logo
چهارشنبه 08 مهر 1405 | چهارشنبه 30 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. استانبول با پیمانکار جدید پرواز می‌کند/ چین زیر بار تحریم نرفت
  2. میناب فراتر از تندیس و پوستر آزمون بلوغ سینمای ایران در مواجهه با سوگ ملی
  3. بازدید از خط تولید، درد را درمان نمی‌کند/ تا نقشه راه بلندمدت نداشته باشیم، بازار خودرو روی آرامش را نخواهد دید
  4. ایران به دورانی که دشمن آرزویش را دارد باز نخواهد گشت/چرا برخی ایران را چهارمین ابر قدرت می دانند؟
  5. نتانیاهو از ایران به‌عنوان خوراک تبلیغاتی و انتخاباتی استفاده می‌کند
  6. مولانا؛ شوالیه‌ مدارا در اقلیم عقل و شمشیر
  7. نمایش ضعیف و نومیدکننده تیم ملی در روسیه؛ باخت بدون حتی یک موقعیت!
  8. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  9. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  10. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  11. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  12. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  13. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  14. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن
  15. واکاوی تطور فکری و سلوک عرفانی شمس تبریزی؛ از تبریز تا قونیه
  16. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  17. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  18. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  19. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  20. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر

نهمین آزمایش استارشیپ؛ شمارش معکوس برای پرتاب قدرتمندترین موشک

نهمین آزمایش استارشیپ؛ شمارش معکوس برای پرتاب قدرتمندترین موشک
اسپیس‌ایکس تاریخ نهمین پرتاب استارشیپ خود را اعلام کرد و امیدوار است پس از شکست در ۲ پرتاب قبلی، سومین پرتاب ۲۰۲۵ موفقیت‌آمیز باشد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ نهمین پرتاب آزمایشی استارشیپ چهارشنبه، ۷ خرداد، ساعت ۳:۰۰ بامداد به وقت ایران انجام شود. ممکن است زمان پرتاب متناسب با وضعیت راکت تغییر کند. البته اسپیس‌ایکس می‌گوید این پرتاب زودتر از این تاریخ انجام نخواهد شد. همچنین مقامات محلی منطقه اطراف پایگاه فضایی استاربیس اسپیس‌ایکس اعلام کرده‌اند جاده‌های این منطقه تا ۲۹ مه (۹ خرداد) بسته خواهند بود؛ براساس این شواهد ممکن است این پرتاب تا ۸ یا ۹ خرداد نیز عقب بیفتد.

هفتمین و هشتمین پرتاب آزمایشی استارشیپ ناموفق بودند. اگرچه در این پروازها اسپیس‌ایکس با موفقیت بوستر سوپرهوی خود را با بازوهای رباتیک برج پرتاب گرفت، مرحله دوم راکت اندکی پس از پرتاب از کار افتاد. اسپیس‌ایکس در نهمین پرتاب می‌خواهد اولین‌ بار از بوستر سوپرهوی خود استفاده مجدد کند. بوستر آزمایش آینده در هفتمین پرتاب نیز استفاده شده بود و فقط ۴ موتور از ۳۳ موتور رپتور آن برای این مأموریت تعویض شده‌اند.

نهمین پرتاب آزمایشی استارشیپ تقریباً یک ساعت طول خواهد کشید.

بوستر سوپرهوی در نهمین پرواز به محل پرتاب خود بازنمی‌گردد و در برج پرتاب فرود نمی‌آید. درعوض در خلیج مکزیک می‌نشیند و اسپیس‌ایکس دیگر از آن استفاده نخواهد کرد؛ این اولین‌ باری است که اسپیس‌ایکس تلاش می‌کند چنین بوستر بزرگی را دوباره به پرواز درآورد. مرحله بالایی استارشیپ نیز چندین هدف در فضا خواهد داشت و ۸ وسیله شبیه استارلینک را مستقر خواهد کرد.

شمارش معکوس برای پرتاب قدرتمندترین موشک

کل استارشیپ، پس از مونتاژ، حدود ۱۲۲ متر ارتفاع دارد که آن را به بزرگ‌ترین و قدرتمندترین راکت جهان تبدیل می‌کند. این راکت به‌ گونه‌ای طراحی شده که کاملاً می‌توان مجدد از آن استفاده کرد تا سفر به مدار پایین زمین، ماه و درنهایت مریخ را ممکن کند.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه