logo
دوشنبه 13 مهر 1405 | دوشنبه 05 اكتبر 2026 |
اخبار داغ
  1. راهکار مهار ارز؛ مالیات بر سوداگری جایگزین ارزپاشی و افزایش نرخ بهره شود
  2. بی‌آبرو کیست؟ بی‌آبرویی چیست؟
  3. از قهرمان مطلق تا واقع‌گرایی خاکستری؛ سیر تحول تصویر «پلیس» در سینما و تلویزیون ایران
  4. ترامپ با "اون" دوست است چون ۱۱۲ بمب اتم دارد!/قوی بودن تنها راه بازدارندگی است
  5. مقاومت لبنان در مسیر بازسازی توان خود/ فشارهای داخلی و خارجی نتوانسته آتش مقاومت را خاموش کند
  6. دوگانه جنگ و صلح میان ترامپ و نتانیاهو بر سر ایران/ نتانیاهو برای فرار از شکست انتخاباتی به دنبال افزایش تنش است
  7. «لباس شخصی»؛ تاریخ‌نگاری هالیوودی از پرونده جاسوسی حزب توده
  8. سفره پرزرق‌وبرق استیج؛ سهم نخبگان «هیچ»، سهم گیشه «همه چیز»
  9. آمریکا به زودی مجبور به خروج از منطقه خواهد بود/ اخراج نظامیان آمریکایی از عراق به نفع کل منطقه است
  10. هر روز مقاومت ایران در جنگ نامتقارن یک پیروزی است/ ایران منطق برد-برد را به آمریکا تحمیل کرده است
  11. نظارت مجلس باید به نتیجه عملی برسد/ حفظ مدیران ناکارآمد به ضرر مردم است
  12. گیشه ۹۴ میلیاردی پاییز بدون فیلم جدید؛ یکه‌تازی کمدی «خانوم والده» در سینماها
  13. بازگشت جنجالی؛ چرا بازگشت چهره های خارج نشین به وطن لرزه بر اندام معاندین می‌اندازد؟
  14. سرمایه‌گذار را بین زمین و آسمان رها نکنید!/ ۷ همت مطالبات آزادراهی وصول نشده؛ چطور انتظار سرمایه‌گذاری جدید دارید؟
  15. دانشگاه محل زایش روحیه استقلال طلبی ملت است/ دانشجوی بیدار مانع جولان جریان های رادیکال در دانشگاه است
  16. خروج آمریکا از عراق؛ پایان کابوس ۲۳ ساله ملت عراق/ عهد مقاومت جواب داد
  17. ترامپ به‌دنبال پیش‌خور کردن پیروزی‌های به‌دست‌نیامده است/ باید با هوشمندی، درایت و حکمت کشور را مدیریت کنیم
  18. استانبول با پیمانکار جدید پرواز می‌کند/ چین زیر بار تحریم نرفت
  19. میناب فراتر از تندیس و پوستر آزمون بلوغ سینمای ایران در مواجهه با سوگ ملی
  20. بازدید از خط تولید، درد را درمان نمی‌کند/ تا نقشه راه بلندمدت نداشته باشیم، بازار خودرو روی آرامش را نخواهد دید

مراکز سیار کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ۶۰ ساله شدند

مراکز سیار کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ۶۰ ساله شدند
هم‌زمان با شصتمین سال فعالیت مراکز سیار کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، ۱۵ مهر به عنوان «روز مراکز سیار» نام‌گذاری شد و برنامه‌های این روز در سراسر کشور برگزار می‌شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ فرهاد فلاح، معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، با تشریح پیشینه فعالیت مراکز سیار گفت: فعالیت این مراکز به سال ۱۳۴۵ بازمی‌گردد؛ زمانی که نخستین مرکز سیار روستایی کشور در استان فارس و با هدف کتاب‌رسانی به کودکان منطقه «دره‌شوری» آغاز به کار کرد.

او افزود: پس از آن، نخستین مرکز سیار شهری کانون نیز با یک دستگاه اتوبوس تجهیزشده در ۱۵ مهر ۱۳۴۵ برای خدمت‌رسانی فرهنگی به کودکان منطقه جوادیه تهران راه‌اندازی شد.

فلاح درباره انتخاب ۱۵ مهر به عنوان «روز مراکز سیار» بیان کرد: از آنجا که تاریخ دقیق راه‌اندازی نخستین کتابخانه سیار روستایی در اسناد تاریخی ثبت نشده است، کانون هم‌زمان با شصتمین سال فعالیت مراکز سیار، ۱۵ مهر را به عنوان «روز مراکز سیار» نام‌گذاری کرده است.

معاون فرهنگی کانون ادامه داد: مراکز سیار در طول بیش از شش دهه فعالیت، کتاب و برنامه‌های فرهنگی و هنری را به کودکان و نوجوانان روستاها و مناطق کم‌برخوردار رسانده‌اند و مربیان این مراکز با حضور در مناطق مختلف، امکان بهره‌مندی کودکانی را که به مراکز ثابت کانون دسترسی ندارند، از این فعالیت‌ها فراهم کرده‌اند.

۶۰ سال کتاب‌رسانی و بیش از نیم قرن پرورش دانایی

فلاح با اشاره به انتخاب شعار «۶۰ سال کتاب‌رسانی، بیش از نیم‌قرن پرورش دانایی» برای این مناسبت گفت: دستورالعمل اجرایی برنامه‌های روز مراکز سیار به تمامی اداره‌های کل کانون در استان‌ها ابلاغ شده و برنامه‌ها در سه محور «تکریم مربیان و پیشکسوتان»، «بازنمایی رسانه‌ای خدمات» و «برنامه‌های میدانی در روستاها» پیش‌بینی شده است.

او افزود: در قالب این برنامه‌ها، خودروهای مراکز سیار در سراسر کشور با پرچم ایران و شعار این مناسبت به حرکت درمی‌آیند و برنامه‌هایی مانند قصه‌گویی، نمایش خلاق و اهدای کتاب برای کودکان اجرا می‌کنند.

معاون فرهنگی کانون همچنین از اجرای پویش سراسری «سفیران دانایی» خبر داد و گفت: در این پویش خاطره‌ها و تجربه‌های مربیان پیش‌کسوت و شاغل مراکز سیار در قالب فایل‌های صوتی، پادکست و نماهنگ‌های کوتاه ثبت و منتشر می‌شود.

فلاح برپایی نمایشگاه عکس با موضوع بیش از نیم‌قرن کتاب‌رسانی و نمایش اسناد و تصاویر تاریخی فعالیت مراکز سیار در استان‌ها را از دیگر برنامه‌ها برشمرد و افزود: مسابقه «سیار من» نیز در بخش‌های داستان‌نویسی و نقاشی برای اعضای مراکز سیار برگزار خواهد شد.

او همچنین به برنامه تجلیل از مربیان مراکز سیار و همراهان بومی این مراکز اشاره کرد و گفت: در این برنامه از معلمان مدارس روستایی، دهیاران، متولیان مساجد و خیرانی که در طول سال‌ها با مربیان مراکز سیار همکاری داشته‌اند، قدردانی می‌شود.

معاون فرهنگی کانون پرورش فکری در پایان ابراز امیدواری کرد نام‌گذاری ۱۵ مهر به عنوان «روز مراکز سیار» فرصتی برای معرفی بیشتر فعالیت این مراکز و قدردانی از تلاش مربیانی باشد که زمینه دسترسی کودکان و نوجوانان روستاها و مناطق کم‌برخوردار به کتاب و فعالیت‌های فرهنگی و هنری را فراهم می‌کنند.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه