مراسم ادای احترام شخصیت‌های سیاسی و فرهنگی کشورهای جهان بر پیکر رهبر مجاهد شهید انقلاب

مراسم ادای احترام شخصیت‌های سیاسی و فرهنگی کشورهای جهان بر پیکر رهبر مجاهد شهید انقلاب
صبح امروز جمعه ۱۲ تیر ۱۴۰۵ مراسم ادای احترام فرهیختگان و هیأت‌های دینی و شخصیت‌های سیاسی و فرهنگی کشورهای جهان بر پیکر رهبر مجاهد شهید انقلاب در مصلی تهران آغاز شد و هم اکنون در حال برگزاریست.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مراسم ادای احترام فرهیختگان و هیأت‌های دینی و شخصیت‌های سیاسی و فرهنگی کشورهای جهان به پیکر مطهر رهبر شهید انقلاب در مصلی امام خمینی (ره) در حال برگزاری است.

پیکر مطهر امام شهید، حضرت امام سیدعلی خامنه‌ای و شهدای همراه، صبح امروز (جمعه) وارد شبستان مصلی امام خمینی (ره) شد و در جایگاه قرار گرفت.

همزمان با ورود پیکر رهبر شهید انقلاب اسلامی به مصلی امام خمینی(ره) تهران، جمعی از شخصیت‌های سیاسی، علما، اندیشمندان و شخصیت‌های مذهبی از کشورهای مختلف جهان با حضور در این مراسم، به پیکر مطهر ایشان ادای احترام کردند.

در این مراسم، هیئت‌هایی از شخصیت‌های سیاسی، علما و فرهیختگان مذهبی از کشورهای هند، روسیه، پاکستان، نروژ، سریلانکا، انگلستان، کامبوج، یونان، سوئد، میانمار و تایلند، اندونزی، افغانستان، و سایر کشورها با حضور در کنار پیکر رهبر شهید انقلاب، ضمن قرائت فاتحه و ابراز همدردی، یاد و خاطره مجاهدت‌های ایشان در دفاع از امت اسلامی و حمایت از ملت‌های مظلوم را گرامی داشتند.

همچنین؛ هیئت فرهیختگان و فعالان فرهنگی رسانه‌ای از کشورهای اسپانیا، برزیل، آرژانتین، کلمبیا، اکوادور، بولیوی و نیکاراگوئه به پیکر رهبر شهید انقلاب ادای احترام کردند.همچنین؛ جمعی از نمایندگان جبهه مقاومت نیز ضمن ادای احترام به مقام شامخ رهبر شهید انقلاب یاد ایشان را گرامی داشتند.

مراسم ادای احترام فرهیختگان و هیأت‌های دینی و شخصیت‌های سیاسی و فرهنگی کشورهای جهان به پیکر مطهر رهبر شهید انقلاب نیز در حال برگزاری است.

در ابتدا برخی علما و فرهیختگان مذهبی از اندونزی، افغانستان،‌ لبنان، عراق، مراکش و ترکیه به پیکر آقای شهید ایران ادای احترام کردند.

همچنین ادای احترام برخی میهمانان و مسئولان خارجی به پیکر این شهدا آغاز شده است.

در ابتدا برخی علما و فرهیختگان مذهبی از اندونزی، افغانستان،‌ لبنان، عراق، مراکش و ترکیه به پیکر آقای شهید ایران ادای احترام کردند.

در ادامه، نمایندگان اقلیت‌های دینی کشور نیز با حضور در شبستان مصلی امام خمینی (ره) به پیکر رهبر شهید انقلاب، ادای احترام کردند.

هیئت‌های کشورهای ترکمنستان، روسیه،‌ چین، اسپانیا، اکوادور و بولیوی نیز وارد تهران شده و با حضور در مصلی تهران، به پیکر امام شهید آیت‌الله خامنه‌ای ادای احترام کردند.

شبکه خبری سی‌ان‌ان در گزارشی مفصل درباره مراسم بدرقه و تشییع رهبر شهید انقلاب نوشت، چهار ماه پس از کشته شدن(شهادت) آیت‌الله علی خامنه‌ای در آغاز جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران، مراسم تشییع و بزرگداشت او در قالب آیینی یک‌هفته‌ای در پنج شهر و دو کشور برگزار می‌شود؛ مراسمی که انتظار می‌رود میلیون‌ها نفر در آن شرکت کنند.این گزارش افزود، این مراسم همزمان با دویست‌وپنجاهمین سالگرد استقلال آمریکا برگزار می‌شود و به نظر می‌رسد حامل پیام برای آمربکا نیز است.مقام‌های ایرانی اعلام کرده‌اند یکی از بزرگ‌ترین عملیات‌های لجستیکی تاریخ جمهوری اسلامی را برای این مراسم آغاز کرده‌اند. کارمندان دولت، دانشگاه‌ها، اتحادیه‌های کارگری، آتش‌نشانان، نیروهای نظامی، امدادگران و حتی هیئت‌های مذهبی برای سازماندهی مراسم و مدیریت میلیون‌ها زائری که از شهرهای مختلف ایران و عراق راهی این آیین خواهند شد، بسیج شده‌اند. مقام‌های عراقی نیز از حضور میلیون‌ها عزادار در این کشور خبر داده‌اند.سی‌ان‌ان افزود، هدف از این مراسم، ارسال این پیام به جهان و دشمنان جمهوری اسلامی ایران عنوان شده که نظام نه‌تنها از جنگی موجودیتی جان سالم به در برده، بلکه رهبر شهید خود را به نمادی از مقاومت و پایداری تبدیل خواهد کرد.

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس و رئیس هیئت مذاکره‌کننده ایران با آمریکا، در پیامی نوشت: «باید فریاد خون ملت را به گوش جهان برسانیم تا همه بدانند ملت شریف ایران در برابر ظلم سکوت نمی‌کند و خون امام خود (خامنه‌ای) را فراموش نخواهد کرد.» او این مراسم را «حماسه‌ای» دانست که عظمت روح ملت ایران را به نمایش خواهد گذاشت.در ادامه این گزارش آمده است،زمان‌بندی این مراسم نیز حامل پیام‌های نمادین است. پیکر آیت الله خامنه‌ای قرار است همزمان با دویست‌وپنجاهمین سالگرد استقلال آمریکا برای وداع عمومی در معرض دید قرار گیرد و بخش دیگری از مراسم نیز با یکی از مناسبت‌های مهم شیعی همزمان شده است.تمام این آیین‌ها در ماه محرم برگزار می‌شود؛ ماهی که در فرهنگ شیعه با سوگواری، شهادت و قیام امام حسین(ع) پیوند خورده است.

«سینا توسی»، پژوهشگر ارشد مرکز سیاست بین‌الملل، به شبکه سی ان ان گفت: «ترور خامنه‌ای از نظر نمادین او را بسیار قدرتمندتر از دوران حیاتش کرده است. اکنون او به‌عنوان یک مرجع دینی شهید، مشابه شخصیت‌های مقدس شیعه که به شهادت رسیدند، معرفی می‌شود.»این گزارش افزود، حفاظت از پیکر رهبر پیشین، مدیریت میلیون‌ها عزادار، پذیرایی از هیئت‌های خارجی و برگزاری مراسم در پنج شهر و دو کشور، به یکی از بزرگ‌ترین عملیات‌های امنیتی جمهوری اسلامی تبدیل شده است.نخستین مراسم نمایش عمومی پیکر خامنه‌ای ساعت ۶ صبح شنبه در مصلای امام خمینی تهران برگزار می‌شود. برای مقابله با گرمای شدید تابستان، آتش‌نشانی بیش از شش هزار آب‌پاش در محل نصب کرده است.فرودگاه‌های داخلی و بین‌المللی تهران در روزهای مراسم تعطیل خواهند بود و در شهرهایی که پیکر آیت الله خامنه‌ای از آنها عبور می‌کند تعطیلی عمومی اعلام شده است. همچنین بزرگ‌ترین طرح ترافیکی تاریخ تهران اجرا می‌شود؛ خودروهای شخصی از محدوده مراسم منع شده و بیش از ۷۰۰ پارکینگ برای مدیریت جمعیت آماده شده است.

در ادامه گزارش سی‌ان‌ان میخوانیم، جمعیت هلال احمر از آماده‌سازی تهران و دیگر شهرهای میزبان خبر داده است. بر اساس گزارش رسانه‌های ایران، ۲۵۰۰ آمبولانس، ۲۱ بالگرد، ۱۰۰ پهپاد، هزاران نیروی امدادی، بیش از ۲۰ بیمارستان، ۵۰۰ هزار لیتر سرم و ۲۰ هزار کلاس درس برای مدیریت مراسم آماده شده‌اند.دولت همچنین از مردم خواسته است خانه‌های خود را برای اسکان زائران در تهران، قم و مشهد در اختیار عزاداران قرار دهند. علاوه بر این، مساجد، سالن‌های ورزشی، پارک‌ها و مراکز فرهنگی نیز برای اسکان میلیون‌ها شرکت‌کننده آماده شده‌اند.نمایش قدرت در برابر جهانسی‌ان‌ان با بیان اینکه این مراسم نمایش قدرت جمهوری اسلامی ایران است افزود، در سومین روز مراسم، تشییع، پیکر از شرق تهران به سمت غرب پایتخت انجام می‌شود. سپس پیکر برای ادامه مراسم به قم منتقل و از آنجا به شهرهای نجف و کربلا در عراق انتقال خواهد یافت و در نهایت برای خاکسپاری به حرم امام رضا(ع) در مشهد، زادگاه آیت الله خامنه‌ای، منتقل می‌شود.انتقال پیکر به عراق، از نگاه تحلیلگران، نمادی از تصویری است که جمهوری اسلامی از خود به‌عنوان یک نیروی فراملی و انقلابی ارائه می‌دهد؛ پیامی که پس از سال‌ها گسترش نفوذ منطقه‌ای، اکنون بیش از گذشته بر آن تأکید می‌شود.

سینا توسی می‌گوید: «نفوذ مذهبی (آیت الله) خامنه‌ای به عراق، پاکستان، بحرین و دیگر جوامع شیعه گسترش یافته بود؛ به همین دلیل برگزاری مراسم در نجف و کربلا اهمیت زیادی دارد و این رویداد را از یک مراسم صرفاً ایرانی به یک مراسم فراملی تبدیل می‌کند.»مقام‌های ایرانی شمار شرکت‌کنندگان را بین ۴ تا ۱۵ میلیون نفر برآورد کرده‌اند؛ رقمی که در صورت تحقق، این مراسم را به بزرگ‌ترین تشییع‌جنازه تاریخ معاصر تبدیل خواهد کرد. همچنین اعلام شده است ۱۴ هزار خبرنگار از جمله ۹۰۰ خبرنگار خارجی این مراسم را پوشش خواهند داد.رسانه‌های دولتی طی روزهای گذشته فهرستی از مهمانان خارجی منتشر کرده‌اند. مقام‌های ایرانی اعلام کرده‌اند هشت رئیس دولت و ۱۲ رئیس پارلمان در این مراسم شرکت خواهند کرد و از مقام‌های غربی دعوت نشده است.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه