logo
چهارشنبه 08 مهر 1405 | چهارشنبه 30 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. استانبول با پیمانکار جدید پرواز می‌کند/ چین زیر بار تحریم نرفت
  2. میناب فراتر از تندیس و پوستر آزمون بلوغ سینمای ایران در مواجهه با سوگ ملی
  3. بازدید از خط تولید، درد را درمان نمی‌کند/ تا نقشه راه بلندمدت نداشته باشیم، بازار خودرو روی آرامش را نخواهد دید
  4. ایران به دورانی که دشمن، آرزویش را دارد باز نخواهد گشت/چرا برخی ایران را چهارمین ابر قدرت می دانند؟
  5. نتانیاهو از ایران به‌عنوان خوراک تبلیغاتی و انتخاباتی استفاده می‌کند
  6. مولانا؛ شوالیه‌ مدارا در اقلیم عقل و شمشیر
  7. نمایش ضعیف و نومیدکننده تیم ملی در روسیه؛ باخت بدون حتی یک موقعیت!
  8. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  9. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  10. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  11. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  12. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  13. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  14. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن
  15. واکاوی تطور فکری و سلوک عرفانی شمس تبریزی؛ از تبریز تا قونیه
  16. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  17. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  18. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  19. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  20. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر

چرخش 180 درجه ای مدیر اطلاعات ملی آمریکا از مواضع خود درباره برنامه هسته‌ای ایران

چرخش 180 درجه ای مدیر اطلاعات ملی آمریکا از مواضع خود درباره برنامه هسته‌ای ایران
مدیر اطلاعات ملی آمریکایی با عقب نشینی از مواضع پیشین خود، در چرخشی ۱۸۰ درجه ای اعلام کرد که باترامپ در مورد جدول زمانی دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای «هم‌نظر» می باشد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مدیر اطلاعات ملی آمریکایی با عقب نشینی از مواضع پیشین خود درباره برنامه هسته ای ایران مبنی بر اینکه تهران در حال ساخت سلاح هسته ای نیست، در چرخشی ۱۸۰ درجه ای اعلام کرد که با رئیس جمهوری  ترامپ در مورد جدول زمانی دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای «هم‌نظر» هستم.

 تولسی گابارد، مدیر اطلاعات ملی آمریکا امروز (سه‌شنبه) به وقت محلی مدعی شد: هیچ تفاوتی بین ارزیابی دونالد ترامپ رئیس جمهور این کشور مبنی بر اینکه ایران در آستانه دستیابی به سلاح هسته‌ای است و توصیف قبلی وی مبنی بر اینکه ایران در حال ساخت سلاح هسته‌ای نیست، وجود ندارد.

این مقام آمریکایی هنگام ورود به کنگره برای حضور در کمیته تخصیص بودجه سنا در حالی که از سخنانش عقب نشینی کرده بود، تقصیر را به گردن رسانه های آمریکایی انداخت و گفت: «رئیس جمهوری آمریکا همان چیزی را می‌گفت که من در ارزیابی سالانه تهدید خود در ماه مارس در کنگره گفتم. متأسفانه، بسیاری از افراد در رسانه‌ها اهمیتی نمی‌دهند که واقعاً آنچه من گفتم را بخوانند.»

شبکه خبری سی ان ان آمریکا گزارش داد، گابارد در ماه مارس شهادت داد که جامعه اطلاعاتی آمریکا «همچنان ارزیابی می‌کند که ایران در حال ساخت سلاح هسته‌ای نیست و آیت الله خامنه‌ای رهبر عالی ایران برنامه سلاح هسته‌ای را که در سال ۲۰۰۳ به حالت تعلیق درآورده بود، تأیید نکرده است.»

اما ترامپ بامداد سه شنبه به وقت محلی در هواپیمای ریاست جمهوری خود موسوم به ایر فورس وان در گفت و گو با خبرنگاران ادعا کرد که معتقد است ایران «بسیار نزدیک» به دستیابی به چنین سلاحی است.

گابارد در پاسخ به این سوال که آیا او و ترامپ در یک جبهه هستند، به سی‌ان‌ان گفت: «ما در یک جبهه هستیم.»

در حالی است که شبکه خبری آمریکایی «سی ان ان» امروز به وقت محلی گزارش داد: اسراییل در زمان آغاز حملات بر ضد ایران هشدارهای شدیدی درباره برنامه هسته‌ای این کشور صادر کرد و مدعی شد که ایران به سرعت در حال نزدیک شدن به نقطه بدون بازگشت در تلاشش برای دستیابی به سلاح هسته‌ای است و از این رو حمله برای پیشگیری از این مساله ضروری بوده است.

اما ارزیابی‌های اطلاعاتی آمریکا به نتیجه متفاوتی رسیده‌اند. چهار فرد آشنا به ارزیابی اطلاعاتی آمریکا می‌گویند که ایران نه تنها به دنبال تولید سلاح هسته‌ای نیست بلکه تا رسیدن به توانایی تولید و استفاده از یک بمب هسته‌ای تا حد سه سال فاصله دارد.

یکی از این منابع آگاه که یک مقام آمریکایی است، می‌گوید که اکنون حملات چند روزه اسراییل تنها برنامه هسته‌ای ایران را به میزان چند ماه به عقب برده است. در حالی که اسراییل خسارت قابل توجهی به تاسیسات هسته‌ای ایران در نطنز وارد کرده اما مکان دوم در فردو که به شدت محافظت شده است به طور عملی دست نخورده است. کارشناسان نظامی می‌گویند اسراییل فاقد توانایی خسارت وارد کردن به تاسیسات فردو بدون سلاح‌های خاص و پشتیبانی هوایی آمریکاست.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه