اخبار داغ
  1. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  2. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  3. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  4. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  5. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  6. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  7. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  8. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل
  9. وقتی ایران از تریبون تهدید عبور کرد؛ پاسخ قاطع تهران به نمایش جنگ‌طلبانه ترامپ در سازمان ملل
  10. پیام رهبر معظم انقلاب در پی ارتحال حضرت آیت‌الله‌العظمی شبیری
  11. رئیس‌جمهور به نیویورک سفر کرد
  12. متحدان واشنگتن پس از جنگ با ایران؛ به دنبال گزینه‌های مستقل
  13. روایتی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹؛ روزی که آسمان بوی باروت گرفت و خاک، آغوش غیرت شد
  14. چرا آموزش برای خانواده‌های کارگری به کابوس تبدیل شده است؟
  15. تهدیدهای ترامپ عملیات روانی است/ گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم
  16. گرداب غرب آسیا ترامپ را خواهد بلعید/ چرا سگ زرد دوباره ایران را تهدید کرده است؟
  17. کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
  18. طعم تلخ شکست‌های بیشتر را بر متجاوزان خواهیم چشاند
  19. کشف حدود ۶ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال/ ۱۰۹ باند مواد مخدر متلاشی شد
  20. نقدی بر مجموعه‌ی «مرد 3000 چهره»/ پایان ساعت‌های خوش مدیری در تلویزیون

برگزاری نخستین نشست «آیینهٔ آیین» توسط انجمن نمایش آیینی سازمان بسیج هنرمندان

برگزاری نخستین نشست «آیینهٔ آیین» توسط انجمن نمایش آیینی سازمان بسیج هنرمندان
نخستین نشست از سلسله نشست‌های «آیینهٔ آیین»؛ با موضوع ترسیم سند تحول نمایش آیینی در مسیر تمدن‌سازی نوین برگزار شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از  روابط عمومی سازمان بسیج هنرمندان، نخستین نشست مشترک مجازی انجمن نمایش آیینی بسیج هنرمندان ایران با روسای بسیج هنرمندان استان‌ها، مدیران انجمن‌های ادبی و هنری و مسئولان استانی، با هدف نظام مندسازی، شناسایی ظرفیت‌های بومی و تدوین یک نقشه راه جامع برای هنرهای آیینی کشور برگزار شد. 

در این گردهمایی که رویکردی کاملاً علمی و مدیریتی داشت، چارچوب‌های ساختاری، فرآیندهای اجرایی و افق پیش روی این انجمن ترسیم گردید.

در ابتدای این نشست، پوریا فرجی، دبیر انجمن نمایش آیینی بسیج هنرمندان، با اشاره به مصوبه این انجمن برای برگزاری سلسله نشست‌های استانی، علت برگزاری این نشست را «شناسایی میدانی، نظام‌مند و دقیق ظرفیت‌های مغفول در استان‌ها در حوزه نمایش آیینی» عنوان کرد و افزود: «هدف از این گردهمایی، خروج از کارهای جزیره‌ای و حرکت به سوی یک شبکه‌ی هوشمند از داشته‌های آیینی در سراسر کشور است.»

در ادامه امیر امیری، مدیر انجمن‌های ادبی و هنری سازمان بسیج هنرمندان، در سخنانی با رویکرد تاریخی-مدیریتی، به این نکته اساسی اشاره کرد که: «سالها پیش، انجمنی با محوریت هنرهای آیینی در سازمان فعالیت می‌کرد، اما متأسفانه مدت‌ها بود که این خلأ ساختاری احساس می‌شد. خرسندیم که امروز شاهد احیای این انجمن با رویکردی نوین و علمی هستیم.» 

وی با معرفی هیئت مدیره انجمن نمایش آیینی که همگی از چهره‌های برجسته در عرصه‌های آموزش، پژوهش، مدیریت و کارگردانی هستند، از تلاش‌های این گروه، به‌ویژه دکتر محمد نجاری که به‌عنوان چهره‌ای شاخص در حوزه‌ی مطالعات بین‌رشته‌ای اقتباس در علوم انسانی و هنر شناخته می‌شود، قدردانی کرد و تشکیل این هیئت مدیره را «نقطه عطفی در ساماندهی هنر آیینی کشور» خواند.

 در ادامه دکتر محمد نجاری، رئیس انجمن نمایش آیینی بسیج هنرمندان، با اشاره به اهمیت تاریخی این حرکت، گفت: «تشکیل این انجمن در روزهایی که کشور درگیر جنگ تحمیلی سوم و پیچیده‌ترین معادلات شناختی و هویتی است، پاسخی هوشمندانه به نیاز جامعه برای بازتعریف هویت هنری-دفاعی ماست.» 

وی برگزاری این نشست را گامی بنیادین برای برنامه‌ریزی بلندمدت در استان‌ها دانست و از مدیران خواست تا بر اساس اولویت‌ها حرکت کنند؛  به دو نامه ارسالی به استان‌ها اشاره کرد و افزود:

«در نامه نخست، از مدیران استان‌ها خواسته‌ایم تا هرچه سریع‌تر، ترکیب هیئت مدیره، مدیر و دبیر انجمن نمایش آیینی استان خود را معرفی کنند؛ چرا که بدون ساختار مشخص، هیچ حمایتی امکان‌پذیر نیست.» و «در نامه دوم، خواستار ارائه‌ی گزارش جامع از فعالیت‌های سالهای ۱۴۰۴ و ۱۴۰۵، برنامه‌های پیش‌بینی شده تا پایان سال ۱۴۰۶، میزان و نحوه‌ی تأمین بودجه و همچنین درخواست‌های حمایتی از سوی انجمن مرکزی و سازمان شدیم.»

وی تأکید کرد: «از این پس، هرگونه حمایت مالی، تجهیزاتی و محتوایی در حوزه نمایش آیینی، منوط به ارائه پاسخ مستند به این دو نامه، ارایه مصوبه‌ی انجمن نمایش آیینی استان و دریافت تأییدیه‌ی انجمن کشوری خواهد بود.» 

رئیس انجمن نمایش آیینی افزود: «این رویه، از پراکنده‌کاری جلوگیری کرده و بر اساس مزیت‌ها و ظرفیت‌های هر استان، تقسیم کار دقیقی صورت خواهد گرفت تا همه‌ی حوزه‌های فرهنگی-هنری نمایش آیینی، از شناسایی و حفظ تا معرفی، آموزش و تولید، به‌صورت نظام‌یافته پوشش داده شود.»

دکتر احمد جولایی، عضو هیئت مدیره و دبیر اسبق جشنواره بین‌المللی تئاتر آیینی سنتی، به ظرفیت‌های شگرف آیینی استان‌ها اشاره کرد و گفت: «هر استان، یک گنجینه‌ی تمام عیار از آیین‌های بکر است که در هیچ دانشگاهی تدریس نمی‌شود اما در دل مردمان آن دیار زنده مانده است.» این نویسنده و پژوهشگر و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی، بر لزوم مستندسازی علمی، انسانشناختی و هنری این آیین‌ها تأکید کرد و افزود: «بدون پژوهش میدانی، هیچ سیاستگذاری موثری در این عرصه نخواهیم داشت.»

استاد محمود فرهنگ، عضو هیئت مدیره و دارنده‌ی نشان درجه یک هنری، با نگاهی به ظرفیتهای بی‌نظیر تعزیه و شبیه‌خوانی بهعنوان کهنترین الگوی ارتباط مؤثر با مخاطب دینی اشاره کرد و افزود: «ما با یک هنر زنده سروکار داریم که نه موزه، که تئاتر زندگی است؛ باید این آیینها را با زیبایی شناسی همراه با حمکمت به نسل جوان معرفی کنیم.» 
مدیر کانون نمایش دینی مرکز هنرهای نمایشی، بر ضرورت همگرایی میان سازمان‌های متولی برای تولید محتوای دینی فاخر تأکید کرد و گفت: «نمایش دینی، امروز بیش از هر زمانی نیازمند مخاطب‌شناسی علمی و استفاده از ظرفیت‌های بصری و تکنولوژیک روز است.»


«از سال جاری، بخش نمایش آیینی به جشنواره تئاتر بسیج اضافه شده است. انتظار داریم هنرمندان با محوریت رهبر شهید انقلاب اسلامی، تولید آثار فاخر خود را در این عرصه آغاز کنند.» 

در بخش پایانی، دکتر محمد نجاری، رییس انجمن نمایش آیینی بسیج هنرمندان، با ابراز امتنان از همه‌ی شرکت کنندگان، از همراهی جناب آقای علی جعفری (مدیر روابط عمومی سازمان) و سرکار خانم محدثه عرب (همکار محترم روابط عمومی) که زمینه‌ی برگزاری این نشست را فراهم کردند، با جمع‌بندی این نشست، از برنامه‌های پیش‌رو چنین گفت:  «در نخستین جلسه‌ی رسمی انجمن، تمامی چالشهای مطرح شده از سوی استان‌ها را احصا کرده و برای هر یک، راهکار اجرایی مشخص خواهیم کرد.»

وی با تأکید بر تداوم سلسله‌ نشست‌های «آیینهٔ آیین» افزود:  «این سلسله نشست‌ها را با قدرت ادامه می‌دهیم تا گفتمان نمایش آیینی، به‌عنوان یک گفتمان پیشرو در عرصه‌ی علوم انسانی و هنر کشور شناخته شود. حفظ سنت‌های کهن، توأم با ارتباط مؤثر با نسل جوان، دغدغه‌ی اصلی ماست؛ چرا که هنر آیینی، نه به موزه، که به زندگی و مسائل امروز جامعه تعلق دارد.»

دکتر نجاری در ادامه افزود: «سند تحول نمایش آیینی، با تمرکز ویژه بر سه عرصه‌ی «آموزش»، «پژوهش» و «تولید» تدوین شده و به رئیس سازمان بسیج هنرمندان ارائه گردیده است و این انجمن آمادگی کامل برای همکاری همه‌جانبه با تمامی استان‌های کشور را دارد.»

دبیر رویداد بین‌المللی وعده صادق در آینه هنر، با اشاره به انتشار فراخوان این رویداد، در پایان افزود: «در این رویداد، بخش‌هایی چون روایتگری، نقالی، رجزخوانی و نگارش طومار نقالی، کاملاً همسو با اهداف انجمن طراحی شده‌اند. از هنرمندان استان‌ها دعوت می‌کنم با حضور پرشور خود، تجلی نمایش آیینی را در مواجهه با مسائل جهان معاصر به نمایش بگذارند و ثابت کنند که هنر آیینی، مؤثرترین زبان برای روایت مقاومت و هویت است.»

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه