logo
شنبه 11 مهر 1405 | شنبه 03 اكتبر 2026 |
اخبار داغ
  1. گیشه ۹۴ میلیاردی پاییز بدون فیلم جدید؛ یکه‌تازی کمدی «خانوم والده» در سینماها
  2. بازگشت جنجالی؛ چرا بازگشت چهره های خارج نشین به وطن لرزه بر اندام معاندین می‌اندازد؟
  3. سرمایه‌گذار را بین زمین و آسمان رها نکنید!/ ۷ همت مطالبات آزادراهی وصول نشده؛ چطور انتظار سرمایه‌گذاری جدید دارید؟
  4. دانشگاه محل زایش روحیه استقلال طلبی ملت است/ دانشجوی بیدار مانع جولان جریان های رادیکال در دانشگاه است
  5. خروج آمریکا از عراق؛ پایان کابوس ۲۳ ساله ملت عراق/ عهد مقاومت جواب داد
  6. ترامپ به‌دنبال پیش‌خور کردن پیروزی‌های به‌دست‌نیامده است/ باید با هوشمندی، درایت و حکمت کشور را مدیریت کنیم
  7. استانبول با پیمانکار جدید پرواز می‌کند/ چین زیر بار تحریم نرفت
  8. میناب فراتر از تندیس و پوستر آزمون بلوغ سینمای ایران در مواجهه با سوگ ملی
  9. بازدید از خط تولید، درد را درمان نمی‌کند/ تا نقشه راه بلندمدت نداشته باشیم، بازار خودرو روی آرامش را نخواهد دید
  10. ایران به دورانی که دشمن آرزویش را دارد باز نخواهد گشت/چرا برخی ایران را چهارمین ابر قدرت می دانند؟
  11. نتانیاهو از ایران به‌عنوان خوراک تبلیغاتی و انتخاباتی استفاده می‌کند
  12. مولانا؛ شوالیه‌ مدارا در اقلیم عقل و شمشیر
  13. نمایش ضعیف و نومیدکننده تیم ملی در روسیه؛ باخت بدون حتی یک موقعیت!
  14. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  15. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  16. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  17. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  18. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  19. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  20. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن

آغاز مانور هسته‌ای ناتو

آغاز مانور هسته‌ای ناتو
ائتلاف نظامی ناتو از امروز دوشنبه مانور سالانه هسته‌ای خود موسوم به ظهر پایدار را با مشارکت هزاران نیرو و ده‌ها جنگنده آغاز می‌کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از ان‌تی‌وی، ائتلاف نظامی ناتو رزمایش سالانه خود را برای دفاع از قلمرو این اتحاد با سلاح‌های هسته‌ای آغاز می‌کند.

طبق اعلام ستاد نظامی در مونس بلژیک حدود 2000 پرسنل نظامی طی دو هفته آینده در رزمایش موسوم به «ظهر پایدار» شرکت خواهند کرد. بیش از 70 هواپیما در طول رزمایش‌های هوایی برای این مانور استفاده خواهند شد. در میان آنها جت‌های جنگنده آلمانی قادر به حمل بمب‌های هسته‌ای ایالات متحده مستقر در اروپا نیز وجود دارند.

مانور امسال عمدتاً در فضای هوایی بر فراز دریای شمال برگزار خواهد شد. پایگاه هوایی هلند در ولکل، و همچنین پایگاه‌های نظامی در کلاین-بروگل بلژیک، لکنهیث انگلیس و اسکریدستروپ دانمارک نیز به طور قابل توجهی در این رزمایش مشارکت خواهند داشت. طبق اعلام ناتو، نیروهای مسلح آلمان (بوندس‌وهر) سه فروند تورنادو مجهز به بمب‌های هسته‌ای آمریکا و چهار فروند یوروفایتر را برای این رزمایش فراهم می‌کند.

ناتو تأکید کرده که رزمایش «ظهر پایدار» یک رزمایش عادی است و واکنشی به نقض اخیر حریم هوایی روسیه یا سایر اقدامات تحریک‌آمیز نیست.

با این وجود ناتو تاکید کرده که این رزمایش همچنین با هدف ارسال پیامی روشن به مسکو برگزار می‌شود مبنی بر اینکه این ائتلاف نظامی آماده است در صورت لزوم با سلاح‌های هسته‌ای از خود دفاع کند.

مارک روته، دبیرکل ناتو، روز جمعه در این باره گفت که این رزمایش برای اطمینان از اینکه بازدارندگی هسته‌ای تا حد امکان معتبر و مؤثر باقی می‌ماند، ضروری است.

دلیل شرکت آلمان در این رزمایش به عنوان کشوری که سلاح هسته‌ای ندارد، سیاست به اصطلاح اشتراک‌گذاری هسته‌ای ناتو است.

این سیاست تصریح می‌کند که سلاح‌های هسته‌ای B61 ایالات متحده که در اروپا مستقر هستند، می‌توانند در مواقع اضطراری از هواپیماهای کشورهای شریک، مثلاً برای ناتوان کردن نیروهای دشمن، رها شوند.

طبق اطلاعات رسمی تأیید نشده، گفته می‌شود سلاح‌های هسته‌ای ایالات متحده در شمال ایتالیا، بلژیک، هلند و بوخل در راینلاند-فالتز آلمان ذخیره شده‌اند.

این رزمایش تا 24 اکتبر ادامه خواهد داشت.

ناتو البته هیچ جزئیاتی در مورد سناریوی دقیق این رزمایش ارائه نکرده است. به گفته کارشناسان نظامی، این مانورها که به طور منظم در ماه اکتبر برگزار می‌شوند، نحوه انتقال ایمن سلاح‌های هسته‌ای ایالات متحده از تأسیسات ذخیره‌سازی زیرزمینی به هواپیما و نصب آنها در زیر جت‌های جنگنده را آموزش خواهند داد. با این حال، در طول این تمرینات و در تمرینات بعدی، فقط از بمب‌های تمرینی بدون کلاهک هسته‌ای واقعی استفاده خواهد شد.

مشاهده هواپیماهای بدون سرنشین در هفته‌های اخیر بارها باعث ایجاد هشدار در فرودگاه‌های غیرنظامی و نظامی اروپا شده است. در برخی موارد، حتی حمل و نقل هوایی نیز به حالت تعلیق درآمده است.

ناتو فعلاً آرامش خود را حفظ کرده است. دنیل بانچ، برنامه‌ریز ارشد مانور هسته‌ای، پیش از این رزمایش گفت: پهپادها تهدید جدیدی برای ما نیستند. ما به خوبی از این موضوع آگاه هستیم.

وی در عین حال گفت که ناتو همیشه یک قدم جلوتر خواهد بود و قادر است ماموریت‌های خود را در همه شرایط تهدیدآمیز انجام دهد.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه