logo
یک‌شنبه 19 مهر 1405 | یکشنبه 11 اكتبر 2026 |
اخبار داغ
  1. دیوان کیفری بین‌المللی زیر ضرب تحریم‌های آمریکا؛ پرونده نتانیاهو در کانون تقابل
  2. چند پرسش کلیدی درباره قرارداد یاسر آسانی و استقلال/ اثر حقوقی یک قرارداد مبهم؛ لطفا شفاف سازی کنید
  3. مقصر تولید فیلم‌هایی چون «خانم والده» چه کسانی هستند؟
  4. "مهسا" اسم رمز آشوب بود، اما "افتخاری" افتخار سيستان/ سلبریتی ها و رسوایی سکوت در برابر ترور یک زن ایرانی!
  5. دست یاری دراز کردن عربستان به سمت کشورهای‌دیگر اعتراف به ناتوانی در برابر انصارالله است/ مقامات سعودی دچار افسردگی شدند
  6. پارادوکس گیشه؛ سلطه‌ی کمدی و بحران بقای ژانر اجتماعی
  7. اصفهان؛ تماشاخانه جهانی قصه‌های کودکانه
  8. گزافه گویی های ترامپ برای سفیدشویی حمله احتمالی به ایران/ ایران در آمادگی صد در صدی
  9. آمریکا راهی جز پذیرفتن شروط ایران ندارد/ واشنگتن به دنبال ساخت روایت پیروزی از طریق جنگ رسانه‌ای است
  10. نئولیبرال ها در حال فروش کشور به ثمن بخس/ چگونه دلار را تقویت و ریال را تضعیف می کنند؟
  11. آیا «کارگروه صیانت» می‌تواند غول قاچاق کتاب را در عصر دیجیتال رام کند؟
  12. هلهله برای قاتل در بستر فانتزی‌های اینستاگرامی؛ وقتی مرز میان جنایت و درام مخدوش می‌شود
  13. پلیس فرانسه باید از خود دفاع کند، اما پلیس ایران در برابر سلاخی شدن باید سکوت کند!/ مقاومت در برابر دموکراسی غربی!
  14. اخلال تراشی در هوانوردی ایران فرار آمریکا از شکست های در میدان است/ تحریم هوایی هم برای آمریکا دستاورد نخواهد داشت
  15. اقتصاد رهاست؛ سهم دلال‌ها از تولیدکننده بیشتر شده است/ بودجه‌ای که بر واقعیت‌ها بنا نشود، سراب است
  16. ضعف مدیریت و نبود نظارت در شرکت‌های صنعتی؛ دولت باید برای حفظ منابع عمومی جدی‌تر وارد شود
  17. طنین غیرت در بستر نغمه‌ها؛ بازتاب «جنگ رمضان» در آینه موسیقی ایران
  18. وقتی سالن کنسرت به «منطقه آزاد» هنجارگریزی تبدیل می‌شود / تاوان بی‌انضباطی تهیه‌کنندگان را مردم می‌دهند
  19. صنعت هوایی ایران با تحریم بیگانه نیست/ اختلال هوایی حاصل استیصال دشمن در میادین نظامی و دیپلماسی!
  20. ترامپ با هیاهو و تهدید به دنبال روایت‌سازی از شکست آمریکا است

«درشتی‌های شهر» نمایشگاه شد؛ پرتره‌های کودکان در میدان امام حسین (ع)

«درشتی‌های شهر» نمایشگاه شد؛ پرتره‌های کودکان در میدان امام حسین (ع)
نمایشگاه عکس «درشتی‌های شهر» متشکل از ۳ سال عکاسی از زندگی روزمره در میدان امام حسین (ع) تهران تا ۲۶ مهر در خانه آفرینش‌های شهری وارطان برپا است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ نمایشگاه عکس «درشتی‌های شهر» شامل مجموعه‌ای از عکس‌های زهرا رضی از میدان امام حسین (ع) است. مجموعه‌ای که حاصل سه سال رفت‌وآمد عکاس به این میدان و ثبت آدم‌هایی است که در آن می‌نشینند، عبور می‌کنند، منتظر می‌مانند یا بازی می‌کنند.

زهرا رضی عکاسی خیابانی را با پرسه‌زدن در شهر آغاز کرده و یکی از همین پرسه‌ها، او را از خیابان انقلاب به میدان امام حسین (ع) رسانده است. او می‌گوید، در نخستین مواجهه با فضای باز میدان و سازه‌های بزرگ آن روبه‌رو شده است و همین فضا باعث شده دوباره به میدان برگردد. این رفت‌وآمد حدود سه سال ادامه داشته است. رضی در تابستان‌ها معمولا هفته‌ای دو تا سه روز به این میدان رفته و عکاسی را از کودکان آغاز کرده است.

به گفته او، بچه‌ها راحت‌تر به دوربین اعتماد می‌کردند و همین ارتباط راه او را برای عکاسی از خانواده‌ها و دیگر آدم‌های میدان باز کرده است.

بخش مهمی از «درشتی‌های شهر» به تفاوت حضور کودکان و بزرگسالان در میدان مربوط می‌شود. در بعضی عکس‌ها، مردان کنار دیوارها و سازه‌های بزرگ میدان نشسته‌اند و در بعضی دیگر کودکان از همان سازه‌ها بالا رفته‌اند و آنها را به وسیله بازی تبدیل کرده‌اند.

رضی درباره این تفاوت گفت: یک طرف بچه‌هایی بودند که همه این سازه‌ها را به بازی گرفته بودند و زندگی خودشان را می‌کردند و طرف دیگر آدم‌هایی بودند که انگار خودشان هم مثل این المان‌ها خاکستری شده بودند. همین تناقض برای من مهم شد.

او در طول این سه سال با گروه‌های مختلفی از افراد در میدان روبه‌رو شده است؛ رهگذرانی که فقط از میدان عبور می‌کردند، کودکانی که برای بازی می‌آمدند، مادرانی که همراه آنها بودند و مردانی که مدت بیشتری در میدان می‌ماندند.

رضی عنوان کرد: در این میدان به این بزرگی چیزی که کمتر می‌دیدم نشاط بود. بچه‌ها زندگی را به فضا می‌آوردند اما در خیلی از مردها بیشتر خستگی و انتظار می‌دیدم.

بخش دیگری از این پروژه به پرتره‌های کودکان میدان امام حسین علیه‌السلام اختصاص دارد که همه آنها در نمایشگاه فعلی به نمایش درنیامده‌اند.

عکس‌های این مجموعه رنگی هستند اما خاکستری سازه‌ها و فضای میدان در بسیاری از قاب‌ها غلبه دارد. رضی درباره این انتخاب بیان کرد: من جهان را سیاه‌وسفید نمی‌بینم. جهان من رنگی است اما رنگ این فضا برای من کاملا خاکستری بود.

مراسم افتتاح نمایشگاه با حضور عکاسان و معماران برگزار شد. عبدالرضا گلپایگانی عضو اصلی هیئت‌مدیره سازمان ملی زمین و مسکن و فریدون بابایی‌اقدم عضو هیئت‌مدیره شرکت بازآفرینی شهری نیز در این برنامه حضور داشتند.

نمایشگاه «درشتی‌های شهر» تا یکشنبه ۲۶ مهر ۱۴۰۵ در خانه آفرینش‌های شهری وارطان ادامه دارد و بازدید از آن از ساعت ۱۳ تا ۱۸ امکان‌پذیر است.

به اشتراک گذاری این مطلب!

مطالب مرتبط

ارسال دیدگاه