logo
چهارشنبه 08 مهر 1405 | چهارشنبه 30 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. استانبول با پیمانکار جدید پرواز می‌کند/ چین زیر بار تحریم نرفت
  2. میناب فراتر از تندیس و پوستر آزمون بلوغ سینمای ایران در مواجهه با سوگ ملی
  3. بازدید از خط تولید، درد را درمان نمی‌کند/ تا نقشه راه بلندمدت نداشته باشیم، بازار خودرو روی آرامش را نخواهد دید
  4. ایران به دورانی که دشمن آرزویش را دارد باز نخواهد گشت/چرا برخی ایران را چهارمین ابر قدرت می دانند؟
  5. نتانیاهو از ایران به‌عنوان خوراک تبلیغاتی و انتخاباتی استفاده می‌کند
  6. مولانا؛ شوالیه‌ مدارا در اقلیم عقل و شمشیر
  7. نمایش ضعیف و نومیدکننده تیم ملی در روسیه؛ باخت بدون حتی یک موقعیت!
  8. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  9. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  10. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  11. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  12. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  13. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  14. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن
  15. واکاوی تطور فکری و سلوک عرفانی شمس تبریزی؛ از تبریز تا قونیه
  16. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  17. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  18. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  19. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  20. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر

آغاز کنفرانس امنیتی مونیخ در سایه «سیاست بولدوزری» ترامپ و فروپاشی نظم جهانی

آغاز کنفرانس امنیتی مونیخ در سایه «سیاست بولدوزری» ترامپ و فروپاشی نظم جهانی
نشست سالانه کنفرانس امنیتی مونیخ از امروز جمعه با حضور بیش از هزار شرکت‌کننده از ۱۱۵ کشور جهان آغاز به کار کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ «ولفگانگ ایشینگر»، رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ گفت که کشورهای اروپایی اعتماد خود را به ایالات متحده از دست داده‌اند و بازیابی آن دشوار خواهد بود.

 

ایشینگر در مصاحبه‌ای با نیویورک تایمز گفت: «البته، ما اعتماد را به طور جدی از دست داده‌ایم، شکی در این مورد نیست... البته اعتماد را می‌توان دوباره به دست آورد. اما همه ما می‌دانیم که از دست دادن اعتماد آسان‌تر از بازیابی آن است.»

 

او همچنین ابراز امیدواری کرد که این کنفرانس دو فرآیند را آغاز کند: احیای روابط بین ایالات متحده و اروپا و ترغیب اروپا به برداشتن گام‌های مشخص برای کاهش وابستگی خود به واشنگتن.

 

نیویورک تایمز گزارش داد که دیپلمات‌ها و رهبران اروپایی می‌گویند که دیگر انتظار ندارند روابط با واشنگتن به وضعیت قبل از ترامپ بازگردد، حتی پس از ترک کاخ سفید توسط ترامپ.

 

علاوه بر این، «ایوو دالدر»، نماینده دائم سابق ایالات متحده در ناتو، اظهار داشت که اروپا در حال حاضر نمی‌تواند به واشنگتن اعتماد کند و قادر به این کار نخواهد بود مگر اینکه ایالات متحده گام‌هایی برای بازسازی اعتماد بردارد.

 

دالدر افزود: «اروپا احتمالاً دیگر هرگز به ما اعتماد نخواهد کرد. ماهیت رابطه بین ایالات متحده و اروپا دیگر هرگز مثل قبل نخواهد شد.»

 

کنفرانس امنیتی مونیخ با حضور بیش از ۱۰۰۰ شرکت‌کننده از ۱۱۵ کشور جهان از جمله حدود ۶۰ تن از روسای کشورها و دولت‌ها از امروز در هتل بایریشرهوف مونیخ آغاز به کار کرد.

 

این نشست سه‌روزه در شرایطی برگزار می‌شود که به گفته برگزارکنندگان، جهان با «وضعیت اضطراری استثنایی» ناشی از بحران‌های متعدد، تنش‌های فزاینده ژئوپلتیکی و تغییرات عمیق سیستماتیک مواجه است.

 

«فریدریش مرتس»، صدراعظم آلمان، در مراسم افتتاحیه این کنفرانس سخنرانی کرده و پس از آن سخنرانان متعددی به ایراد سخنرانی خواهند پرداخت. محور اصلی گفت‌وگوها در این کنفرانس شامل آینده نظم بین‌المللی و ائتلاف‌های فراآتلانتیک، تلاش‌های اروپا برای تقویت ساختار دفاعی و امنیتی خود، حمایت از اوکراین، بازسازی غزه و تنش‌های مرتبط با ایران است. همچنین موضوعاتی نظیر تغییرات اقلیمی، امنیت انرژی، خطرات هسته‌ای، هوش مصنوعی و تسلیحاتی‌شدن روزافزون تجارت و فناوری در دستور کار این نشست قرار دارد.

 

از جمله سران کشورها که در این کنفرانس حضور دارند می‌توان به «ولودیمیر زلنسکی»، رئیس‌جمهور اوکراین اشاره کرد. بیش از دو سوم رهبران اروپایی نیز حضور خود را تأیید کرده‌اند. آمریکا با «بزرگترین هیئت تاریخ خود» شامل بیش از یک چهارم اعضای سنای این کشور به رهبری «مارکو روبیو»، وزیر امور خارجه، در این رویداد شرکت کرده است.

 

علاوه بر این، بیش از ۵۰ رهبر سازمان‌های بین‌المللی از جمله روسای اتحادیه اروپا، ناتو، اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آسه‌آن)، سازمان امنیت و همکاری اروپا، بانک جهانی، سازمان تجارت جهانی و بسیاری از نهادهای سازمان ملل متحد نیز در این کنفرانس حضور دارند.

 

در آستانه برگزاری این نشست، گزارش سالانه امنیتی مونیخ منتشر شد که با هشدار درباره ورود جهان به «دوره‌ای از سیاست‌های مخرب» تأکید کرد که «نظم بین‌المللی پس از جنگ جهانی دوم به رهبری آمریکا اکنون در حال نابودی است».

 

این گزارش با انتقاد از سیاست‌های دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا که از آنها به عنوان «سیاست‌های بولدوزری» یاد کرده، نوشت: «این رویکرد نه تنها نظم بین‌المللی را تخریب می‌کند، بلکه راه را برای جهانی هموار می‌سازد که در آن ثروتمندان، قدرتمندان و هژمون‌های منطقه‌ای تعیین‌کننده هستند.»

 

به باور نویسندگان این گزارش، دستور کار تخریبی واشنگتن، از جمله بی‌توجهی به قوانین بین‌المللی و تلاش برای برچیدن قواعد و نهادهای موجود، تأثیری عمیق بر بحران‌ها و مناقشات سراسر جهان خواهد داشت.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه