اخبار داغ

بازگشت ۱۴۰۰ همت از حقوق بیت‌المال در ۵ سال گذشته

بازگشت ۱۴۰۰ همت از حقوق بیت‌المال در ۵ سال گذشته
سخنگوی قوه قضاییه گفت: طی پنج سال گذشته بیش از ۱۴۰۰ همت از حقوق عمومی و بیت‌المال، صیانت یا به خزانه کشور بازگردانده شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛اصغر جهانگیر، در نشست خبری با اصحاب رسانه که همزمان با افتتاح تلویزیون اینترنتی مرکز رسانه قوه قضاییه برگزار شد، با اشاره به فرا رسیدن سالگرد حمله رژیم صهیونیستی به جمهوری اسلامی ایران، اظهار کرد: امیدواریم با حمایت ملت بزرگ ایران و رهبری حکیمانه مقام معظم رهبری، هرچه زودتر شاهد نابودی رژیم صهیونیستی و پیروزی جبهه مقاومت باشیم.

وی با اشاره به افتتاح تلویزیون اینترنتی مرکز رسانه قوه قضاییه افزود: دستگاه قضایی به عنوان یکی از ارکان مهم کشور خدمات گسترده‌ای را در بخش‌های مختلف ارائه می‌دهد که بخشی از آن کمتر برای مردم تبیین شده است. این رسانه تلاش خواهد کرد خدمات و دستاوردهای قوه قضاییه را به اطلاع عموم مردم برساند.

کاهش سرقت، تصادفات و تغییر کاربری اراضی در دستور کار قوه قضاییه

جهانگیر درباره اقدامات قوه قضاییه برای کاهش جرائم گفت: دستگاه قضایی هر سال برنامه جامعی برای پیشگیری از وقوع جرم تدوین و به سراسر کشور ابلاغ می‌کند و در شرایط خاص نیز برنامه‌های فوق‌العاده‌ای در دستور کار قرار می‌گیرد.

وی افزود: شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم با بررسی چالش‌های کلان کشور و تقسیم کار ملی میان دستگاه‌های مسئول، موضوعاتی همچون پیشگیری از سرقت، کاهش تصادفات و مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز اراضی را در اولویت قرار داده است.

سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد: براساس نتایج اقدامات انجام‌شده، در حوزه سرقت، تغییر کاربری اراضی و همچنین تصادفات منجر به جرح و فوت، کاهش محسوسی در آمار جرائم و تخلفات مشاهده شده است.

اجرای طرح «پدافند اجتماعی» برای حمایت از اقشار آسیب‌پذیر

جهانگیر درباره وضعیت بازار اجاره مسکن و حمایت از مستأجران اظهار کرد: پس از جنگ تحمیلی اخیر و آسیب‌های اقتصادی ناشی از آن، قوه قضاییه طرحی با عنوان «پدافند اجتماعی» را در ۱۰ محور طراحی و اجرا کرده است.

وی افزود: یکی از محورهای این طرح تقویت همدلی و همکاری اجتماعی برای کمک به اقشار آسیب‌دیده و مستأجران است. تلاش شده با همراهی مالکان و استفاده از مشوق‌هایی نظیر معافیت‌های مالیاتی برای قراردادهای بلندمدت، فشار بر مستأجران کاهش یابد.

سخنگوی قوه قضاییه تأکید کرد: در نهایت برای ساماندهی بازار اجاره‌بها، دولت باید در شرایط خاص نسبت به تعیین سقف‌های قانونی و پیش‌بینی ضمانت اجراهای لازم اقدام کند.

بیش از ۱۴۰۰ همت صیانت از بیت‌المال در ۵ سال گذشته

جهانگیر درباره میزان بازگشت منابع به بیت‌المال گفت: در حوزه جلوگیری از فرارهای مالیاتی، احقاق حقوق دولتی و صیانت از منابع عمومی اقدامات گسترده‌ای صورت گرفته است.

وی افزود: تنها از طریق اقدامات سازمان بازرسی کل کشور در پنج سال گذشته بیش از ۱۴۰۰ همت اثربخشی در قالب جلوگیری از تضییع بیت‌المال و بازگشت منابع عمومی ثبت شده است.

سخنگوی قوه قضاییه خاطرنشان کرد: این رقم جدا از مبالغی است که از طریق سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، دادستانی‌ها و سایر بخش‌های قضایی وصول و به خزانه دولت واریز شده است.

تشکیل پرونده برای چند وزیر و معاون وزیر در حوزه آلودگی هوا

جهانگیر درباره اقدامات قوه قضاییه در زمینه مقابله با آلودگی هوا گفت: سازمان بازرسی کل کشور و دادستانی‌ها در این حوزه فعال بوده‌اند و واحدهای آلاینده برای استفاده از تجهیزات و فیلترهای کنترل آلودگی ملزم شده‌اند.

وی افزود: در مواردی که دستگاه‌های مسئول به وظایف قانونی خود عمل نکرده‌اند نیز برخوردهای قضایی صورت گرفته و طی پنج سال گذشته برای چند وزیر و معاون وزیر به دلیل ترک فعل در این حوزه پرونده تشکیل شده است.

نظارت بر قیمت خودرو با هدف حمایت همزمان از مصرف‌کننده و تولیدکننده

 

سخنگوی قوه قضاییه درباره افزایش قیمت خودرو اظهار کرد: افزایش قیمت خودرو تحت تأثیر رشد هزینه‌های تولید، مواد اولیه و سایر عوامل اقتصادی بوده است.

وی گفت: سازمان بازرسی کل کشور و سازمان تعزیرات حکومتی در برابر گران‌فروشی و افزایش‌های غیرمنطقی قیمت ورود کرده‌اند و تلاش می‌شود ضمن حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان، شرایط لازم برای تداوم فعالیت تولیدکنندگان نیز فراهم شود.

حدنگاری در برخی حوزه‌ها به ۱۰۰ درصد رسیده است

جهانگیر درباره تثبیت مالکیت‌ها و مقابله با زمین‌خواری گفت: سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در سال‌های اخیر عملکرد قابل توجهی در اجرای طرح حدنگاری داشته است.

وی افزود: در برخی حوزه‌ها اجرای حدنگاری به ۱۰۰ درصد رسیده و در برخی دیگر نیز بیش از ۹۸ درصد اراضی تحت پوشش قرار گرفته‌اند.

سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد: بخشی از مشکلات باقی‌مانده ناشی از تعارضات مالکیتی و اختلافات مربوط به موقوفات است که با رفع این تعارضات، فرآیند تثبیت مالکیت تکمیل خواهد شد.

عفو ۱۳۹ محکوم از جمله محکومان به اعدام

جهانگیر با اشاره به عفو اخیر مقام معظم رهبری گفت: در اقدامی کم‌نظیر، تعدادی از محکومان زندان‌های کشور مشمول عفو و تخفیف مجازات شدند.

وی افزود: در این میان ۱۳۹ نفر از محکومان به مجازات سلب حیات و اعدام که فاقد جرائم امنیتی و شاکی خصوصی بودند و نشانه‌های اصلاح رفتاری از خود بروز داده بودند، از عفو رهبری بهره‌مند شدند.

هوشمندسازی فرآیندها؛ مهم‌ترین گام قوه قضاییه در مسیر شفافیت

سخنگوی قوه قضاییه درباره اقدامات انجام‌شده در حوزه شفافیت گفت: هوشمندسازی فرآیندهای قضایی موجب شده ارجاع پرونده‌ها و کارشناسی‌ها به‌صورت سیستمی و بدون دخالت سلیقه‌ای انجام شود.

وی افزود: ابلاغ الکترونیکی، نظرسنجی پیامکی از مراجعان دادگستری و راه‌اندازی سامانه ثبت قراردادهای وکالتی از دیگر اقداماتی است که به افزایش شفافیت، کاهش فساد و ارتقای رضایتمندی مردم منجر شده است.

احتکار و گران‌فروشی در شرایط جنگی با برخورد ویژه مواجه خواهد شد

جهانگیر درباره نظارت بر بازار و مقابله با احتکار گفت: مردم مشکلات اقتصادی و کمبودها را در شرایط خاص درک می‌کنند، اما سوءاستفاده از شرایط جنگی و تحریمی به هیچ وجه قابل قبول نیست.

وی افزود: سازمان تعزیرات حکومتی و دستگاه قضایی با گران‌فروشی، احتکار و جرائم اقتصادی سازمان‌یافته برخورد خواهند کرد و این پرونده‌ها خارج از نوبت مورد رسیدگی قرار می‌گیرند.

سخنگوی قوه قضاییه تأکید کرد: کسانی که در شرایط جنگی با احتکار یا اخلال در بازار به حقوق مردم آسیب بزنند، با برخورد ویژه و قاطع دستگاه قضایی مواجه خواهند شد.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه