logo
جمعه 10 مهر 1405 | جمعه 02 اكتبر 2026 |
اخبار داغ
  1. استانبول با پیمانکار جدید پرواز می‌کند/ چین زیر بار تحریم نرفت
  2. میناب فراتر از تندیس و پوستر آزمون بلوغ سینمای ایران در مواجهه با سوگ ملی
  3. بازدید از خط تولید، درد را درمان نمی‌کند/ تا نقشه راه بلندمدت نداشته باشیم، بازار خودرو روی آرامش را نخواهد دید
  4. ایران به دورانی که دشمن آرزویش را دارد باز نخواهد گشت/چرا برخی ایران را چهارمین ابر قدرت می دانند؟
  5. نتانیاهو از ایران به‌عنوان خوراک تبلیغاتی و انتخاباتی استفاده می‌کند
  6. مولانا؛ شوالیه‌ مدارا در اقلیم عقل و شمشیر
  7. نمایش ضعیف و نومیدکننده تیم ملی در روسیه؛ باخت بدون حتی یک موقعیت!
  8. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  9. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  10. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  11. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  12. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  13. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  14. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن
  15. واکاوی تطور فکری و سلوک عرفانی شمس تبریزی؛ از تبریز تا قونیه
  16. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  17. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  18. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  19. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  20. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر

در پی شکست مقابل ایران؛

ترامپ، چین را تهدید کرد


ترامپ، چین را تهدید کرد
رئیس‌جمهور آمریکا تهدید کرد اگر چین به ایران سلاح ارسال کند، با تعرفه ۵۰ درصدی مواجه خواهد شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا شامگاه یکشنبه در گفت‌وگویی تلفنی با رسانه خبری «فاکس‌نیوز» ادعا کرد: «من گزارش‌های خبری در مورد اینکه چین موشک‌های دوش‌پرتاب، آنچه موشک دوش‌پرتاب نامیده می‌شود یا موشک ضدهوایی به ایران می‌دهد، می‌شنوم.»

 

دونالد ترامپ در برنامه «ساندی مورنینگ فیوچرز» گفت: «شک دارم که آنها این کار را انجام دهند، چون من با چین رابطه دارم و فکر می‌کنم که آنها این کار را نخواهند کرد. شاید آنها در ابتدا کمی این کار را انجام دادند، اما فکر نمی‌کنم دیگر این کار را بکنند.»

 

او همچنین تهدید کرد: «اما اگر آنها را در حال انجام این کار گیر بیندازیم، ۵۰ درصد تعرفه دریافت می‌کنند که رقم سرسام‌آوری است.»

 

تلویزیون خبری «سی‌ان‌ان» روز شنبه به نقل از سه منبع آگاه نسبت به ارزیابی‌های اطلاعاتی، ادعا کرد که اطلاعات ایالات متحده نشان می‌دهد چین در حال آماده شدن برای تحویل سیستم‌های دفاع هوایی جدید به ایران در چند هفته آینده است.

 

این ادعای ترامپ و سی‌ان‌ان درحالی عنوان شده که چین هرگونه کمک نظامی به ایران را صراحتا رد کرده است.

 

همچنین رئیس‌جمهور آمریکا در ادامه صنعت خودرو سازی چین را زیر سوال برد و با بیان اینکه «خودروهای چینی در حال نابودی اروپا هستند زیرا تجارت مرسدس و بی‌ام‌و را از بین می‌برند» مدعی شد که آمریکا هیچ خودروی چینی در کشورمان نداریم.»

 

ترامپ درباره وضعیت تنگه هرمز که از بازگشایی آن ناتوان مانده و بارها به کشورهای اروپایی و ناتو در این خصوص التماس کرده و آنها از ورود به این موضوع سرباز زده اند، گفت: «تا جایی که من متوجه شده‌ام، بریتانیا و چند کشور دیگر در حال اعزام مین‌روب هستند.»

 

او در ادامه ادعاهای خود گفت: «تنگه هرمز برای ژاپن حیاتی است. آنها حدود ۹۳ درصد از نفت خود را از طریق آن تامین می‌کنند و کره جنوبی تقریبا ۴۵ درصد. با این حال، این کشورها واقعا به ما کمک نکرده‌اند. ما حدود ۴۵ هزار سرباز آمریکایی در ژاپن و حدود ۵۰ هزار سرباز در کره جنوبی داریم. ما از آنها محافظت و حراست می‌کنیم. اما وقتی در عوض کمی کمک درخواست می‌کنیم، آنها به ما کمکی نمی‌کنند.»

 

این ادعاها در حالی از سوی رییس جمهور آمریکا مطرح می شود که بریتانیا بارها ورود به جنگ ترامپ و رژیم صهیونیستی علیه ایران را رد کرده و همچنان به این ممانعت ادامه می‌دهد. همچنین، کشورهای دیگر اروپایی از جمله ایتالیا، اسپانیا و فرانسه نیز چنین مشارکتی را رد کرده‌اند. 

 

ترامپ نیز درباره خلیج مکزیک گفت: «داشتم به این فکر می‌کردم که آن را خلیج «ترامپ» بنامم و تصمیم گرفتم این کار را نکنم. فکر می‌کنم شاید این یکی جواب نمی‌داد.»

 

رئیس‌جمهور آمریکا همچنین «کر استارمر» نخست‌وزیر بریتانیا را به «نویل چمبرلین» نخست‌وزیر اسبق بریتانیا و از حزب محافظه‌کار در سالهای ۱۹۳۷ الی ۱۹۴۰ شبیه دانست و گفت: «آیا می‌توانستم کشورهای ناتو را مجبور به شرکت (در اقدامات خود) کنم؟ شاید. اما اگر آنها می‌آمدند، با اکراه و بی‌میلی می‌آمدند.»

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه