logo
سه‌شنبه 28 مهر 1405 | سه‌شنبه 20 اكتبر 2026 |
اخبار داغ
  1. با بیش از ۴۰ شناور متخلف برخورد شد
  2. پیام رهبر انقلاب در پی افتخار آفرینی تیم امید کشتی آزاد
  3. عاشقانه‌ای در بند سیاست؛ بازی با تاریخ در قاب مشروطه
  4. جنجال فوتبالیست سابق علیه صداوسیما؛ تلهٔ عوام‌زدگی یا آینهٔ خشم عمومی؟
  5. اعتراضات فرانسه چه ارتباطی با حمله آمریکا به ایران دارد؟/ جنگی که تاثیرش جهانی شد!
  6. ناوهای آمریکایی جرئت نزدیک شدن به تنگه هرمز را ندارند/ دشمن اشتباه محاسباتی کند معادلات را پشیمان کننده تغییر خواهیم داد
  7. تهدیدهای ترامپ علیه ایران؛ اهرم فشار برای بازگشایی تنگه هرمز
  8. ضیافت چوب و خیال در قلب پایتخت؛ آنچه در جشنواره تئاتر عروسکی خواهیم دید
  9. طنین سازها فراتر از پایتخت؛ از غوغای شیراز تا صحنه‌گردانی در ۴۰ شهر
  10. فرانسه با صدای آزادی، آزادی را خفه کرده است/ عدالت جویی نسل نو دامن دولتمردان فرانسوی را گرفته است
  11. "علی اف" صحنه گردان نمایش های صهیونیستی/ هراس دولت باکو از جمعیت ۹۷ درصدی مسلمان این کشور!
  12. نفس بیماران زیر بار گرانی دارو؛ وزارت بهداشت برای کاهش هزینه درمان چه کرده است؟
  13. نتانیاهو برای به‌تعویق‌انداختن انتخابات به دنبال راه‌اندازی جنگ است/ روابط ترامپ و نتانیاهو مانند گذشته نیست
  14. "اخلاقی" با رأی بالا به عنوان وزیر دفاع انتخاب خواهد شد
  15. عاقبت سرپیچی کشتی‌ها از مقررات ایرانی تنگه هرمز سوختن است
  16. از خروش مجید مجیدی علیه جنایات غرب تا غفلت لاله مرزبان در ونیز
  17. به نام سوارکاری، به کام اسپانسرها و اینفلوئنسرها!/ وقتی یک مسابقه ورزشی جولانگاه بلاگرها شد
  18. شکاف عمیق در گیشه سینما؛ جولان کمدی‌های میلیاردی
  19. سکوت مجامع بین الملل در برابر سرکوب‌ حجاب در باکو نشانه استاندارهای دوگانه غرب است/ پایه های حکومت "علی اف" به زودی خواهد شکست
  20. اعتراف "اوباما" به خباثت مذاکراتی آمریکا/ غربگراها همچنان در پی سیاست تسلیم!

بازتاب بیانیه لوزان در رسانه‌های خارجی

راشاتودی: ایران هنوز منتظر ترحم سازمان انرژی اتمی است/ خودنویس: ایران برای دریافت حلوای نسیه سیلی نقد خورده است/ رویترز: توافق کاملاً مبهم است+تصاویر

راشاتودی: ایران هنوز منتظر ترحم سازمان انرژی اتمی است/ خودنویس: ایران برای دریافت حلوای نسیه سیلی نقد خورده است/ رویترز: توافق کاملاً مبهم است+تصاویر
راشاتودی درباره مذاکرات هسته ای نوشت: آمریکا در یک توافق خارق العاده هر آنچه را که می خواست از ایران گرفت اما ایران هنوز منتظر ترحم سازمان انرژی اتمی است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا، با گذشت کمتر از یک روز از انتشار بیانیه لوزان، برداشت‌ها و تفاسیر مختلفی از این بیانیه منتشر شده است.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,

عده ای از کارشناسان داخلی این بیانیه را بیشتر به نفع غرب و آمریکا دانسته و از طرف دیگر دولت و تیم همراهش، آن را یک پیروزی بزرگ تلقی می کند با این حال رسانه های خارجی علاوه بر انتشار نقطه نظرات افراد مختلف هریک به صورت جداگانه موضعی را از متن انتشار یافته از سوی کاخ سفید اتخاذ کردند.

,

رویترز با طرح این سوال که آیا این توافق نامه، خواسته‌های کنگره آمریکا را بر آورده می‌کند مدعی شده است: این توافق به اندازه کافی مبهم است تا ایرانی‌ها بتوانند به افکار عمومی خود بگویند به موفقیت رسیده‌اند.

,

, ,

 

,

 

,

در ادامه این واکنش ها اندیشکده بروکینگز، بیانیه لوزان را کلی و در مواردی مبهم دانست و مدعی شد: مساله اصلی در تهران و موافقت آیت الله خامنه ای است؛ "در اکتبر 2009 نیز بعد از دستیابی به موافقت اولیه و برگشت تیم هسته ای ایران،آنها با مخالفت شدید رهبر ایران مواجه شدند.

, در ادامه این واکنش ها اندیشکده بروکینگز، بیانیه لوزان را کلی و در مواردی مبهم دانست و مدعی شد: مساله اصلی در تهران و موافقت آیت الله خامنه ای است؛ "در اکتبر 2009 نیز بعد از دستیابی به موافقت اولیه و برگشت تیم هسته ای ایران،آنها با مخالفت شدید رهبر ایران مواجه شدند,

, ,

 

,

آتلانتیک هم پس از بررسی متن منتشر شده با تأکید بر واضح نبودن این بیانیه نوشت: جزئیات اندکی از بیانیه واضح و آشکار است و راضی کردن تندروهای داخلی در هردو کشور سخت به نظر می رسد.

,

, ,

 

,

شاید موضع گیری راشاتودی در این میان تیر خلاصی باشد به همه اظهار نظرها درباره موفقیت تیم هسته ای در دستیابی به این بیانیه پر از مفهوم؛ چرا که راشاتودی در این باره نوشت: آمریکا در یک توافق خارق العاده هر آنچه را که می خواست از ایران گرفت اما ایران هنوز منتظر ترحم سازمان انرژی اتمی است.

,

, ,

پلیتیکو هم با بازخوانی نکات مبهم در این بیانیه نوشت: نکاتی خاکستری در بیانیه وجود دارد و از این رو ظریف و کری کار سختی برای متقاعد کردن سران داخلی در پیش دارند.

,

 

,

در ادامه این اظهار نظرها سایت خودنویس از بیانیه لوزان با عنوان ترکمانچای نام برد و این بیانیه را شکستی برای جامعه مدنی ایران توصیف کرد.

,

خودنویس در این باره نوشت: تنها جمهوری اسلامی است که می تواند شکست را پیروزی جلوه دهد.

,

, ,

این سایت در ادامه عملکرد تیم هسته ای را ضعیف دانسته و گفته است: در کنفرانس مطبوعاتی این گونه به نظر می رسد که ایران به امید دریافت حلوای نسیه در ده سال آینده سیلی نقد خورده است.

,

 

,

رادیو زمانه هم از این توافق با عنوان جام زهر دوم برای ملت ایران نام برد و نوشت: در مذاکرات هسته‌ای، ایران پس از دست شستن از غنی‌سازی کلان و سطح بالا، و در عوض گرفتنِ حقِ داشتن تعدادی سانتریفوژ کم‌بازده به عنوان اسباب‌بازی برای سرگرمی مهندسانش، وامانده است که واماندگی‌اش را چگونه به عنوان پیروزی بفروشد.

,

, ,

یو اس ای تو دی هم به نقل از فایننشیال تایمز نوشت: عدم اشاره به تاریخ دقیق لغو تحریم ها، باعث تفسیر متفاوت و دوگانه تهران و واشنگتن از بیانیه لوزان شده است.

در همین راستا ان بی سی هم به نقل از راشاتودی اعلام کرد که تحریم ها بعد از اطمنیان از پایبندی ایران به تعهداتش لغو خواهد شد
.

, یو اس ای تو دی هم به نقل از فایننشیال تایمز نوشت: عدم اشاره به تاریخ دقیق لغو تحریم ها، باعث تفسیر متفاوت و دوگانه تهران و واشنگتن از بیانیه لوزان شده است.

در همین راستا ان بی سی هم به نقل از راشاتودی اعلام کرد که تحریم ها بعد از اطمنیان از پایبندی ایران به تعهداتش لغو خواهد شد
,
,
,

, ,

, ,

 

,

اگرچه تعدادی از سیاستمداران تندرو آمریکایی نیز از این توافقنامه اظهار رضایت نکرده اند اما باید دید در نهایت با ارائه ترجمه صحیح از بیانیه لوزان، کفه ترازو در مذاکرات هسته ای به سمت کدام یک از گروه ها سنگینی می کند>

,

انتهای پیام/ط

,

 

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه