اخبار داغ

در گفتگو با دانا مطرح شد؛

گلایه منتقد سینما از بی توجهی صدا و سیما به فیلم‌های ژانر انقلاب/ صبح اعدام از بهترین آثار افخمی است

گلایه منتقد سینما از بی توجهی صدا و سیما به فیلم‌های ژانر انقلاب/ صبح اعدام از بهترین آثار افخمی است
سعید مستغاثی، در خصوص فیلم صبح اعدام گفت:‌ این فیلم بخشی از تاریخ انقلاب را روایت می‌کند به همین دلیل از صدا و سیما انتظار بیشتری برای تبلیغ آن وجود داشت.

سعید مستغاثی، کارشناس و منتقد سینمایی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی شبکه اطلاع رسانی راه دانا، با اشاره به فیلم سینمایی صبح اعدام تازه ترین ساخته بهروز افخمی و واکاوی دلایل استقبال کم مخاطبین از این فیلم عنوان کرد: فیلم صبح اعدام را می توان یک اثر مقبول تاریخی به لحاظ کارگردانی و پرداخت قصه دانست. این فیلم که روایتگر ساعات پایانی زندگی طیب حاج رضایی و اسماعیل حاج رضایی، از مبارزان زمان رژیم پهلوی است، در چهل و سومین جشنواره بین المللی فیلم فجر مورد توجه منقدین قرار گرفت.

این کارشناس تاریخ معاصر بیان کرد: نکته قابل توجه تاریخی که لازم است در خصوص این فیلم بدانیم، این است که ما سالیان سال است در متون تاریخی و فیلم های ژانر انقلاب اسلامی، نام طیب حاج رضایی را پر رنگ تر و بلندتر از حاج اسماعیل شنیدیم و به نوعی حاج اسماعیل رضایی همیشه در مقام دوم بوده، در حالی که فیلم «صبح اعدام» یک واقعیت مهم و پنهان تاریخی یعنی نقش پر رنگ حاج اسماعیل رضایی را روایت میکند. 

وی افزود: اسماعیل رضایی خصوصیات مهمی داشته از جمله اینکه بسیار خیّر و مردم دار بوده و فیلم صبح اعدام سعی کرده به این موضوع به  ویژه در سکانس دفاعیات مفصل او قبل از تیرباران، بپردازد و همانطور که در اسناد تاریخی هم آمده، مسئله ضدیت او با بهایت موضوعی است که مغفول مانده، آنجا که اشاره می شود وی نیمه شعبان هر سال را در مسجد امام زمان(عج) واقع در خیابان آزادی و روبروی کارخانه  «پپسی» متعلق به بهایی ها، جشن میگرفته و در واقع نسبت به بهاییت که دارای جایگاه ویژه ای در دوران رژیم شاه داشته، موضع گیری داشته و بهروز افخمی از این جهت خرق عادت کرده و شجاعت به خرج داده و دست روی چنین موضوعی گذاشته است.

مستغاثی با بیان اینکه فیلم صبح اعدام به لحاظ ساختاری، دارای وحدت زمان و مکان است، تصریح کرد: کارگردان روی این وحدت زمان و مکان بسیار دشوار کار کرده  و این فیلم را میتوان از بهترین آثار افخمی دانست.

وی تصریح کرد: روایت اقتباسی فیلم باتوجه به اینکه فیلمنامه آن اقتباسی است از مطلب خبرنگار روزنامه کیهان که در زمان نوشتن وصیت نامه کنار آن دو مبارز حضور داشته، انتخاب فیلم سیاه و سفید، کادرهای بسیار خوب از چهره ها،  کلوزپ های خوب و بازی های درخشان شخصی‌ها، بسیار جذاب است.

این منتقد سینما معتقد است، فیلم صبح اعدام به نوعی اصل ماجرا را شرح داده و با توجه به اینکه  به شخصیت حاج اسماعیل کمتر پرداخته شده، اندکی از مظلومیت این شخصیت کاسته. دراین فیلم سعی شده که هیچ شوک یا افشای اطلاعات و رمز و راز سینمایی  اتفاق نیفتد و فقط لحظات واقعی را روایت میکند.

وی در ادامه با اشاره به وضعیت این فیلم در جدول فروش گیشه سینما گفت: اگر این فیلم در شرایط مناسب‌تر و آن زمان که سینمای ما دچار ابتذال کنونی نبود، اکران می‍شد، همچنین اگر تبلیغات بهتری در صدا و سیما و یا در سطح شهر  صورت می‌گرفت. قطعا شاهد استقبال بیشتری از این فیلم بودیم. این فیلم بخشی از تاریخ انقلاب را روایت می‌کند که بی سابقه بوده و همکاری بیشتری از سوی صدا و سیما برای تبلیغ آن می رفت.

مستغاثی در پایان در خصوص استقبال از سینمای کمدی و در حاشیه قرار گرفتن سایر ژانرهای سینمایی بیان کرد: سینمای ایران از سالها پیش دچار بحران مخاطب در این زمینه است و بسیاری از آثاری که به هزینه و زحمت فراوان تولید می شوند، با این بحران مواجه هستند. از سوی دیگر باتوجه به شرایط سخت اقتصادی و بحران‌های مختلف اجتماعی معمولا مردم در سینما‌ها به دنبال تفریح و سرگرمی و شادی هستند به همین خاطر متاسفانه به سمت تماشای فیلم های کمدی هرچند سخیف روی آوردند.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه