مکتب حیدری دانشگاهی برای مدیریت خانواده
امام علی (ع) الگوی بینظیری برای پدران است؛ شجاعت، عدالت، مهربانی، دانشاندوزی، تدبیر و مدیریت ایشان در همه ابعاد زندگی، از جمله تربیت فرزندان، سرمشق ارزشمندی برای پدران امروزی است که میخواهند خانوادهای سالم و موفق داشته باشند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از پایگاه خبری تحلیلی «سبلان ما»، روز پدر فرصتی است برای تجلیل از مقام شامخ پدری و چه الگوی والایی از پدری میتوان یافت جز امام علی (ع) که فتح خیبر را با درایت و شجاعت خود رقم زد و مظهر قدرت، شجاعت و پایداری برای خانواده و جامعهٔ اسلامی شد. امام علی (ع) امروزه نیز الگوی بینظیری برای پدران است؛ شجاعت، عدالت، مهربانی، دانشاندوزی، تدبیر و مدیریت ایشان در همه ابعاد زندگی از جمله تربیت فرزندان، سرمشق ارزشمندی برای پدران امروزی است که میخواهند خانوادهای سالم و موفق داشته باشند. الگوگیری از حضرت علی (ع) نیازمند خودسازی مستمر است
علیاکبر باقری بنابی، امامجمعه شهرستان پارسآباد، اظهار داشت: الگوگیری از حضرت علی (ع) فرایندی مداوم و نیازمند تلاش و کوشش است؛ مطالعهٔ زندگی، سیره و سخنان ایشان راهنمای بسیار مناسبی در این مسیر خواهد بود و همچنین مهمترین نکته عمل به آموختههاست؛ کافی نیست فقط دانستههای خود را افزایش دهیم، بلکه باید تلاش کنیم تا در زندگی خود آنها را پیاده کنیم.
وی معتقد است: در بعد اخلاقی امام علی (ع) عدالتپیشگی، راستگویی، صداقت، شجاعت در راه حق، بخشندگی، سخاوت، مهربانی، صبر و بردباری، عقلانیت، گذشت و ایثار این امام را باید موردتوجه قرار دهیم.
امامجمعه پارسآباد تصریح کرد: در بعد خانوادگی احترام به همسر و فرزندان، مهربانی و عطوفت با خانواده، آموزش و تربیت دینی فرزندان، ایجاد محیطی گرم و صمیمی در خانواده و در بعد اجتماعی نیز عدل و دادخواهی، امربهمعروف و نهیازمنکر، کمک به نیازمندان، دفاع از مظلومان، و تلاش برای بهبود جامعه از جمله خصلتهای بارز امیرالمؤمنین (ع) است که باید در الگوگیری از ایشان مدنظر باشد.
وی اضافه کرد: بعد از پیامبر اسلام (ص)، حضرت علی (ع) اولشخص خلقت است و ضروری است در زندگی عادی پیروان و شیعیان این انسان بزرگ تقواپیشگی، نماز اول وقت، تلاوت قرآن نیز موردتوجه قرار بگیرد.
باقری بنابی خاطرنشان کرد: روز پدر که گرامیداشت روز میلاد امام علی (ع) است، فرصتی است تا از زحمات و تلاشهای پدران در جامعه اسلامی تقدیر و تشکر کنیم و این روز در یادآوری نقش کلیدی والدین بهویژه پدران در تربیت و شکلگیری شخصیت فرزندان و همچنین تأثیر آنها بر جامعه اهمیت دارد و باید به این نکته توجه کنیم که قدردانی از والدین نهتنها بهعنوان یک وظیفه اخلاقی، بلکه بهعنوان یک اصل فرهنگی و اجتماعی نیز باید مدنظر قرار گیرد.
۴ حق بزرگ پدر بر گردن فرزندان
امامجمعه شهرستان پارسآباد با اشاره به چهار حق بزرگ پدر بر گردن فرزندان بیان کرد: اگر فرزندان بهدرستی از این حقوق آگاه باشند، به وظایف خود در قبال پدر و مادر عمل خواهند کرد و آنگونه که همه میدانیم سجده تنها بر خداوند متعال جایز است و در روایات آمده که اگر سجده بر غیر خداوند مجاز بود، خداوند به فرزندان دستور میداد که برای پدر و مادر خود سجده کنند و این نکات نشاندهنده اهمیت و جایگاه پدر در خانواده و جامعه از دیدگاه اسلامی است.
وی افزود: در قرآن کریم، خداوند متعال در چهار مورد به عبادت و اطاعت خود اشاره کرده و پس از آن به احسان و نیکوکاری نسبت به پدر و مادر دعوت کرده است که نشانه اهمیت و جایگاه والای پدر و مادر در دین اسلام است که خداوند ابتدا به بندگان خودفرمان میدهد که او را عبادت کنند و سپس بر نیکی به والدین تأکید میکند.
وی با تبریک مجدد روز پدر به تمام پدران دلسوز ایران اسلامی گفت: از پدران میخواهم که غیرت علوی را به خرج دهند تا مشکلات موجود در جامعه، بهویژه در زمینه عفاف، حجاب و پوشش زنان و دختران حل شود.
امام علی (ع) نماد عدالتخواهی و دفاع از حقوق مظلومان است
ابوالفضل موسیزاده استاد دانشگاههای اردبیل در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سبلان ما» تأکید کرد: الگوگیری از امام علی (ع) بهعنوان یک شخصیت برجسته تاریخی و دینی، میتواند از زوایای مختلفی از جمله تحلیل شخصیت، تربیت دینی، مدیریت و رهبری، عدالت اجتماعی و توجه به علم و دانش مورد بررسی قرار گیرد.
وی افزود: امام علی (ع) بهعنوان یک الگوی انسانی، دارای ویژگیهای بارزی چون شجاعت، صداقت، عدالت و علم است. بررسی این ویژگیها و چگونگی پیادهسازی آنها در زندگی روزمره میتواند به افراد کمک کند تا از ایشان الگو بگیرند .
وی افزود: حضرت علی (ع) نمونهای از یک انسان کامل است که حتی نقل شده است که ایشان آنقدر گذشت و رأفت داشت که حتی قاتل خود را ذرهای مؤاخذه نکرد که این نشان از مردانگی. صلابت و بزرگی روح یک انسان والا که در علی (ع) بود را نشان میدهد.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: امام علی (ع) بهعنوان یک پدر و معلم، اهمیت تربیت دینی و اخلاقی را در زندگی فرزندان و جامعه بهخوبی نشان داده است و این نکته میتواند به والدین و مربیان کمک کند تا روشهای تربیتی مؤثری را در پیش بگیرند.
وی گفت: در تربیت فرزندان و همسرداری امام علی (ع) نمونه موفق هستند؛ فردی قوی، شجاع و مدافع حقوق انسانی که فرزندانی خلف مانند امام حسین، زینب کبری و ابوالفضلالعباس همگی در شهامت شجاعت و بلندی پرچم اسلام نقش داشتند.
موسیزاده گفت: یکی از ویژگیهای بارز امام علی (ع) عدالتخواهی و دفاع از حقوق مظلومان است؛ این الگو میتواند به افراد و جامعهها الهام بخشد تا در برابر ناعدالتیها ایستادگی کنند و به دنبال تحقق عدالت باشند؛ همچنین امام علی (ع) بهعنوان یک رهبر، توانسته است در شرایط سخت و بحرانی تصمیمات مؤثری اتخاذ کند مطالعه سیره مدیریتی ایشان میتواند به مدیران و رهبران امروز کمک کند تا در مواجهه با چالشها بهتر عمل کنند.
وی خاطرنشان کرد: حضرت علی (ع) نشان داد که میتوان حاکم بود؛ ولی ظلم نکرد، میتوان پدر بود و فرزندان غیور تربیت کرد، میتوان همسر باشد و هم راز همسر خویش باشد.
این استاد دانشگاه اردبیل ادامه داد: حضرت امام علی (ع) به علم و دانش اهمیت زیادی میداد و خود نیز بهعنوان یک عالم شناخته میشد؛ اما این نکته میتواند به جوانان و دانشجویان الهام بخشد تا به دنبال علم و دانش باشند و در مسیر یادگیری تلاش کنند.
وی تأکید کرد: در نهایت، الگوگیری از امام علی (ع) نیازمند مطالعه، تفکر و عمل به آموزههای ایشان است. این فرایند میتواند به بهبود فردی و اجتماعی کمک کند و جامعهای بهتر و عادلانهتر بسازد.
موسی زاده یادآور شد: فتح خیبر به فرماندهی امام علی (ع) نقطه عطفی در موفقیت جبهه اسلام بود. این پیروزی، علاوه بر اهمیت نظامی و راهبُردی و نمایش قدرت و اقتدار جبهه حق، گامی مهم در جهت تحقق اهداف الهی و گسترش عدل و داد در منطقه بود.
الگوگیری از سیره امام علی (ع) ضامن امنیت خانواده است
باقر باقرزاده، استاد علوم اجتماعی دانشگاه آزاد سرعین نیز با تأکید بر این مطلب که با مطالعه دقیق سیره امام علی (ع) و استفاده از و الگوگیری از سیره امام علی (ع) میتوان خانوادهای سالم و موفق داشت، اظهار داشت: مناسبت روز پدر را نهتنها یک رویداد مذهبی بلکه فرصتی بینظیر برای ارتقای ارزشهایی چون عدالت، مهربانی و همدلی در جامعه باید بدانیم، چراکه حضرت علی (ع) نماد وحدت مسلمانان است و بزرگداشت ایشان میتواند روحیه همکاری و اتحاد را در میان افراد تقویت کند.
این استاد دانشگاههای سرعین تأکید کرد: میتوان در برهه کنون از فضای مجازی نیز برای اشاعه سیره امام علی (ع) بهره برد، چرا که این فضا بهعنوان ابزاری قدرتمند برای گسترش مفاهیم انسانی، میتواند با تولید محتوای جذاب و الهامبخش، ارزشهایی چون شجاعت، عدالت و مهربانی را به جوانان منتقل کند.
باقرزاده گفت: باید با الهام از زندگی حضرت علی (ع)، فضایی سرشار از امید، وحدت و نشاط ایجاد کنیم و از فضای مجازی بهدرستی در این راستا بهرهبرداری کنیم.
وی اضافه کرد: میتوان از حضرت امام علی (ع) در ارتباط با خانواده الگوگیری کرد؛ ایشان به همسر و فرزندان خود احترام میگذاشتند، با آنها با مهربانی رفتار میکردند و درعینحال، بر تربیت صحیح آنها تأکید داشتند.
این استان حوزه معارف خاطرنشان کرد: در تربیت فرزندان امام علی (ع) به تربیت دینی و اخلاقی فرزندان خود اهمیت زیادی میدادند. ایشان با آموزش عملی و گفتار نیکو، فرزندان خود را به سمت کمال هدایت میکردند.
وی ادامه داد: الگوگیری از امام علی (ع) در کنترل خشم نیاز امروز جوانان ما است، چراکه امام علی (ع) با وجود مواجهه با مشکلات فراوان، همیشه بر خویشتنداری و کنترل خشم خود تأکید داشتند؛ در مسئولیتپذیری و عدالت نیز امیرالمؤمنین امام علی (ع) در تمام عرصههای زندگی خود، مسئولیتپذیر بودند و عدالت را سرلوحه کار خود قرار میدادند.
ارسال دیدگاه