logo
شنبه 11 مهر 1405 | شنبه 03 اكتبر 2026 |
اخبار داغ
  1. گیشه ۹۴ میلیاردی پاییز بدون فیلم جدید؛ یکه‌تازی کمدی «خانوم والده» در سینماها
  2. بازگشت جنجالی؛ چرا بازگشت چهره های خارج نشین به وطن لرزه بر اندام معاندین می‌اندازد؟
  3. سرمایه‌گذار را بین زمین و آسمان رها نکنید!/ ۷ همت مطالبات آزادراهی وصول نشده؛ چطور انتظار سرمایه‌گذاری جدید دارید؟
  4. دانشگاه محل زایش روحیه استقلال طلبی ملت است/ دانشجوی بیدار مانع جولان جریان های رادیکال در دانشگاه است
  5. خروج آمریکا از عراق؛ پایان کابوس ۲۳ ساله ملت عراق/ عهد مقاومت جواب داد
  6. ترامپ به‌دنبال پیش‌خور کردن پیروزی‌های به‌دست‌نیامده است/ باید با هوشمندی، درایت و حکمت کشور را مدیریت کنیم
  7. استانبول با پیمانکار جدید پرواز می‌کند/ چین زیر بار تحریم نرفت
  8. میناب فراتر از تندیس و پوستر آزمون بلوغ سینمای ایران در مواجهه با سوگ ملی
  9. بازدید از خط تولید، درد را درمان نمی‌کند/ تا نقشه راه بلندمدت نداشته باشیم، بازار خودرو روی آرامش را نخواهد دید
  10. ایران به دورانی که دشمن آرزویش را دارد باز نخواهد گشت/چرا برخی ایران را چهارمین ابر قدرت می دانند؟
  11. نتانیاهو از ایران به‌عنوان خوراک تبلیغاتی و انتخاباتی استفاده می‌کند
  12. مولانا؛ شوالیه‌ مدارا در اقلیم عقل و شمشیر
  13. نمایش ضعیف و نومیدکننده تیم ملی در روسیه؛ باخت بدون حتی یک موقعیت!
  14. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  15. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  16. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  17. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  18. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  19. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  20. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن

خبرگزاری فرانسه: هدف حمایت اسرائیل از دروزی‌ها، تضعیف سوریه است

خبرگزاری فرانسه: هدف حمایت اسرائیل از دروزی‌ها، تضعیف سوریه است
رسانه فرانسوی نوشته مقام‌های رژیم صهیونیستی اذعان کرده‌اند این رژیم حمایت از اقلیت قومی‌-مذهبی دروزی‌ها در سوریه را دست‌مایه توجیه حملات متجاوزانه خود به این کشور برای تحقق یکی از اهداف بلندمدت راهبردی خود، یعنی تضعیف سوریه قرار داده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛  برخی مقام‌های رژیم صهیونیستی اذعان کردند هدف تعهد ادعایی این رژیم نسبت به حمایت از دروزی‌های سوریه مطابق با یکی از اهداف بلندمدت راهبردی آن، یعنی تضعیف سوریه است.

رژیم اشغالگر که از سال ۱۹۶۷ بخشی از قلمرو سوریه را اشغال کرده، مدعی حمایت از اقلیت دروزی‌ها شده تا به این وسیله، حملات متعدد خود به سوریه را در پی درگیری‌های داخلی این کشور توجیه کند.

خبرگزاری فرانسه در گزارشی با این مقدمه درباره حملات متجاوزانه رژیم صهیونیستی به سوریه به بهانه حمایت‌ از دروزی‌ها، یکی از اقلیت‌های قومی-مذهبی سوریه نوشت: اسرائیل در مارس تهدید کرد که اگر دولت جدید حاکم بر سوریه آسیبی به دروزی‌ها بزند، مداخله خواهد کرد. اگرچه به گفته «آندرس کریگ» سخنران ارشد «کینگز کالج» لندن دلیل مطرح شدن این گونه تهدیدها از سوی رژیم صهیونیستی «نگرانی‌های نوع‌دوستانه» نبوده و «مشخصا در حال حاضر، از این گروه اقلیت به عنوان بهانه‌ای برای توجیه اشغال نظامی بخش‌هایی از سوریه استفاده می‌کند.»

«بتسلئیل اسموتریچ» وزیر دارایی رژیم صهیونیستی در یک سخنرانی در ماه گذشته به مقاصد کابینه این رژیم اشاره کرده و گفت که جنگ غزه علیه حماس با «فروپاشی سوریه» پایان می‌یابد.


اعضای مسلح دروزی‌ها در مراسم خاکسپاری هفت تن از اعضای این گروه قومی-مذهبی سوری که در درگیری‌ها با نیروهای امنیتی سوریه کشته شدند

«احمد الشرع» رئیس هیات حاکمه سوریه تایید کرد که سوریه با رژیم صهیونیستی مذاکرات غیرمستقیمی به منظور «کنترل وضعیت» داشته است. اگرچه دیپلمات‌های اسرائیلی پاسخی به پرسش‌های خبرگزاری فرانسه در این باره نداده‌اند.

«افرایم اینبار» پژوهشگر اندیشکده «مطالعات امنیت ملی» در اراضی اشغالی در این باره گفت: دفاع اسرائیل از دروزی‌ها بخشی از چشم‌انداز ژئوپولتیک جدید پس از اسد است که در آن اسرائیل تلاش می‌کند تا اقلیت‌های دروزی و کُرد را در برابر اکثریت سنی محافظت و از گسترش نفوذ ترکیه به سوریه جلوگیری کند.

در مقابل، آنکارا که درگیر مسئله خود با کردها است، از مقام‌های جدید دمشق حمایت می‌کند و مایل است از تحکیم مواضع کردها در شمال شرق سوریه، در امتداد مرزهای خود جلوگیری کند.

خبرگزاری فرانسه نوشت: «گدعون ساعر» وزیر امور خارجه اسرائیل در سال ۲۰۱۵ از تجزیه سوریه به نهادهای متعدد قومی-مذهبی حمایت کرده و تشکیل «حکومت خودمختار دروزی در جنوب سوریه» را ترسیم کرده بود.

این طرح یادآور تقسیم سوریه بود که فرانسه در زمان بین دو جنگ جهانی به عنوان دولت دارای اختیارات قیمومیت، آن را بر این کشور تحمیل کرد. پاریس در نهایت تحت فشار ملی‌گرایان سوریه، از جمله در میان دروزی‌ها مجبور به صرف‌نظر کردن از این طرح شد.

سوریه که بزرگ‌ترین همسایه اراضی اشغالی است، در سه جنگ اعراب و اسرائیل در سال‌های ۱۹۴۹-۱۹۴۸، ژوئن ۱۹۶۷ و اکتبر ۱۹۷۳ شرکت کرد. جنگ آخر به تثبیت کنترل رژیم صهیونیستی بر بیشتر بلندی‌های جولان منجر شد، سرزمینی که در سال ۱۹۶۷ اشغال و در ۱۹۸۱ الحاق شد.
خبرگزاری فرانسه: هدف حمایت اسرائیل از دروزی‌ها، تضعیف سوریه است

پس از سرنگون شدن دولت «بشار اسد» رئیس‌جمهوری پیشین سوریه، رژیم صهیونیستی نیروهای خود را به منطقه غیرنظامی‌سازی‌شده تحت نظارت سازمان ملل در جولان منتقل و صدها حمله علیه اهداف نظامی در سوریه انجام داد.

این رژیم مدعی شد که هدف آن جلوگیری از انتقال تسلیحات به دولت جدید دمشق است که آشکارا با آن خصومت دارد.

دروزی‌ها گروهی قومی-مذهبی و عمدتا ساکن سوریه، لبنان و فلسطین اشغالی هستند.

رژیم صهیونیستی در آماری که ارائه داده، شمار دروزی‌ها را ۱۵۲ هزار نفر اعلام کرده که شامل ۲۴ هزار نفر ساکن بلندی‌های جولان تحت اشغال این رژیم است. کمتر از پنج درصد از جمعیت این منطقه اشغالی تبعه اراضی اشغالی محسوب می‌شوند.

بر اساس گزارش «دیده‌بان حقوق بشر سوریه» در درگیری‌های هفته گذشته با نیروهای امنیتی دولت حاکم بر سوریه در مناطق عمدتا دروزی و مسیحی‌نشین نزدیک دمشق و در پایگاه دروزی‌ها در سویدای جنوبی، ۱۲۶ نفر کشته شدند.

پس از این درگیری‌ها، «شیخ حکمت الحجری» رهبر مذهبی دروزهای سوریه خواستار استقرار یک نیروی حفاظتی بین‌المللی شد و از بیانیه جامعه دروزی‌ها حمایت کرد که تاکید می‌کرد دروزی‌ها بخش جدایی‌ناپذیر سوریه هستند.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه