logo
چهارشنبه 08 مهر 1405 | چهارشنبه 30 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. استانبول با پیمانکار جدید پرواز می‌کند/ چین زیر بار تحریم نرفت
  2. میناب فراتر از تندیس و پوستر آزمون بلوغ سینمای ایران در مواجهه با سوگ ملی
  3. بازدید از خط تولید، درد را درمان نمی‌کند/ تا نقشه راه بلندمدت نداشته باشیم، بازار خودرو روی آرامش را نخواهد دید
  4. ایران به دورانی که دشمن آرزویش را دارد باز نخواهد گشت/چرا برخی ایران را چهارمین ابر قدرت می دانند؟
  5. نتانیاهو از ایران به‌عنوان خوراک تبلیغاتی و انتخاباتی استفاده می‌کند
  6. مولانا؛ شوالیه‌ مدارا در اقلیم عقل و شمشیر
  7. نمایش ضعیف و نومیدکننده تیم ملی در روسیه؛ باخت بدون حتی یک موقعیت!
  8. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  9. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  10. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  11. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  12. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  13. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  14. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن
  15. واکاوی تطور فکری و سلوک عرفانی شمس تبریزی؛ از تبریز تا قونیه
  16. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  17. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  18. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  19. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  20. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر

غول‌پیکرترین لاستیک جهان؛ ارتفاع ۴ متر، وزن ۵ تن!

غول‌پیکرترین لاستیک جهان؛ ارتفاع ۴ متر، وزن ۵ تن!
بزرگترین لاستیک جهان نه‌تنها عظیم‌الجثه است، بلکه با قیمتی چشمگیر عرضه می‌شود. تایر ۵۹/۸۰R63 ساخت شرکت میشلن ، رکورددار در صنعت لاستیک‌های صنعتی و معدنی به‌شمار می‌رود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ تایر ۵۹/۸۰R63 میشلن با قطر حدود ۴ متر و وزن بیش از ۵ تن، یکی از پیچیده‌ترین تولیدات صنعتی در حوزه تایر به‌حساب می‌آید. ساخت این لاستیک غول‌آسا نیازمند فناوری بسیار پیشرفته و مواد اولیه تخصصی است. این تایر روی کامیون‌های معدنی غول‌پیکر مانند Caterpillar 797 نصب می‌شود که ظرفیت حمل آن‌ها تا بیش از ۴۰۰ تُن می‌رسد.

 دلایل متعددی برای برچسب قیمتی ۵۹ هزار دلاری این تایر وجود دارد. اول از همه، اندازه و وزن فوق‌العاده آن است که تولید را به فرآیندی زمان‌بر و پرهزینه تبدیل می‌کند. دوم، نیاز به فناوری پیشرفته در ساختار داخلی لاستیک است تا فشارهای بی‌رحمانه کاری را تحمل کند. سوم، مصرف‌کنندگان این تایرها عمدتاً شرکت‌های معدنی هستند که به ایمنی، دوام و بهره‌وری بالا نیاز دارند و حاضرند برای آن هزینه کنند.

علاوه بر میشلن، شرکت‌های بریجستون – Bridgestone و گودیر – Goodyear نیز در زمینه تولید تایرهای فوق‌سنگین فعالیت دارند. رقابت در این بازار خاص بسیار فنی و تخصصی است و هر برند سعی می‌کند با بهینه‌سازی طراحی، ترکیبات لاستیکی و ساختار لایه‌ها، عملکرد بهتری در محیط‌های خشن معدنی ارائه دهد.

کاربرد این تایرها در چه وسایلی است؟

لاستیک‌هایی مانند ۵۹/۸۰R63 روی کامیون‌های معدنی کلاس فوق‌سنگین نصب می‌شوند که در معادن روباز استفاده می‌شوند. این وسایل نقلیه وظیفه جابجایی سنگ‌ها، خاک و مواد خام را در مقیاسی وسیع بر عهده دارند. به‌دلیل شرایط بسیار سخت کاری، نیاز به لاستیک‌هایی دارند که در برابر گرمای زیاد، وزن بالا و سطوح ناصاف مقاومت کنند.

بزرگترین لاستیک جهان فقط یک قطعه لاستیکی نیست؛ بلکه نمادی از قدرت مهندسی، فناوری پیشرفته و نیازهای خاص صنعت معدن است. تایرهایی مانند ۵۹/۸۰R63 نشان می‌دهند که حتی در زمینه‌ای به‌ظاهر ساده مثل لاستیک، پیچیدگی و نوآوری تا چه حد می‌تواند پیش برود.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه