logo
سه‌شنبه 07 مهر 1405 | سه‌شنبه 29 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  2. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  3. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  4. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  5. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  6. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  7. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن
  8. واکاوی تطور فکری و سلوک عرفانی شمس تبریزی؛ از تبریز تا قونیه
  9. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  10. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  11. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  12. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  13. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  14. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  15. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  16. گسست میان ادعا و واقعیت
  17. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  18. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  19. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  20. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها

این مرحله جنگ، حاصل چندین دهه مبارزه بی‌امان ایرانیان با استعمار است

این مرحله جنگ، حاصل چندین دهه مبارزه بی‌امان ایرانیان با استعمار است
باری استعمار هیچگاه در مقابل ایران چنین ضعیف و ناتوان نبوده و هیچگاه چنین وحشت‌زده و شتابزده‌ عمل نکرده است. این مرحله از جنگ حاصل چندین دهه مبارزه بی‌امان ایرانیان با استعمار بوده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛  امید طبیب‌زاده زبان‌شناس و مترجم ایرانی و استاد زبان‌شناسی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی است. او یادداشتی در فضای مجازی منتشر کرده به نام «فرهنگ و اقلیم ایران در نبرد تاریخی با استعمار» که به بررسی جایگاه ایران در طول تاریخ و نسبت آن با استعمار پرداخته است. متن یادداشت به این قرار است:

اگر نگاهی به همین صد سال اخیر تاریخ معاصر خودمان بیندازیم می‌بینیم که طی این مدت، حکومت‌های گوناگون به طرق مختلف (همچون کودتا و دست‌نشاندگی و انتخابات و انقلاب) بر سر کار آمده‌اند، اما همه بدون استثنا با دخالت استعمار سرنگون و یا تهدید به سرنگونی شده‌اند!

ویژگی مشترک دیگر در تمام این حکومت‌ها، حتی حکومت‌های دست‌نشانده رضاشاه و شاه نیز، این بوده است که اندکی پس از به قدرت رسیدن دریافته‌اند که با وجود این همه امکانات و دانش و ثروت ملی عظیمی که در اختیار دارند، نمی‌توانند و نباید خدمتگزار استعمار باشند! درواقع هر حکومتی که در ایران بر سر کار بیاید، پس از مدتی به همین راه خواهد رفت، و مهم‌ترین دلیل آمریکا و اسراییل برای نابودی و تجزیه ایران، به وحشت آنها از همین قدرت عظیم و بالقوه نهفته در فرهنگ و اقلیم ایران مربوط می‌شود.

امروزه جبهه ضد استعماری ایران در مقابل غرب، به دلایل گوناگون از تمام دوره‌های قبلی‌اش قدرتمندتر است که به چند مورد آن اشاره می‌کنم:

اول این‌که دو دشمن اصلی این جبهه ضد استعماری، یعنی ترامپ و نتانیاهو، از بدنام‌ترین و فاسدترین و درنتیجه منفورترین چهره‌های سیاسی در میان مردم خود و مردم جهان هستند.

دوم اینکه تنها اپوزسیون عملاً موجود در صحنه، رضا پهلوی است که عامل دست‌پرورده همان دو نیروی مخالف اصلی است؛ او در آغاز درگیری‌ها نقش مهمی در پیشبرد اهداف آمریکا و اسراییل داشت اما به‌تدریج و با آشکار شدن بی‌کفایتی‌هایش تقریباً به‌طور کامل از میدان عمل خارج شد.

سوم این‌که ایران دو شاهرگ حیاتی دنیا را در اختیار دارد که با کمترین و ارزان‌ترین امکانات نظامی می‌تواند آنها را ببندد و مانع از رسیدن خون به شریان‌های آمریکا و اروپا و تمام دنیا بشود؛ ارزش و قدرت تنگه هرمز برای ایران، به قول یکی از سیاستمداران روس، به تنهایی بیش از چند بمب هسته‌ای است.

چهارم اینکه ایران احتمالاً هنوز از تمام امکانات تسلیحاتی خود رونمایی نکرده و این نکته‌ای نیست که از چشم دشمنان ایران پنهان مانده باشد!

پنجم این‌که اروپایی‌ها حاضر نشده‌اند تا شریک جرم و شریک جنایت‌ها و حماقت‌های بزرگ ترامپ در منطقه باشند، زیرا دریافته‌اند که ضرر همکاری با ترامپ به مراتب بیش از منفعت آن است.

ششم این که رهبران و مشاوران فعلی ایران از دانش سیاسی و بین‌المللی بسیار بالایی برخوردار هستند که راهنمای عمل آنان در صحنه‌های گوناگون است؛ منظورم نه سیاستمداران و مشاوران تحصیلکرده، بلکه حتی نظامیانی است که نزد استادانی چون دکتر محمدرضا حافظ نیا (استاد جغرافیای سیاسی دانشگاه تربیت مدرس) درس خوانده‌اند- بسیار مهم است که بدانیم عنوان رساله دکتری حافظ‌نیا «نقش استراتژیک تنگه هرمز» (دانشگاه تربیت مدرس ۱۳۶۹) بوده است، و تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل!

و بالاخره هفتم این‌که در شرایط حاضر، آمریکا و اروپا بیشتر از چند هفته نمی‌توانند بدون نفت زنده بمانند و ترامپ باید تا قبل از انتخابات سنا در سوم نوامبر (۱۲ آبان) تکلیف تنگه و در نتیجه تکلیف جنگ را روشن کند.

باری استعمار هیچگاه در مقابل ایران چنین ضعیف و ناتوان نبوده و هیچگاه چنین وحشت‌زده و شتابزده‌ عمل نکرده است. این مرحله از جنگ حاصل چندین دهه مبارزه بی‌امان ایرانیان با استعمار بوده است. هم دولتمردان و هم مردم ایران باید قدر این فرصت را بدانند تا بتوانند خود را برای همیشه از شر استعمار رهایی بخشند.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه