logo
چهارشنبه 08 مهر 1405 | چهارشنبه 30 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. نمایش ضعیف و نومیدکننده تیم ملی در روسیه؛ باخت بدون حتی یک موقعیت!
  2. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  3. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  4. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  5. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  6. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  7. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  8. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن
  9. واکاوی تطور فکری و سلوک عرفانی شمس تبریزی؛ از تبریز تا قونیه
  10. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  11. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  12. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  13. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  14. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  15. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  16. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  17. گسست میان ادعا و واقعیت
  18. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  19. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  20. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!

مطالبه‌ای ملی از رئیس‌جمهور؛

خراسان جنوبی دروازه‌ای برای ترانزیت شرق به غرب جهان است

خراسان جنوبی دروازه‌ای برای ترانزیت شرق به غرب جهان است
سفر رئیس‌جمهور به خراسان جنوبی فرصتی است برای بازخوانی ظرفیت‌های راهبردی استانی که فراتر از یک منطقه مرزی، می‌تواند به یکی از پیشران‌های عبور کشور از فشارهای اقتصادی و تنگناهای بین‌المللی تبدیل شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ آقای رئیس جمهور به خراسان جنوبی خوش آمدید؛ سرزمینی که مردمش به سادگی کویرند و به وسعت افق‌هایش امید دارند. این یادداشت نه از سر گلایه، بلکه تلاشی برای گفت‌وگویی صادقانه با رئیس‌جمهور است؛ گفت‌وگویی از جنس صمیمیت مردم با عالی‌ترین مقام اجرایی کشور، همراه با مطالبه‌ای روشن، آینده‌نگر و ملی.
خراسان جنوبی فقط یک استان مرزی نیست؛ «دروازه‌ای طلایی» است. دروازه‌ای برای عبور کشور از تنگناهای بین‌المللی، کاهش فشارهای اقتصادی و ساختن آینده‌ای متکی بر ظرفیت‌های واقعی ایران.
این استان گنجینه‌ای از معادن است؛ از زغال‌سنگی که می‌تواند پشتوانه نسل‌های آینده باشد تا ذخایر معدنی متنوعی که در صورت فعال‌سازی صحیح، قادرند موتور رشد اقتصادی کشور را با توان مضاعف به حرکت درآورند. در خراسان جنوبی، معدن فقط خاک نیست؛ فرصت است، اشتغال است و قدرت ملی است.
خراسان جنوبی همچنین مهد انرژی‌های تجدیدپذیر است. خورشید این استان یک سرمایه ملی محسوب می‌شود. با وجود اراده‌ای جدی، این منطقه می‌تواند بخش قابل‌توجهی از نیاز انرژی کشور را تأمین کرده و ایران را یک گام بلند به سمت استقلال انرژی پیش ببرد؛ ظرفیتی که می‌تواند پاسخی عملی به بحران‌های فردای کشور باشد.
از سوی دیگر، خراسان جنوبی دروازه تجارت با افغانستان و نقطه‌ای کلیدی در معادلات منطقه‌ای است. با اختیارات هوشمندانه در مبادلات مرزی، می‌توان بخشی از مشکلات تجارت خارجی را از همین استان مدیریت و حتی خنثی کرد. مرز برای خراسان جنوبی تهدید نیست؛ فرصتی است که باید دیده شود.
این استان بر مسیر ترانزیتی شمال ـ جنوب در شرق کشور قرار دارد؛ مسیری راهبردی که می‌تواند جایگاه ایران را در نقشه ترانزیت منطقه ارتقا دهد و بسیاری از کشورها را از بن‌بست خارج کند. خراسان جنوبی حلقه‌ای حیاتی در این زنجیره است؛ حلقه‌ای که تقویت آن، منافعش به کل کشور بازمی‌گردد.
در حوزه کشاورزی نیز، خراسان جنوبی نقشی استراتژیک دارد. زعفران، محصولی که پس از نفت در صدر صادرات غیرنفتی کشور قرار گرفته، ریشه در خاک همین استان دارد. این محصول صرفاً یک کالای کشاورزی نیست؛ یک برند جهانی است که نیازمند حمایت، فرآوری و صادرات هدفمند است.
یک سال گذشته نشان داد که با مدیریت استاندار دولت چهاردهم، خراسان جنوبی ظرفیت جهش را دارد. این جهش واقعی است و می‌تواند استمرار یابد؛ مشروط بر آنکه نگاه ملی به این استان، نگاهی راهبردی و بلندمدت باشد، نه مقطعی.
با این حال، توسعه بدون زیرساخت ممکن نیست. مطالبه مردم و نخبگان استان روشن است: تصمیم‌های عملی برای انتقال آب، تسریع در اجرای راه‌آهن به‌عنوان شریان توسعه، توجه ویژه به پروازها تا خراسان جنوبی در حاشیه آسمان کشور نماند و اعطای اختیارات ویژه در مبادلات مرزی برای ایفای نقش مؤثر منطقه‌ای.
خراسان جنوبی آماده است؛ آماده کمک به کشور، آماده عبور از بحران‌ها و آماده ساختن آینده. این آمادگی امروز چشم‌انتظار میزان توجه دولت است. اگر این «دروازه طلایی» گشوده شود، نه‌تنها خراسان جنوبی، بلکه ایران نفسی تازه خواهد کشید.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه