وظیفهمند باشیم. این معنا ندارد که رییس فدراسیون به دنبال ساخت کمپ و ...باشد، بلکه باید ذهن او معطوف به مسائل فنی و ... باشد. از ورزش در آینده خبرهای خوبی خواهد آمد و نیکی و جوانمردی را خواهید شنید. هر کار ناروا مسئولیتش با من است و هر مدالآوری و افتخارآفرینی برای ورزشکار است. ما باید در درون، خودمان را نقد کنیم. اینکه میگویند نیست و نمیشود، با این ادبیات بیگانه هستم.
ارسال دیدگاه