logo
سه‌شنبه 07 مهر 1405 | سه‌شنبه 29 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  2. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  3. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  4. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  5. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  6. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  7. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  8. گسست میان ادعا و واقعیت
  9. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  10. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  11. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  12. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها
  13. توقف پروازهای ایرانی هیچ دستاوردی برای واشنگتن نخواهد داشت/ اهرم های بسیاری داریم که به موقع به کار خواهیم گرفت
  14. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  15. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  16. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  17. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  18. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  19. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  20. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا

سازمان انتقال خون؛

نگهداری از ۳۷۴ واحد خون نادر در کشور/ شرایط تزریق خون به دارندگان خون‌ نادر

نگهداری از ۳۷۴ واحد خون نادر در کشور/ شرایط تزریق خون به دارندگان خون‌ نادر
رئیس بخش انجماد خون و گروه‌های خونی نادر سازمان انتقال خون درباره گروه‌های خونی نادر و ضرورت نگهداری از این گروه‌های خونی توضیح داد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مهدی کرباسی‌زاده درباره آخرین وضعیت ذخایر گروه‌های خونی نادر اظهار کرد: میزان ذخایر گروه‌های خونی نادر در کشور همواره یکسان نیست و متغیر است و در حال حاضر، بخش انجماد خون و گروه‌های خونی نادر سازمان انتقال خون از ۳۷۴ واحد خون به صورت منجمد نگهداری می‌کند. سازمان انتقال خون، گروه‌های خونی نادر منجمد شده را برای شرایط ضروری آماده می‌کند و در اختیار مراکز درمانی قرار می‌دهد. 

وی درباره باور جامعه در زمینه گروه‌های خونی نادر گفت: اغلب افراد جامعه بر این باور هستند که گروه خونی O منفی، نادرترین گروه خونی در جامعه است و این گروه با تمام گروه‌های خونی سازگار است. اگرچه چنین باوری در میان مردم وجود دارد اما باید بدانیم که گروه‌های خونی نادر در جامعه حضور دارند و شاید گروه خونی «بمبئی» برای جامعه نسبت به سایر گروه‌های خونی شناخته شده‌تر باشد. افرادی که دارای گروه‌های خونی نادر هستند در صورتی که به تزریق خون نیاز داشته باشند، خون مورد نیاز خود را می‌بایست از گروه‌های خونی که با آن سازگار هستند، دریافت کنند. 

رئیس بخش انجماد خون و گروه‌های خونی نادر سازمان انتقال خون توضیح داد: گروه‌های خونی نادر و بسیار نادری در جامعه حضور دارند که کمتر درباره آنها شنیده‌ایم. تزریق خون غیرسازگار به افراد دارای گروه‌های خونی نادر می‌تواند نتایج فاجعه‌باری همراه داشته باشد. تعداد افراد دارای خون نادر در جامعه کم است و به همین دلیل میزان دریافت‌کنندگان این گروه‌های خونی نیز کم است. با توجه به اینکه نیاز به خون یک نیاز همیشگی است، می‌بایست ذخیره گروه‌های خونی نادر در دسترس داشته باشیم. 

وی با بیان اینکه افراد دارای گروه‌های خونی نادر با روش‌های گوناگون شناسایی می‌شوند، توضیح داد: افرادی که به صورت معمول برای اهدای خون به پایگاه‌های اهدای خون مراجعه می‌کنند آزمایش گروه‌بندی خون را سپری می‌کنند و گروه خونی آنها در این مرحله شناسایی می‌شود. این افراد به بخش انجماد خون و گروه‌های خونی نادر معرفی می‌شوند و خون این افراد برای طولانی‌مدت نگهداری می‌شود. همچنین هنگامی که افراد دارای گروه‌های خونی نادر شناسایی می‌شوند، سازمان انتقال خون با بستگان درجه یک آنها یعنی پدر، مادر، خواهر و برادر آنها ارتباط برقرار می‌کند و از آنها می‌خواهیم که برای اهدای خون مراجعه کنند. احتمال یافتن گروه‌های خونی نادر در میان بستگان درجه یک افرادی که دارای گروه‌های خونی نادر هستند بسیار زیاد است. 

کرباسی‌زاده گفت: برخی بیمارانی که در مراکز درمانی بستری می‌شوند به دریافت خون نیاز دارند. این افراد برای دریافت خون می‌بایست آزمایش «سازگاری خون» "Cross Match" را سپری کنند و در این مرحله مشخص می‌شود که جزو افراد دارای گروه خونی نادر هستند یا خیر. این افراد جزو دهندگان خون به حساب نمی‌آیند و جزو گیرندگان هستند. برخی بیمارانی که بیماری خاص ندارند و به طور مثال دچار سانحه رانندگی شده باشند، پس از بهبودی می‌توانند خون اهدا کنند.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه