اخبار داغ

صالحی ساداتی در گفتگوی اختصاصی با دانا مطرح کرد؛

نقش و اهمیت جامعه عشایری در تحقق اهداف انقلاب و توسعه کشور/ اعلام برنامه های هفته بسیج عشایر در سراسر کشور

نقش و اهمیت جامعه عشایری در تحقق اهداف انقلاب و توسعه کشور/ اعلام برنامه های هفته بسیج عشایر در سراسر کشور
مسئول سازمان بسیج عشایری، گفت: به مناسبت هفته عشایر، برنامه‌های گسترده‌ای در زمینه محرومیت‌زدایی و خدمت‌رسانی، از جمله آبرسانی و احداث زیرساخت‌ها، در ۲۷ استان کشور اجرا خواهد شد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سید هادی صالحی ساداتی، مسئول سازمان بسیج عشایری کشور ، در گفتگویی اختصاصی با شبکه اطلاع‌رسانی راه دانا، به بررسی نقش و جایگاه جامعه عشایری در توسعه فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی کشور و همچنین معرفی برنامه های این سازمان در هفته آینده و هم زمان با هفته عشایر پرداخت. وی با اشاره به تنوع قومی و فرهنگی عشایر، آن‌ها را "رنگین‌کمانی" توصیف کرد که در عین حفظ هویت‌های محلی، به تقویت پیوندهای ملی و اسلامی کمک می‌کنند.

لباس و نمادهای فرهنگی، ظرفیت‌های پنهان جامعه عشایری

صالحی ساداتی تأکید کرد که لباس و سایر نمادهای فرهنگی در جامعه عشایری، ظرفیت‌های بالقوه‌ای دارند که می‌توان از آن‌ها برای ترویج فرهنگ اصیل ایرانی-اسلامی استفاده کرد. وی افزود: "هر طایفه و قبیله با فرهنگ خاص خود، قطعه‌ای از پازل ملی را تشکیل می‌دهد که در کنار یکدیگر، کشور عزیزمان را تکمیل می‌کنند."

هفته عشایری و برنامه‌های خدمت‌رسانی

وی ادامه داد: به مناسبت روز سه‌شنبه ۳۰ اردیبهشت که به عنوان "عشایر شهیدان خدمت و محرومیت‌زدایی" نام‌گذاری شده است، بیش از ۵۲۴ گروه جهادی و ۷۰۰۰ نفر از نیروهای بسیج در ۲۷ استان کشور، برنامه‌های ویژه‌ای را در حوزه محرومیت‌زدایی و خدمت‌رسانی اجرا خواهند کرد. این برنامه‌ها شامل آبرسانی به مناطق دورافتاده، احداث زیرساخت‌ها و ارائه خدمات به جوامع عشایری است.

وی گفت: به عنوان نمونه، در استان اردبیل، ۱۳۶۱ تانکر آب توسط نیروهای بسیج و سپاه برای عشایر تأمین شده است که در آستانه سوم خرداد (سالگرد آزادسازی خرمشهر) به آن‌ها واگذار خواهد شد. برنامه‌های مشابه در استان‌های دیگر نیز در حال اجرا هستند.

نقش زنان عشایری در انقلاب و دفاع مقدس

وی توضیح داد: روز پنج‌شنبه ۱ خرداد به عنوان "روز نقش زنان عشایر در تحقق گام دوم انقلاب اسلامی" نام‌گذاری شده است. وی به زنان شجاع عشایری اشاره کرد که در انقلاب و دفاع مقدس نقش برجسته‌ای داشتند. به عنوان مثال، شهیده باختر بیگلری که در سال ۱۳۴۲ به همراه ۱۱۴ نفر از عشایر ایلشون، در مقابله با حمله نیروهای رژیم پهلوی به شهادت رسیدند. همچنین سرکار خانم فرنگیس حیدرپور ، زنی شجاع از استان کرمانشاه که در مقابل نیروهای رژیم بعث عراق مقاومت کرد، از دیگر الگوهای تأثیرگذار هستند.

صالحی گفت: زنان عشایری نه تنها در کنار مردان به کار و کشاورزی می‌پردازند، بلکه به عنوان عناصر مولد اقتصادی و هدایت‌کننده فرهنگی نیز عمل می‌کنند. وی تأکید کرد: "در ایام کوچ، عشایر عزیز ما همزمان با حرکت در مسیرهای سخت، فرزندانشان را به دوش می‌کشند و دام‌ها را هدایت می‌کنند، در حالی که حجاب اسلامی آن‌ها نشانه اعتقاد و ایمان است."

وی افزود: در روز پنج‌شنبه ۱ خرداد ، یادواره شهدای عشایری در سراسر کشور برگزار می‌شود که از جمله آن‌ها، سردار سرلشکر شهید علی هاشمی ، فرمانده قرارگاه نصرت، قرار دارد. وی اشاره کرد که شهید سلیمانی همواره به جامعه عشایری تعلق خاصی داشت و افتخار می‌کرد که بخشی از این جامعه باشد.

امنیت پایدار و روحیه رزم‌آمیز عشایر

این فعال حقوق عشایر کشور گفت: روز شنبه ۳ خرداد به عنوان "روز امنیت پایدار و دفاع مقدس" نام‌گذاری شده است. عشایر در حفظ امنیت مرزها و مناطق دورافتاده نقش برجسته‌ای داشته‌اند. وی تأکید کرد: "با وجود تعدد سلاح در جامعه عشایری، این سلاح تنها برای دفاع از جان، مال و ناموس استفاده شده و حرمت آن حفظ شده است."

هفته عشایری، نماد همبستگی و وحدت

وی تصریح کرد: در مجموع، در هفته عشایری، ۲۷ برنامه محوری در استان‌ها، بیش از ۲۰۰ برنامه در شهرستان‌ها و ۲۶۰۰ عنوان برنامه در مناطق مختلف استان تهران اجرا خواهد شد. این برنامه‌ها نشان‌دهنده همبستگی و وحدت جامعه عشایری در مسیر توسعه کشور و تحقق اهداف انقلاب اسلامی است.

به گزارش راه دانا؛ سخنان این مسئول عشایری کشور نشان می‌دهد که جامعه عشایری نه تنها بخشی از فرهنگ و تاریخ ایران است، بلکه در توسعه اقتصادی، اجتماعی و امنیتی کشور نیز نقش کلیدی ایفا می‌کند.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه