logo
دوشنبه 27 مهر 1405 | دوشنبه 19 اكتبر 2026 |
اخبار داغ
  1. پیام رهبر انقلاب در پی افتخار آفرینی تیم امید کشتی آزاد
  2. عاشقانه‌ای در بند سیاست؛ بازی با تاریخ در قاب مشروطه
  3. جنجال فوتبالیست سابق علیه صداوسیما؛ تلهٔ عوام‌زدگی یا آینهٔ خشم عمومی؟
  4. اعتراضات فرانسه چه ارتباطی با حمله آمریکا به ایران دارد؟/ جنگی که تاثیرش جهانی شد!
  5. ناوهای آمریکایی جرئت نزدیک شدن به تنگه هرمز را ندارند/ دشمن اشتباه محاسباتی کند معادلات را پشیمان کننده تغییر خواهیم داد
  6. تهدیدهای ترامپ علیه ایران؛ اهرم فشار برای بازگشایی تنگه هرمز
  7. ضیافت چوب و خیال در قلب پایتخت؛ آنچه در جشنواره تئاتر عروسکی خواهیم دید
  8. طنین سازها فراتر از پایتخت؛ از غوغای شیراز تا صحنه‌گردانی در ۴۰ شهر
  9. فرانسه با صدای آزادی، آزادی را خفه کرده است/ عدالت جویی نسل نو دامن دولتمردان فرانسوی را گرفته است
  10. "علی اف" صحنه گردان نمایش های صهیونیستی/ هراس دولت باکو از جمعیت ۹۷ درصدی مسلمان این کشور!
  11. نفس بیماران زیر بار گرانی دارو؛ وزارت بهداشت برای کاهش هزینه درمان چه کرده است؟
  12. نتانیاهو برای به‌تعویق‌انداختن انتخابات به دنبال راه‌اندازی جنگ است/ روابط ترامپ و نتانیاهو مانند گذشته نیست
  13. "اخلاقی" با رأی بالا به عنوان وزیر دفاع انتخاب خواهد شد
  14. عاقبت سرپیچی کشتی‌ها از مقررات ایرانی تنگه هرمز سوختن است
  15. از خروش مجید مجیدی علیه جنایات غرب تا غفلت لاله مرزبان در ونیز
  16. به نام سوارکاری، به کام اسپانسرها و اینفلوئنسرها!/ وقتی یک مسابقه ورزشی جولانگاه بلاگرها شد
  17. شکاف عمیق در گیشه سینما؛ جولان کمدی‌های میلیاردی
  18. سکوت مجامع بین الملل در برابر سرکوب‌ حجاب در باکو نشانه استاندارهای دوگانه غرب است/ پایه های حکومت "علی اف" به زودی خواهد شکست
  19. اعتراف "اوباما" به خباثت مذاکراتی آمریکا/ غربگراها همچنان در پی سیاست تسلیم!
  20. انتخابات زیر سایه جنگ؛ قمار نظامی ترامپ و نتانیاهو چه هزینه‌ای دارد؟

حل مسائل کشور به دست نخبگان؛ اولویت راهبردی دولت/ صنعت سراغ دانشگاه نمی آید!

حل مسائل کشور به دست نخبگان؛ اولویت راهبردی دولت/ صنعت سراغ دانشگاه نمی آید!
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به رویکرد کلان دولت اشاره و تصریح کرد: گفتمان دولت چهاردهم، یک گفتمان مبتنی بر حکمرانیِ دانش‌محور است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حسین سیمایی صراف امروز شنبه ۳۱ مرداد در نشست با نخبگان و اعضای هیئت علمی دانشگاه های استان سمنان گفت: رئیس‌جمهور محترم، اعضای هیئت دولت و بدنه اجرایی کشور، باور قلبی و عمیق دارند که مسائل پیچیده و چالش‌های جاری کشور، نه از مسیرهای سنتی، بلکه تنها به دست نخبگان و دانشگاهیان قابل حل است.

وی ادامه داد: نگاه دولت به دانشگاه، نگاه به یک "اتاق فکر ملی" است، ما در وزارت علوم به دنبال آن هستیم که فرآیند تبدیل ایده‌های دانشگاهی به سیاست‌های اجرایی را تسهیل کنیم تا نخبگان نه به عنوان حاشیه‌نشینان تصمیم‌گیری، بلکه به عنوان میدان‌داران اصلی حل مسائل کلان کشور در حوزه‌های اقتصادی، اجتماعی و صنعتی ایفای نقش کنند.

وزیر علوم با بیان اینکه مسیر دانشگاه و صنعت هموار است، اما «صنعت» باید پیش‌قدم شود، بر حل مسائل کشور به دست نخبگان تأکید کرد.

سیمایی صراف با تأکید بر تغییر رویکرد در زیست‌بوم نوآوری کشور، از لزوم بازتعریف رابطه دانشگاه و صنعت سخن گفت و ضمن اشاره به ظرفیت‌های عظیم علمی در این استان اظهار داشت: امروز دیگر سخن گفتن از ضرورت ارتباط میان دانشگاه و صنعت به تنهایی کافی نیست؛ ما از مرحله شعار عبور کرده‌ایم و مسیر اجرایی و قانونی این تعامل، بیش از هر زمان دیگری هموار شده است.

صنعت سراغ دانشگاه نمی آید!

وزیر علوم با صراحت لهجه در خصوص چالش‌های موجود در تجاری‌سازی دانش و کاربردی‌سازی پژوهش‌ها گفت: «باید بی‌پرده و شفاف سخن بگویم؛ اگرچه زیرساخت‌های آموزشی برای همکاری فراهم است و چندین واحد درسی در دانشگاه ها تدریس می شود اما کلید تحول در این است که فرهنگ صنعتی ما تغییر کند. امروز این صنعت است که باید سراغ دانشگاه بیاید و نیازهای فناورانه خود را در آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های علمی جستجو کند ک متأسفانه اتفاق نمی افتد.

سیمایی صراف گفت: دانشگاه نباید در انتظار تقاضای صنعت بماند، بلکه باید با عرضه دانش فنی پیشرفته، صنعت را مجاب به تغییر استراتژی کند، دانشگاه مانند طبیبی ست که صنعت برای مداوا و درمان به او مراجعه نمی کند.

وی افزود: دانشگاه محل تولید علم است، اما این علم زمانی که در گره‌گشایی از چرخ‌دنده‌های صنعت به کار نیاید، رسالت کامل خود را انجام نداده است. بنابراین انتظار ما از بخش صنعت این است که با اعتماد به توان بومی، ریسک تولید دانش‌بنیان را بپذیرد.

تقویت زیرساخت‌های پژوهشی دانشگاه سمنان

وزیر علوم در پایان با قدردانی از تلاش‌های اعضای هیئت علمی دانشگاه سمنان، تصریح کرد که وزارتخانه متبوعش آمادگی کامل دارد تا با تخصیص بودجه‌های پژوهشی متمرکز بر حل مسئله، حمایت‌های ویژه‌ای از طرح‌های فناورانه این دانشگاه به عمل آورد تا الگوی همکاریِ "دانشگاهِ جامعه‌محور" در این منطقه به نحو احسن محقق شود.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه