logo
جمعه 10 مهر 1405 | جمعه 02 اكتبر 2026 |
اخبار داغ
  1. استانبول با پیمانکار جدید پرواز می‌کند/ چین زیر بار تحریم نرفت
  2. میناب فراتر از تندیس و پوستر آزمون بلوغ سینمای ایران در مواجهه با سوگ ملی
  3. بازدید از خط تولید، درد را درمان نمی‌کند/ تا نقشه راه بلندمدت نداشته باشیم، بازار خودرو روی آرامش را نخواهد دید
  4. ایران به دورانی که دشمن آرزویش را دارد باز نخواهد گشت/چرا برخی ایران را چهارمین ابر قدرت می دانند؟
  5. نتانیاهو از ایران به‌عنوان خوراک تبلیغاتی و انتخاباتی استفاده می‌کند
  6. مولانا؛ شوالیه‌ مدارا در اقلیم عقل و شمشیر
  7. نمایش ضعیف و نومیدکننده تیم ملی در روسیه؛ باخت بدون حتی یک موقعیت!
  8. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  9. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  10. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  11. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  12. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  13. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  14. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن
  15. واکاوی تطور فکری و سلوک عرفانی شمس تبریزی؛ از تبریز تا قونیه
  16. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  17. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  18. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  19. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  20. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر

عراقچی:

از دیدگاه من جنگ قریب‌الوقوع نیست، اما آمادگی برای هر شرایطی لازم است

از دیدگاه من جنگ قریب‌الوقوع نیست، اما آمادگی برای هر شرایطی لازم است
وزیر امور خارجه، در گفت‌وگویی از کربلا، از احتمال وقوع جنگ در آینده نزدیک ابراز بی‌اعتمادی کرد و گفت: «به عنوان کارشناس روابط بین‌الملل، فکر نمی‌کنم جنگ قریب‌الوقوع باشد، اما آمادگی نیروهای مسلح، مهم‌ترین راه جلوگیری از جنگ است.»

به گزارش خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه، در برنامه تلویزیونی «جریان» که شب گذشته (پنجشنبه، ۲۳ مرداد) از کربلای معلا پخش شد، درباره آخرین تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی از جمله احتمال جنگ، وضعیت برجام، راهگذر قفقاز و تحولات غزه و لبنان سخن گفت.

در بخشی از این گفت‌وگو، عراقچی درباره احتمال وقوع جنگ اظهار کرد: «در این دو روز اربعین، مردم درباره جنگ پرسیدن، اما در تهران این موضوع زیاد مطرح می‌شود. باید به مردم پاسخ درستی داده شود؛ نه آن‌که ترس و اضطراب ایجاد شود، نه آن‌که بی‌تفاوتی حاکم باشد.»

وی تأکید کرد: «الان به عنوان یک کارشناس روابط بین‌الملل، تصور نمی‌کنم جنگ قریب‌الوقوع باشد. البته این نظر شخصی است و نیروهای مسلح و دولت باید برای هر شرایطی آماده باشند. آمادگی برای جنگ، در واقع مهم‌ترین عامل جلوگیری از جنگ است.»

عراقچی افزود: «مطمئنم نیروهای مسلح ما آمادگی لازم را دارند، اما باید مراقب ترفندهای جدید دشمن در حوزه‌های نظامی، سیاسی و روانی باشیم.»

در مورد برجام و «اسنپ‌بک»: حق اروپا را ندارند

وزیر خارجه درباره مکانیسم ماشه (اسنپ‌بک) در برجام گفت: «مکانیسم اسنپ‌بک وجود دارد و ایران قبلاً از آن استفاده کرده است. اروپایی‌ها تا ۲۸ مهر فرصت دارند تا این مکانیسم را فعال کنند، اما با توجه به عدم رعایت تعهدات خود در برجام، به‌ویژه خواستاری برای «غنی‌سازی صفر»، از نظر ما صلاحیت استفاده از این مکانیسم را ندارند.»

وی اضافه کرد: «در نامه‌ای مستدل به دبیرکل سازمان ملل و شورای امنیت اثبات کردیم که اروپایی‌ها دیگر عضو مؤثر برجام نیستند. اگر هم این کار را انجام دهند، مشروعیتی نخواهد داشت.»

عراقچی تصریح کرد: «استفاده از اسنپ‌بک چیز بدی است، اما همان‌طور که به جامعه القا شده، آنقدرها هم بزرگ نیست. تحریم‌های یکجانبه آمریکا از تحریم‌های شورای امنیت خیلی جدی‌تر و گسترده‌تر است. اگر اروپا این کار را انجام دهد، ایران گزینه‌های مختلفی برای واکنش دارد.»

رژیم صهیونیستی: احمقانه و تکراری

در انتقاد از اظهارات نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، عراقچی گفت: «خدا دشمنان ما را احمق آفریده است. شیوه‌های تکراری و نخ‌نمایی این رژیم دیگر جواب نمی‌دهد. مردم ما خوب می‌دانند که این حرف‌ها فقط برای فضاسازی است.»

وی افزود: «این‌ها خودشان آب را روی غزه بسته‌اند، حالا نمی‌توانند بگویند ما آب را تصفیه می‌کنیم! تحریم‌ها را بردارند و ببینند مشکلات انرژی و آب چطور حل می‌شود. مقاومت ما در برابر تحریم‌ها و جنگ، آن‌ها را عصبانی کرده است.»

راهگذر قفقاز: نگرانی‌های ایران همچنان پابرجاست

عراقچی درباره طرح راهگذر بین آذربایجان و ارمنستان گفت: «اول صحبت از تصرف استان سیونیک بود که با نگرانی جدی ما مواجه شد و منتفی شد. حالا صحبت از یک جاده تجاری است که توسط یک شرکت آمریکایی و تحت حاکمیت ارمنستان اجرا می‌شود.»

وی افزود: «ارمنستان به ما اطمینان داده که خط قرمزهای ایران رعایت می‌شود و هیچ نیروی خارجی در این پروژه حضور ندارد. اما ما مراقب هستیم. احساس می‌کنم دست‌هایی هستند که می‌خواهند روابط ما با آذربایجان و ارمنستان را تخریب کنند.»

عراقچی تأکید کرد: «ما از صلح بین دو کشور استقبال می‌کنیم، اما هرگونه حضور خارجی در منطقه می‌تواند ثبات را تهدید کند. موضع روسیه هم مشابه ماست و آن‌ها نیز از حضور آمریکایی‌ها نگران هستند.»

دیپلماسی و میدان: مکمل یکدیگرند

در پاسخ به سؤالی درباره رابطه دیپلماسی و میدان، عراقچی گفت: «این دو مفهوم مکمل هم هستند. دیپلماسی بر پایه قدرت میدان حرکت می‌کند. من هیچ‌گاه اجازه ندادم اختلافی بین این دو حوزه ایجاد شود.»

وی درباره تشکیل شورای عالی دفاع گفت: «بر اساس قانون اساسی، شورای عالی امنیت ملی می‌تواند شوراهای فرعی داشته باشد. با توجه به شرایط پس از جنگ ۱۲ روزه، شورای عالی دفاع با حضور رئیس‌جمهور و سران قوا تشکیل شده تا به مسائل دفاعی با دقت بیشتری بپردازد.»

غزه و لبنان: چهره پلید رژیم صهیونیستی روشن شده است

عراقچی درباره اشغال غزه توسط رژیم صهیونیستی گفت: «این رژیم جنایتکار است و به هیچ خط قرمزی پایبند نیست. هر جنایتی در غزه انجام شده، انجام داده است. اما اکنون چهره واقعی این رژیم بیش از هر زمان دیگری آشکار شده است.»

وی درباره لبنان و نقش حزب‌الله تأکید کرد: «ما قصد دخالت در امور داخلی لبنان را نداریم. حزب‌الله یک گروه مستقل است و تصمیماتش را خودش می‌گیرد. اما صلح در منطقه بدون سلاح مقاومت ناپایدار است. اسرائیل نمی‌خواهد هیچ کشور یا نیرویی در منطقه قوی شود.»

عراقچی در پایان گفت: «تجربه نشان داده است که تنها مقاومت می‌تواند در برابر سلطه‌طلبی ایستادگی کند. مقاومت با خون آبیاری می‌شود و هر ضربه‌ای که می‌خورد، بیشتر زنده و قوی‌تر می‌شود.»

به گزارش راه دانا؛ عراقچی با تأکید بر لزوم آمادگی، هشدار درباره فضاسازی دشمن و تأیید نقش مقاومت، رویکردی متعادل و واقع‌گرایانه از جبهه دیپلماسی ارائه داد و یادآور شد: «آمادگی، جلوگیری از جنگ را تضمین می‌کند، اما بی‌تفاوتی، خطر را تشدید می‌کند.»

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه