ضریح یار دو امام معصوم وسط راهروی یک پاساژ+تصاویر
مرقد مطهر ابوالحسن علی ابن ابراهیم ابن هاشم قمی یکی از اصحاب امام هادی (ع)و امام حسن عسگری(ع) و از علمای عصر غیبت صغری امام زمان(عج) هست که متأسفانه ضریح وی باحال و هوای خاص، عجیب و دور از شأن همراه است.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از پایگاه خبری ثامن،وقتی برای خرید به پاساژ الغدیر قم میروی دریکی از راهروها با نگاه متعجب مسافران روبروی میشوی که به یک ضریحی وسط راه رو است اشاره میکنند و میگویند این چیست که باکمی خجالت جواب میدهی اینجا مزار یکی از اصحاب امام هادی(ع) و امام حسن عسگری(ع) است فکر میکنی پاسخشان را دادهای میخواهی بروی که بازهم سؤال میکنند واقعاً! پس چرا وسط پاساژ چرا داخل ضریح اینقدر کثیف است اینجا دیگر پاسخی نداری بدهی !
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,در پاسخ به زائران خارجی کار سختترمی شود وقتی اشاره میکنند این چیست؟مجبور میشوی با زبان اشاره و کلمات عربی و انگلیسی درهمبرهمی که بلدی متوجهشان کنی که اینجا مرقد عالم بزرگی است آنها هم بهطرف ضریح میروند و زیارت میکنند اما با دست داخل ضریح را که خاک گرفته نشان میدهند و ابراز تأسف میکنند.
,کاش میشد فریاد زد و گفت اینجا مزار على بن ابراهیم قمی است مردی که در نگارش و تألیف زبردست بوده و آثار بسیارى از خود برجاى گذاشته که گویا بهجز این تفسیر، آثار دیگرش درگذر زمان از بین رفته است. ابن ندیم وى را در زمره عالمان و فقیهان نگاشته و فضل بن حسن طبرسى وى را از بزرگترین عالمان اصحاب تلقى کرده است.
,, ,
,
مرقد مطهر ابوالحسن علی ابن ابراهیم ابن هاشم قمی یکی از اصحاب امام هادی و امام حسن عسگری(ع) و از علمای عصر غیبت صغری امام زمان(عج) هست که متأسفانه ضریح وی باحال و هوای خاص، عجیب و دور از شأن همراه است،که متأسفانه با ساختوسازهای جدید در سالهای اخیر مرقد مطهر ایشان در بازارچه الغدیر قم و در وسط راهرو واقع شد.
,او فرزند ابراهیم بن هاشم قمی، از علما و مشایخ بزرگ شیعه است او اولین کسی است که احادیث کوفیین را در قم رواج داد. این تلاش بیوقفه به حدی بوده است که علی بن ابراهیم توفیق یافته تا تعداد ۷۱۴۰ روایت را نقل کند. او در اواسط عمر و یا به نقل بعضیها در اواخر عمر نابینا شد.
,علی ابن ابراهیم قمی یکی از برجستهترین و معتبرترین روات شیعه به شمار میآید. حدود ۷۱۴۰ روایت در مجموعههای روایی بزرگ شیعه از او نقلشده که ۶۲۱۴ روایت آن را از پدر خود ابراهیم بن هاشم روایت کرده است.
,, ,
وی از احترام خاصی نزد علما و فقهای شیعه برخوردار است و مرحوم کلینی در کتاب کافی بسیاری از روایات خود را به او مستند میسازد.او جزء اولین راویان بزرگ حدیث در شهر قم هست وفقهای شیعه او را استاد مشایخ قم و از بزرگترین چهرههای آن شهر میدانند.
,
یکی از معروفترین تفاسیر شیعه در قرن سوم و چهارم، تفسیر علی بن ابراهیم قمی است. این تفسیر خصوصاً در قرون اخیر، یکی از منابع مهم تفسیر روایی برای دیگر کتابهای تفسیری تلقی شده است، بهگونهای که کمتر کتابی در تفسیر یافت میشود که از روایات آن بهره نبرده باشد.
,, ,
آیا این ضریح در راهروی وسط یک بازارچه درشان چنین عالمی است؟!
,در مقام احترام به علما
,
در جلد پنجم کتاب داستان دوستان به نقل از مرحوم حضرت آیت الله العظمی بروجردی داستان درس آموزی در تکریم علمای گذشته آمده است: در مسجد بالاسر کنار مرقد مطهر حضرت معصومه ـ علیها السّلام ـ تدریس میکردند؛ در یکی از روزها هنگام درس، آقا متوجه شدند که یکی از شاگردان او به قبر حاج شیخ عبدالکریم حائری تکیه داده است، با تندی به او فرمود: آقا به قبر تکیه نکنید، این بزرگان برای اسلام زحمت کشیدهاند، به آنان احترام بگذارید.
آیت الله بروجردی برای کتب علمی و دینی، احترام بسیاری قایل بودند و میفرمودند: «در تمام عمرم در اتاقی که کتب حدیث، حتی دارای یک حدیث باشد نخوابیدهام».
,
, ,
انتهای پیام/ر
]
ارسال دیدگاه