تنش در تنگه هرمز قیمت گاز اروپا را جهشی کرد

تنش در تنگه هرمز قیمت گاز اروپا را جهشی کرد
قیمت گاز طبیعی اروپا که در روزهای اخیر و به دنبال آرامش نسبی و بازگشایی روان مسیر تنگه هرمز، روند کاهشی ملایمی را تجربه کرده بود، با وقوع تنش‌های جدید ساعات گذشته بار دیگر مسیر صعودی در پیش گرفت.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ شاخص قیمت گاز اروپا یعنی «تی‌تی‌اف» (TTF) که مربوط به معاملات گاز در بازار هلند و مرجع اصلی قیمت‌گذاری در اروپاست، شب گذشته به ۴۶.۲۵ یورو (نزدیک ۵۳ دلار) در هر مگاوات‌ساعت رسید که ۴.۳ درصد نسبت به روز قبل از آن افزایش نشان می‌دهد.

در طول تجاوز نظامی آمریکا و اسرائیل و از کار افتادن تأسیسات انرژی قطر در قیمت گاز اروپا به ۷۵ یورو در هر مگاوات‌ساعت رسید که بالاترین سطح از دسامبر ۲۰۲۲ بود.شب گذشته، سه فروند کشتی تجاری در نزدیکی تنگه هرمز هدف قرار گرفتند. منابع نظامی ایران اعلام کردند این شناورها از مسیرهای هشدار داده‌شده که دارای ریسک بالا اعلام شده بودند، عبور کرده و توصیه‌های ایران را نادیده گرفته‌اند.

دو کشتی دچار خسارت شدند اما تلفات جانی گزارش نشده است.به گزارش آژانس بین‌المللی انرژی، سالانه ۱۱۲ میلیارد مترمکعب گاز مایع (۲۰ درصد تجارت جهانی) از هرمز عبور می‌کند و اروپا ۷ درصد نیاز خود را از این مسیر تأمین می‌کند.

آژانس هشدار داده: «در صورت بسته‌شدن تنگه هرمز، قیمت گاز در آسیا و اروپا به بالاترین سطح از بحران ۲۰۲۲ خواهد رسید و کمبود ۲۰ درصدی عرضه، بازار جهانی را با شوکی بی‌سابقه مواجه می‌کند.»

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه