اخبار داغ

سالمندی را با تغذیه مناسب به تعویق بیندازید

سالمندی را با تغذیه مناسب به تعویق بیندازید
برخی از عوامل می‌توانند بروز سالمندی را به تعویق بیندازند و یا از شدت تغییرات ایجاد شده در بدن بکاهند. ‏تحقیقات نشان داده است افرادی که از عمر طولانی‌تری برخوردارند دارای خصوصیات تغذیه‌ای ویژه‌ای ‏هستند که در این گزارش به آنها اشاره شده‌ است‎.‎
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از بسیج جامعه پزشکی، در دوران سالمندی تغییراتی در بدن ایجاد می‌شود که شما ‏هیچ‌گونه دخالتی در آن ندارید. برخی از عوامل می‌توانند بروز سالمندی را به تعویق بیندازند و یا از شدت تغییرات ‏ایجاد شده در بدن بکاهند. تحقیقات تغذیه‌ای نشان داده است افرادی که از عمر طولانی‌تری برخوردارند دارای ‏خصوصیات زیر هستند‎:‎

هر روز به طور مرتب صبحانه می‌خورند

در هر وعده حجم غذای کمی مصرف می‌کنند

همواره وزن ثابتی دارند (تغییر وزنشان کمتر است‎(‎

میوه و سبزی در برنامه غذایی روزانه آن‌ها وجود دارد

چربی و مواد غذایی چرب کمتر استفاده می‌کنند

از مصرف نمک و مواد غذایی شور به مقدار زیاد، خودداری می‌کنند

تغذیه یکی از عوامل مهم در حفظ سلامت است

نوع تغذیه در دوران سالمندی بسیار مهم است زیرا‎:‎

‏۱‏‎- ‎سو تغذیه و عدم توجه به نوع تغذیه در دوران کهولت، منجر به کم اشتهایی می‌شود و این خود باعث بروز عوارضی ‏مانند خستگی، کاهش تحرک یا عدم تحرک بدنی، ضعف، فراموشی و ناراحتی‌های عصبی می‌شود‎.‎

‏۲‏‎- ‎اضافه وزن، پوکی استخوان، فشار خون بالا، چربی خون بالا و قند خون بالا از مشکلات شایعی هستند که تغذیه ‏صحیح یکی از راه‌های کنترل آن‌ها است. در صورت کنترل نکردن این مشکلات، میزان ابتلا به بیماری‌هایی مانند ‏سکته قلبی و مغزی و سرطان‌ها بیشتر است‎.‎

با یک برنامه غذایی صحیح، می‌توان خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها را کاهش داد. به مثال‌هایی در این باره توجه ‏کنید‎:‎

‏۱‏‎- ‎مصرف کمتر چربی، ابتلا به سرطان روده، پانکراس، پستان، پروستات و رحم را کم می‌کند‎.‎

‏۲‏‎- ‎مصرف کمتر روغن‌ها و نمک، باعث کاهش فشار خون بالا و کلسترول شده و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و ‏عروقی را کمتر می‌کند‎.‎

‏۳‏‎- ‎مصرف ۲الی۳ وعده ماهی در هفته ترجیحا به صورت آب پز یا بخار پز خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی و ‏آلزایمر را کاهش می‌دهد‎.‎

‏۴‏‎- ‎مصرف یک یا دو وعده در روز از میوه‌ها و سبزی‌های تازه، خطر بروز بیماری قلبی را کمتر می‌کند و همچنین خطر ‏ابتلا به سرطان‌ها را نیز کاهش می‌دهد‎.‎

چگونه می‌توانید یک برنامه غذایی مناسب داشته باشید؟

برنامه‌ریزی غذایی برای سالمندان با توجه به شرایط خاص این دوره، تفاوت‌هایی با سایر گروه‌ها دارد. برای این منظور ‏ابتدا باید بدانید که بدن به چه مواد غذایی نیاز دارد و بعد از آن باید بدانید که از چه مواد غذایی و به چه مقدار ‏بخورید تا سلامتی خود را حفظ کنید‎.‎

با افزایش سن، میزان جذب برخی ویتامین‌ها کاهش می‌یابد بنابراین نیاز به ویتامین‌ها افزایش می‌یابد. جوانه غلات و ‏حبوبات مانند جوانه گندم، جوانه عدس و جوانه ماش، سرشار از ویتامین‌ها هستند‎.‎

ویتامین‎ b‏۱۲‏: یکی از ویتامین‌های ضروری و مورد نیاز بدن است که با بالا رفتن سن میزان دریافت آن کاهش می‌یابد‎.‎

ویتامین د‎: با افزایش سن، میزان دریافت ویتامین د کاهش می‌یابد و از طرف دیگر میزان ساخت ویتامین د در پوست سالمندان ‏کمتر می‌شود. این ویتامین باعث افزایش جذب کلسیم شده، از بروز پوکی استخوان جلوگیری می‌کند. برای تامین ‏ویتامین د مورد نیاز بدن باید هر روز در مقابل نور مستقیم خورشید قرار بگیرید. قرار گرفتن در نور آفتاب در نواحی ‏دست‌ها، بازو‌ها و صورت به مدت ۵-۱۵ دقیقه در روز حداقل دو تا سه بار در هفته سبب تولید ویتامین د کافی در ‏پوست می‌شود. منابع خوب غذایی حاوی ویتامین د شامل: روغن ماهی، انواع ماهی (خصوصا ماهی آزاد و ماهی تن)، ‏جگر گوساله است.‏

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا ,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
, د,


انتهای پیام/‏خ

,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه