اخبار داغ
  1. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  2. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  3. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  4. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  5. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  6. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد
  7. مجوز فعالیت برند چهره حامی پهلوی در تهران را چه کسی صادر کرد؟/ ضرورت ورود قوه قضائیه برای بررسی و محاکمه صادرکنندگان متخلف
  8. رهبر شهید و تجربه حضوری پر صلابیت در سازمان ملل/ تاکید بر تضمین امنیت منطقه در سایه محاکمه عامل ناامنی منطقه!
  9. سخنان رئیس‌جمهور در سازمان ملل در شأن ملت ایران بود/ دفاع از حقوق‌ ملت انسجام را افزایش داد
  10. داماد "حسن روحانی" چه کاره دولت است که در هر موضوعی اظهارنظر می‌کند؟/داماد سرخانه نگران کیک تولد همسایه!
  11. فرصت‌سوزی حسن روحانی از سفر تاریخی رئیس‌جمهور چین به ایران
  12. روزی که قرآن تمام حجت شهید رئیسی در سازمان ملل شد
  13. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  14. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  15. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  16. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  17. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  18. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  19. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  20. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل

یک کارشناس تاریخ:

نهضت در تهران تبدیل به انقلاب شد

نهضت در تهران تبدیل به انقلاب شد
کارشناس تاریخ گفت: در جریان انقلاب در ۱۷ شهریور که در تهران بود، نهضت را در تهران تبدیل به انقلاب کرد و به دنبال این کل شهر‌های ایران به حرکت در آمدن و در نهایت از کنترل رژیم خارج شد و انقلاب اسلامی پیروز شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ جواد منصوری در گفتگو با تهران پرس درباره جنایات رژیم پهلوی در تهران گفت: تهران به تدریج مرکزیت مبارزه و مقابله با سلطه خارجی به ویژه از ابتدای دوره پهلوی اول بود به گونه‌ای که الهام‌بخش مبارزات در سایر شهر‌های کشور شد البته نقش قم و تا حدودی مشهد را نمی‌شود نادیده گرفت، در بعضی مقاطع هم قم پیشتاز بوده و آغازگر جریانات مبارزاتی علیه رژیم وابسته بود، اما غالباً تهران براساس وسعت، جمعیت و مراکز آموزشی و رسانه‌اش همیشه منبع مبارزه علیه رژیم شاه بود.

وی با اشاره به اینکه تهران بعد از انقلاب اسلامی هم مرکزیت مهم دفاع از انقلاب و مبارزات با تهدیدات علیه انقلاب بود، ادامه داد: از دهه ۳۰ فعالیت‌های ضد رژیم پهلوی و استعماری گسترش پیدا می‌کند و به همین دلیل رژیم شاه برای سرکوب مردم تهران از تشکیلاتی مانند ساواک استفاده می‌کند.

منصوری اظهار داشت: در جریان انقلاب در تاریخ ۱۲ بهمن سال ۵۷ تهران با ورود امام به عنوان شاخص کل انقلاب ایران معرفی شد، نکته مهم این است در تهران علمای بزرگی بودند مانند مرحوم آیت‌الله کنی و مرحوم مدرس و آیت‌الله طالقانی و کاشانی که در تهران بودند البته در شهرستان‌ها مبارزات همچنان ادامه داشت ولی تهران معمولاً از گستردگی و شدت بیشتری برخوردار بود و به این دلیل همیشه تمرکز رژیم روی سرکوب مردم در تهران بود.

وی افزود: در جریان جنبش تنباکو در دوره رضاخان و در دوره پهلوی دوم، کوتای ۲۸ مرداد و جنبش ۱۵ خرداد همگی در تهران بود، زیرا تهران به دلیل مرکزیت کشور از لحاظ امکانات و افراد به گونه‌ای بوده که این مبارزات نمود بیشتری پیدا می‌کرد.

این تاریخ‌نگار بیان کرد: در جریان انقلاب در ۱۷ شهریور که در تهران بود، نهضت را در تهران تبدیل به انقلاب کرد و به دنبال این کل شهر‌های ایران به حرکت در آمدن و در نهایت از کنترل رژیم خارج شد و انقلاب اسلامی پیروز شد.

 

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه