logo
سه‌شنبه 07 مهر 1405 | سه‌شنبه 29 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  2. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  3. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  4. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  5. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  6. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  7. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن
  8. واکاوی تطور فکری و سلوک عرفانی شمس تبریزی؛ از تبریز تا قونیه
  9. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  10. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  11. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  12. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  13. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  14. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  15. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  16. گسست میان ادعا و واقعیت
  17. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  18. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  19. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  20. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها

زلزله در تبت؛ ادامه امدادرسانی در سرما و احتمال افزایش فوتی‌ها

زلزله در تبت؛ ادامه امدادرسانی در سرما و احتمال افزایش فوتی‌ها
در پی وقوع زلزله ۶.۸ ریشتری در منطقه تبت چین، تاکنون مرگ ۱۲۶ تن تایید شده و امدادگران همچنان در جستجو برای نجات بازماندگان احتمالی این حادثه در هوای سرد کوهستانی هستند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به گفته رسانه‌های دولتی چین تاکنون دستکم ۱۲۶ تن در این حادثه کشته و ۱۸۸ تن دیگر نیز زخمی شدند.

این در حالی است که بررسی‌های اولیه نشان می‌دهند بیش از ۳۶۰۰ خانه در منطقه «شیگاتسه» تبت ویران شده است.

به گزارش گاردین، عکس‌ها و ویدیوهای منتشر شده خانه‌ها و ساختمان‌های متعددی را نشان می‌دهند که به ویرانه تبدیل شده‌اند.

در همین حال، خبرگزاری دولتی شینهوا گزارش داده که آمار کشته‌ها و زخمی‌ها ممکن است همچنان افزایش یابد چرا که حال برخی از زخمی‌ها وخیم است و تعدادی از افراد همچنان مفقود هستند.

زلزله ساعت حدود ۹ صبح به وقت محلی و در عمق ۱۰ کیلومتری زمین رخ داد. شینهوا بزرگی زلزله را که پیش‌تر ۶.۹ اعلام شده بود، به ۶.۸ ریشتر کاهش داد. گزارش سازمان زمین‌شناسی ایالات متحده اما بزرگی زلزله را ۷.۱ ریشتر ثبت کرد.

مرکز این زلزله در حدود ۷۵ کیلومتری شمال شرقی اورست که در مرز چین و نپال قرار دارد، واقع شده است.

بر اساس گزارش سازمان زمین‌شناسی ایالات متحده (USGS)، طی ۱۰۰ سال گذشته، در منطقه‌ای که زلزله روز گذشته (سه‌شنبه) رخ داد، ۱۰ زلزله با بزرگی حداقل ۶ ریشتر ثبت شده است.

حدود ۱۵۰ پس‌لرزه در ۹ ساعت پس از زلزله به ثبت رسید و منطقه گردشگری کوه اورست در سمت چینی به دلیل این حادثه بسته شد.

به گفته شبکه دولتی CCTV چین، شهرستان «دینگری» و مناطق اطراف آن لرزش‌های بسیار شدیدی را تجربه کردند و بسیاری از ساختمان‌های نزدیک به مرکز زلزله فرو ریخته‌اند. وزارت مدیریت بحران چین اعلام کرد که حدود ۱۵۰۰ امدادگر برای جست‌وجوی قربانیان و نجات‌یافتگان در محل حاضر شده‌اند.

فیلم‌هایی که خبرگزاری رویترز منتشر کرده، ساختمان‌های آسیب‌دیده و مغازه‌های تخریب‌شده در شهرهای بزرگ‌تر شیگاتسه و «لاتسه» را نشان می‌دهد که آوار آن‌ها به خیابان‌ها ریخته بود.

این زلزله در «کاتماندو»، پایتخت نپال که در فاصله ۴۰۰ کیلومتری مرکز زلزله قرار دارد، احساس شد و ساکنان به سرعت از خانه‌های خود خارج شدند. رسانه‌های چینی اعلام کردند در نپال ۱۵ مورد مصدومیت خفیف و چند مورد تخریب ساختمان گزارش شده است.

به گزارش یورونیوز، «آنوژ راج غیمیر»، رئیس منطقه «سولخومبو» در نپال در این خصوص گفت: ما لرزش بسیار شدیدی احساس کردیم و نیروهای پلیس و سایر نیروهای امنیتی را به همراه ساکنان منطقه برای جمع‌آوری اطلاعات درباره خسارات بسیج کرده‌ایم.

لرزش‌ها در ایالت «بیهار» در شمال هند نیز احساس شد، اما مقامات هیچ نشانه‌ای از خسارت گزارش نکردند.

این منطقه از نظر لرزه‌خیزی فعال است و در نقطه تلاقی صفحات هند و اوراسیا قرار دارد که باعث برخورد این صفحات و شکل‌گیری ارتفاعات هیمالیا شده است. این فرایند می‌تواند منجر به ایجاد یا تغییر برخی از مرتفع‌ترین قله‌های جهان شود.

در حالی که زلزله در این منطقه کوهستانی پدیده‌ای رایج است، زلزله روز گذشته قدرتمندترین زلزله ثبت‌شده در شعاع ۲۰۰ کیلومتری طی پنج سال گذشته بوده است.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه