logo
چهارشنبه 08 مهر 1405 | چهارشنبه 30 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. استانبول با پیمانکار جدید پرواز می‌کند/ چین زیر بار تحریم نرفت
  2. میناب فراتر از تندیس و پوستر آزمون بلوغ سینمای ایران در مواجهه با سوگ ملی
  3. بازدید از خط تولید، درد را درمان نمی‌کند/ تا نقشه راه بلندمدت نداشته باشیم، بازار خودرو روی آرامش را نخواهد دید
  4. ایران به دورانی که دشمن، آرزویش را دارد باز نخواهد گشت/چرا برخی ایران را چهارمین ابر قدرت می دانند؟
  5. نتانیاهو از ایران به‌عنوان خوراک تبلیغاتی و انتخاباتی استفاده می‌کند
  6. مولانا؛ شوالیه‌ مدارا در اقلیم عقل و شمشیر
  7. نمایش ضعیف و نومیدکننده تیم ملی در روسیه؛ باخت بدون حتی یک موقعیت!
  8. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  9. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  10. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  11. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  12. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  13. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  14. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن
  15. واکاوی تطور فکری و سلوک عرفانی شمس تبریزی؛ از تبریز تا قونیه
  16. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  17. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  18. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  19. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  20. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر

مشروح گفتگوی رئیس سازمان سینمایی در ویژه برنامه هفت:

لزوم توجه به تنوع موضوعات و حرکت در مسیر صنعتی شدن / پیوند با بخش خصوصی، سینما را سودآور می‌کند

لزوم توجه به تنوع موضوعات و حرکت در مسیر صنعتی شدن / پیوند با بخش خصوصی، سینما را سودآور می‌کند
میز ویژه برنامه هفت با حضور رئیس سازمان سینمایی به روی آنتن رفت.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ رائد فریدزاده در برنامه هفت حضور پیدا کرد و در خصوص فعالیت در حوزه بین‌الملل گفت: اتفاقات مهم سینمای ایران از دهه شصت رقم می‌خورد که دریچه‌های جهانی با آثار آقای کیارستمی روی ایران باز می‌شود. این سینمای نوین همیشه وجهه بین‌المللی به آن الصاق شده بود. از اواخر دهه ۶۰ تا دهه ۹۰ که فیلم جدایی نادر از سیمین و فروشنده جایزه اسکار گرفتند. همیشه وجهه بین‌المللی سینمای ایران برای همه مدیران مهم بوده است اما گاهی این ارتباط ضعیف‌تر شده است به این دلیل که بنیه اصلی سینمای ایران نگاهی داخلی دارد. این مسئله نیاز مستمر دارد که از بدو تولد یک اثر مخاطب‌سنجی و بازارسنجی جهانی داشته باشید. همه این موارد نیاز به یکسری پیش‌فرض‌ها و آموزش‌ها دارد.
وی افزود: یکی از مسائلی که توقع می‌رود در این دوره بیشتر به آن توجه شود حوزه بین‌الملل است. بحث تولیدات و بازارهای مشترک اکنون از واجبات است.
رئیس سازمان سینمایی درباره بازار چین بیان کرد: امسال قبل از کرونا برای اولین بار یک فیلم امریکایی بیشترین فروش را در چین داشت. چین ۲۹ فیلم خارجی را در سال اکران می‌کند که اکثرا امریکایی هستند. اکنون اکثر کشورهای امریکایی در چین شعبه دارند و مالیات‌های سنگینی پرداخت می‌کنند زیرا بازار چین برایشان جذابیت زیادی دارد.
وی افزود: تولید مشترک نیاز به توافق‌نامه دارد اما در کشور ما برای تولید مشترک تفاهم‌نامه نوشته می‌شود زیرا در ایران توافق‌نامه بروکراسی اداری خیلی سخت و طولانی دارد و نیاز به تایید مجلس و نهادهای دیگر دارد.
فریدزاده درباره فیلم‌های کمدی و سینمای تجاری ایران تصریح کرد: در جایگاه حقوقی سلیقه شخصی من خیلی مهم نیست و نباید به سینما تحمیل شود. یک وجه سینما صنعت و تجارت و سرگرمی است و نمی‌توان آن را نادیده گرفت اما مهم است که چگونه صنعت سینما را شکل دهیم. اگر سینما بخواهد به سمت صنعتی شدن پیش برود قطعا باید الزامات سرگرمی را هم رعایت کند. تحلیلی هم وجود دارد که وقتی شما یک نوع از کالا را دائم عرضه کنید و باقی محصولات فرهنگی را نادیده بگیرید شما پس از مدتی به تکرار می‌افتید و مخاطب آن را پس می‌زند. این نگرانی وجود دارد که فروش فیلم‌های کمدی نیز پس از مدتی رو به افول بروند. درنتیجه ما باید سبد اکرانمان را متنوع‌تر کنیم. وجود گونه‌های سینمایی دیگر اتفاقا بیشتر به قوام سینمای کمدی کمک می‌کند.
وی درباره سینمای اجتماعی ایران گفت:‌ آثار سینمای ایران باید متنوع شود و این یک الزام است به ویژه در حوزه سینمای کودک و نوجوان. متاسفانه ما در حوزه کودک و نوجوان به تولید چند اثر محدود بسنده می‌کنیم. این سینما می‌تواند کمک‌حال آموزش و پرورش باشد اما هنوز چنین چیزی در سیستم آموزش کشور ما تعریف نشده است. انصافا زحمات زیادی در این زمینه کشیده شده است اما گاهی یا متوقف می‌شود یا متولی این امر مشخص نیست و بنیاد فارابی و کانون صرفا چند اثر محدود تولید می‌کنند. گاهی ما اثری تولید می‌کنیم اما به فکر اکران آن نیستیم.
رئیس سازمان سینمایی افزود: ما باید صندوق‌های حمایتی بگیریم و کم کم نشان دهیم که این سینما می‌تواند سودآور باشد و اقساط صندوق را برگرداند. دولت باید در این میان وجه تسهیلگر و ناظر داشته باشد و فیلمسازان را به بخش خصوصی پیوند دهد تا بازارهای جدیدی فعال شود.
فریدزاده درباره تغییرات انجمن سینمای جوان گفت: یکی از عللی که بهروز شعیبی عزیز قبول کردند رئیس انجمن شوند، به دلیل قوه‌ای بود که در خود انجمن نهفته است. انجمن چندین دفتر و دانشجو دارد که بسیار مشتاقانه آثار بسیار درخشانی می‌سازند. آقای شعیبی علاقه زیادی به آموزش دارند و در کنار حسن شهرتشان حتما اتفاقات خوشی رقم می‌زنند. با شکل‌گیری شورای سینما به ریاست معاون اول رئیس جمهور بحث تجهیز دفاتر انجمن سینمای جوان تصویب شد.

 

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه