اخبار داغ
  1. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  2. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  3. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  4. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  5. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  6. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد
  7. مجوز فعالیت برند چهره حامی پهلوی در تهران را چه کسی صادر کرد؟/ ضرورت ورود قوه قضائیه برای بررسی و محاکمه صادرکنندگان متخلف
  8. رهبر شهید و تجربه حضوری پر صلابیت در سازمان ملل/ تاکید بر تضمین امنیت منطقه در سایه محاکمه عامل ناامنی منطقه!
  9. سخنان رئیس‌جمهور در سازمان ملل در شأن ملت ایران بود/ دفاع از حقوق‌ ملت انسجام را افزایش داد
  10. داماد "حسن روحانی" چه کاره دولت است که در هر موضوعی اظهارنظر می‌کند؟/داماد سرخانه نگران کیک تولد همسایه!
  11. فرصت‌سوزی حسن روحانی از سفر تاریخی رئیس‌جمهور چین به ایران
  12. روزی که قرآن تمام حجت شهید رئیسی در سازمان ملل شد
  13. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  14. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  15. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  16. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  17. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  18. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  19. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  20. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل

17 میلیارد دلار «ارز صادراتی» در 1404 برنگشت

17 میلیارد دلار «ارز صادراتی» در 1404 برنگشت
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس از عدم بازگشت 17 میلیارد دلار تعهدات ارزی سررسید شده ایفا نشده در سال 1404 خبر داد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حسین صمصامی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، با استناد به آخرین آمارهای مربوط به تعهدات ارزی صادرکنندگان، از تداوم انباشت حجم قابل توجهی از ارزهای صادراتی بازنگشته به کشور خبر داد و اعلام کرد مجموع ارزهای بازنگشته به چرخه رسمی اقتصاد ایران از سال 1397 تا پایان خرداد 1405 به بیش از 130 میلیارد دلار رسیده است.

وی با اشاره به اطلاعات دریافتی از وضعیت رفع تعهدات ارزی صادرکنندگان اظهار داشت: بر اساس آخرین آمارها، مجموع ارزهای سررسید شده‌ای که تعهدات مربوط به آنها ایفا نشده، حدود 81 میلیارد دلار است و مجموع کل ارزهای بازنگشته به چرخه رسمی کشور از سال 1397 تاکنون بالغ بر 130 میلیارد دلار برآورد می‌شود.

صمصامی با مقایسه این رقم با منابع ارزی بلوکه‌شده ایران در خارج از کشور افزود: در حالی که حجم ارزهای بازنگشته چندین برابر 24 میلیارد دلار منابع بلوکه‌شده ایران در حساب‌های خارجی است و سال‌ها برای آزادسازی آن تلاش شده، درباره بازگشت ارزهای صادراتی که در اختیار صادرکنندگان و شبکه‌های واسطه‌ای آنها قرار دارد، حساسیت و پیگیری متناسبی مشاهده نمی‌شود.

بررسی آمارهای منتشرشده نشان می‌دهد حجم ارزهای بازنگشته در سال 1404 به حدود 16.9 میلیارد دلار رسیده است. همچنین در سه ماهه نخست سال 1405 نیز حدود 3 میلیارد دلار ارز صادراتی به چرخه رسمی اقتصاد کشور بازنگشته است.

بر اساس این آمار، مجموع صادرات ثبت‌شده از سال 1397 تا پایان خرداد 1405 بیش از 357 میلیارد دلار بوده که از این میزان، حدود 317.6 میلیارد دلار رفع تعهد ارزی شده و نزدیک به 40 میلیارد دلار همچنان در فرآیند ایفای تعهد قرار دارد. با این حال، مجموع ارزهای بازنگشته به چرخه رسمی اقتصاد کشور به رقم قابل توجه 130 میلیارد دلار رسیده است.

کارشناسان اقتصادی معتقدند بازگشت کامل ارزهای صادراتی یکی از مهم‌ترین ابزارهای مدیریت بازار ارز، تأمین نیازهای وارداتی کشور و کنترل نوسانات نرخ ارز به شمار می‌رود. از این رو، تعیین تکلیف تعهدات ارزی معوق و افزایش شفافیت در فرآیند بازگشت ارز حاصل از صادرات می‌تواند نقش مهمی در بهبود تراز ارزی کشور و کاهش فشار بر بازار ارز داشته باشد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تأکید کرد که با توجه به شرایط ارزی کشور، لازم است نظارت بر اجرای تعهدات ارزی صادرکنندگان با جدیت بیشتری دنبال شود تا منابع حاصل از صادرات در خدمت تولید، تجارت و نیازهای ارزی اقتصاد کشور قرار گیرد.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه