اخبار داغ
  1. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  2. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  3. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  4. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  5. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  6. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  7. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  8. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل
  9. وقتی ایران از تریبون تهدید عبور کرد؛ پاسخ قاطع تهران به نمایش جنگ‌طلبانه ترامپ در سازمان ملل
  10. پیام رهبر معظم انقلاب در پی ارتحال حضرت آیت‌الله‌العظمی شبیری
  11. رئیس‌جمهور به نیویورک سفر کرد
  12. متحدان واشنگتن پس از جنگ با ایران؛ به دنبال گزینه‌های مستقل
  13. روایتی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹؛ روزی که آسمان بوی باروت گرفت و خاک، آغوش غیرت شد
  14. چرا آموزش برای خانواده‌های کارگری به کابوس تبدیل شده است؟
  15. تهدیدهای ترامپ عملیات روانی است/ گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم
  16. گرداب غرب آسیا ترامپ را خواهد بلعید/ چرا سگ زرد دوباره ایران را تهدید کرده است؟
  17. کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
  18. طعم تلخ شکست‌های بیشتر را بر متجاوزان خواهیم چشاند
  19. کشف حدود ۶ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال/ ۱۰۹ باند مواد مخدر متلاشی شد
  20. نقدی بر مجموعه‌ی «مرد 3000 چهره»/ پایان ساعت‌های خوش مدیری در تلویزیون

وزیر راه؛

افتتاح پایانه‌های مرزی ایران و آذربایجان تا چند ماه آینده/ اتمام رشت - آستارا تا ۲۰۳۰

افتتاح پایانه‌های مرزی ایران و آذربایجان تا چند ماه آینده/ اتمام رشت - آستارا تا ۲۰۳۰
وزیر راه و شهرسازی ضمن اعلام تجارت 650 میلیون دلاری ایران و آذربایجان در دو سال گذشته، گفت: پایانه‌های مرزی ایران و جکهوری آذربایجان تا چند ماه آینده به بهره‌بردای می‌رسد و راه‌آهن رشت - آستارا نیز سال ۲۰۳۰ به پایان خواهد رسید.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ فرزانه صادق روز گذشته برای حضور در هفدهمین کمیسیون  مشترک اقتصادی ایران و جمهوری آذربایجان به باکو سفر کرد و با مقامات این کشور در خصوص موضوعاتی چون حجم تبادلات تجاری دو کشور در دو سال گذشته، قابلیت بهره‌برداری از پایانه‌های مرزی در ماه‌های آینده، اتصال ریلی آذربایجان به نخجوان از مسیر ایران، پیگیری مجدانه برای تکمیل حلقه مفقوده کریدور شمال - جنوب، برنامه‌ریزی ترانزیت ۱۵ میلیون تن کالا میان ایران، آذربایجان - روسیه به بحث و گفت‌وگو پرداخت.

صادق در این سفر تصریح کرد که تاکیدات رئیس‌جمهور هر دو کشور بر ارتقای سطح تعاملات و گسترش همکاری‌هاست. با توجه به ریشه‌های مشترک فرهنگی، دینی، تاریخی و هویتی، نه‌تنها مانعی در مسیر روابط وجود ندارد بلکه طی یک سال و نیم گذشته سیاست دولت بر تقویت این روابط استوار بوده است.

 وی در ادامه با اشاره به موضوع اتصالات و کریدور ارس اظهار کرد: میان ایران و آذربایجان پایانه‌های مرزی مشترک متعددی؛ از جمله بیله‌سوار، جلفا، پلدشت و پایانه جاده‌ای و ریلی آستارا و همچنین پل کلاله-آقبند وجود دارد. از نظر تعداد پایانه‌های جاده‌ای و ریلی، آذربایجان یکی از کشورهایی است که بیشترین سطح ارتباطات مرزی را با ایران دارد.

حجم تبادلات تجاری دو کشور طی دوسال به ۶۵۰ میلیون دلار رسید

 وزیر راه و شهرسازی حجم تبادلات تجاری دو کشور در دو سال گذشته را حدود ۶۵۰ میلیون دلار اعلام کرد و افزود: سالانه حدود ۱۵۰ هزار کامیون ایرانی در قلمرو آذربایجان تردد و عملیات ترانزیت انجام می‌دهند و حدود ۵۰ هزار کامیون آذربایجانی نیز در قلمرو ایران فعالیت دارند. این ارقام متناسب با ظرفیت‌های موجود نیست و باید افزایش چشمگیری یابد. به همین منظور مسیر جاده‌ای جلفا تا کلاله-آقبند در خاک ایران در حال تعریض است، بخش‌هایی از آن در حال احداث بوده و تعدادی تونل نیز در حال بازگشایی است تا این مسیر برای ترانزیت هموار و تسهیل شود.

بهره‌برداری از پایانه‌های مرزی تا چند ماه آینده

 صادق همچنین به پایانه‌های مرزی نیز اشاره کرد و گفت: طرف آذری نیز اعلام کرده ظرف یک تا دو ماه آینده اقدامات مربوط به مسیر خود را به اتمام می‌رساند و پایانه‌هایی که دو طرف باید احداث کنند نیز ظرف چند ماه آینده قابل بهره‌برداری خواهد بود. هر دو طرف با علم به اینکه این موقعیت در امتداد رود ارس موقعیتی راهبردی است، در حال افزایش ظرفیت‌ها هستند.

وی در ادامه  همچنین عنوان کرد که یکی از موضوعات مهم مورد تاکید در این دیدارها تفاهم بر تنظیم سازوکار مالی و فنی احداث راه‌آهن در خاک ایران برای اتصال جمهوری آذربایجان به نخجوان بود.

 وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه «کریدور ارس در حوزه جاده ای و ریلی فعال و در دست برنامه ریزی است تا در کوتاه‌ترین زمان به نتیجه برسد.» افزود: آنچه در کریدور ارس در حال انجام است، مبتنی بر توافق و تفاهم دو کشور دوست، برادر و همسایه ایران و آذربایجان است، در حالی که برخی کریدورهای دیگر با واسطه‌گری کشورهای غیرهمسایه مطرح می‌شوند و ماهیت متفاوتی دارند.

رشت_ آستارا تا ۲۰۳۰ به پایان می‌رسد

وی با بیان اینکه روابط و تعاملات ایران و آذربایجان صرفاً دوجانبه نیست و آثار منطقه‌ای دارد، گفت: در این کریدور، حلقه مفقوده مسیر ریلی رشت تا آستارا به طول حدود ۱۶۰ کیلومتر است که توافقاتی با روسیه در این خصوص انجام شده است. طبق توافق، تملک اراضی این مسیر بر عهده جمهوری اسلامی ایران است و ساخت و احداث ریل با استفاده از وامی که روسیه پرداخت خواهد کرد، انجام می‌شود. در طول یک سال گذشته بیش از ۱۲۰ کیلومتر از این مسیر تملک شده و پیش‌بینی می‌شود ظرف یک ماه آینده کل مسیر تملک شود و بر اساس توافق ایران و روسیه، هدف‌گذاری شده که احداث خط ریلی رشت تا آستارا تا سال ۲۰۳۰ به پایان برسد.

صادق همچنین از نشست سه‌جانبه ایران و آذربایجان و روسیه  و توافق بر سر تنظم نقشه راه ترانزیت ۱۵ میلیون تنی کالا میان سه کشور خبر داد.

 

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه