اخبار داغ

مهدی نصیری در تبریز از آوینی گفت؛

آوینی یک حکیم بود/ آوینی ملکوت عالم را می دید/چرا آوینی اینقدر منتقد غرب بود؟

آوینی یک حکیم بود/ آوینی ملکوت عالم را می دید/چرا آوینی اینقدر منتقد غرب بود؟
برنامه «همچنان آوینی» به همت دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی با سخنرانی مهدی نصیری برگزار شد.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا  به نقل از زیتون؛ برنامه «همچنان آوینی» به همت دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی عصر روز یکشنبه در خانه هنر تبریز برگزار شد.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,  به نقل از زیتون؛ برنامه «همچنان آوینی» به همت دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی عصر روز یکشنبه در خانه هنر تبریز برگزار شد., زیتون,

 

,

«در هر صورت جریانی در کشور می خواهد آوینی را فقط در حد یک مستندساز جبهه و جنگ مطرح کند و از بعد دیگر آوینی ـ که به نظر من مستند سازی آوینی و روایت فتح او با همه ارزش و عظمتی که در جای خود دارد، در برابر این بعد آوینی اندک است ـ جامعه را غافل و محروم کند و آن بعد این است که آوینی در مقوله غرب شناسی و دشمن شناسی و زمان شناسی یک حکیم و متفکر کم‎نظیر و یا شاید بی‎همتا در روزگار ما بود. و اصلا بنده معتقدم یکی از راه‌های مقابله با رخوت و خلأ فکری و فرهنگی موجود و مقابله با جنگ نرم فکری و نظری نظام سلطه جهانی علیه انقلاب اسلامی، ترویج آثار و افکار آوینی در مقوله غرب شناسی بین جوانان و نسل دوم و سوم انقلاب است.»

, «در هر صورت جریانی در کشور می خواهد آوینی را فقط در حد یک مستندساز جبهه و جنگ مطرح کند و از بعد دیگر آوینی ـ که به نظر من مستند سازی آوینی و روایت فتح او با همه ارزش و عظمتی که در جای خود دارد، در برابر این بعد آوینی اندک است ـ جامعه را غافل و محروم کند و آن بعد این است که آوینی در مقوله غرب شناسی و دشمن شناسی و زمان شناسی یک حکیم و متفکر کم‎نظیر و یا شاید بی‎همتا در روزگار ما بود. و اصلا بنده معتقدم یکی از راه‌های مقابله با رخوت و خلأ فکری و فرهنگی موجود و مقابله با جنگ نرم فکری و نظری نظام سلطه جهانی علیه انقلاب اسلامی، ترویج آثار و افکار آوینی در مقوله غرب شناسی بین جوانان و نسل دوم و سوم انقلاب است.»,

 

,

این جملات را مهدی نصیری می گوید. روزنامه نگار، غرب شناس و پژوهشگر دینی که تحصیلات عالی حوزوی دارد . یکی از دوستان شهید آوینی در سال های بعد از جنگ. او دیروز یکشنبه عصر میهمان تبریز بود. نصیری در خانه هنر تبریز از آوینی گفت و در سخنرانی یک و نیم ساعته خود به تبیین و تشریح شخصیت آوینی پرداخت.

,

 

,

نصیری جملات خود را اینگونه شروع کرد: ما درباره شهید آوینی همواره از هنرمندی وی گفته ایم و شنیده ایم، اما ما مستند ساز خوب زیاد داریم.نویسنده خوب زیاد داریم که شاید در مستند سازی و نویسندگی متبحرتر از آوینی بودند لیکن هیچکدام آوینی نیستند و نشدند. آنچه که آوینی را آوینی کرد در واقع حکمت آوینی بود.

, نصیری جملات خود را اینگونه شروع کرد:, نصیری جملات خود را اینگونه شروع کرد:,

 

,

آوینی یک حکیم بود/ آوینی ملکوت عالم را می دید

, آوینی یک حکیم بود/ آوینی ملکوت عالم را می دید, آوینی یک حکیم بود, / آوینی ملکوت عالم را می دید,

سردبیر اسبق کیهان گفت: آوینی متفکر، حکیم و دانشمند بود.حکمت نه حکمت یونانی، منظورم حکمت قرآنی است. حکمت یعنی معرفت عمیق که دستخوش تغییرات در گذر زمان نشود.

,

 

,

همکار سید شهیدان اهل قلم افزود: مرحوم شهید آوینی ملکوت عالم را می دید. او تا صحنه ای از دفاع مقدس را می دید نقبی به کربلا می زد یا بالاتر از این، او دفاع مقدس را به جنگ آخرالزمانی ربط می داد. شهید اوینی نافذ البصیره بود.

,

 

,

چرا آوینی اینقدر منتقد غرب بود؟

, چرا آوینی اینقدر منتقد غرب بود؟, چرا آوینی اینقدر منتقد غرب بود؟,

چرا او اینقدر منتقد غرب بود؟ چون ملکوت غرب را می دید بر خلاف برخی ها که فقط مُلک غرب را می بینند.آوینی باطن غرب را می دید باطن روشنفکر ها را هم می دید.

,

 

,

نصیری در تبیین شخصیت آقا مرتضی اوینی گفت: من درباره مرحوم شهید آوینی به سه تا نکته اشاره می کنم.

,

 

,

شهید آوینی بشدت متاثّر از آیات و روایات بود

, شهید آوینی بشدت متاثّر از آیات و روایات بود, شهید آوینی بشدت متاثّر از آیات و روایات بود,

اول اینکه شهید آوینی منبع علم حقیقی را قرآن و عترت می دید یعنی همان ثقلین. به آثار او رجوع کنید این معنی برایتان ملموس می شود. اگر کسی بخواهد به آوینی فحش دهد به او بگوید روشنفکر.روشنفکر به اصطلاح غرب. بله او نافذ البصیره بود روشنفکر بود اما روشنفکر قرآنی.ما در جمع غیر معممین فردی به اصالت شهید آوینی نداریم.شهید آوینی بشدت متاثر از آیات و روایات بود.

, اول اینکه, اول اینکه, ما در جمع غیر معممین فردی به اصالت شهید آوینی نداریم.شهید آوینی بشدت متاثر از آیات و روایات بود.,

 

,

آوینی واقعاً به تمدن غرب رسوخ کرده بود

, آوینی واقعاً به تمدن غرب رسوخ کرده بود, آوینی واقعاً به تمدن غرب رسوخ کرده بود,

دوم اینکه بخش مهمی از تفکر شهید آوینی این بود که شهید آوینی غرب شناس قوی بود. شما نمی توانید جامعه ای را پیدا کنید که از غرب و تمدن غربی تاثیر نگرفته باشد.خب چطور می شود آدمی مثل شهید آوینی در این شرایط غرب را نشناسد؟امکان ندارد.اینکه خیلی از مبارزین اوایل انقلاب بعد ها در دامن لیبرالیسم غلطیدند دلیل عمده اش این بود که خدشه به تمدن غرب نداشتند.شهید آوینی واقعاً به تمدن غرب رسوخ کرده بود.از جمله نقدهای شهید آوینی به عالَم و آدم جدید این بود که می گفت در متن جاهلیت هستند.

, دوم اینکه, دوم اینکه, اینکه خیلی از مبارزین اوایل انقلاب بعد ها در دامن لیبرالیسم غلطیدند دلیل عمده اش این بود که خدشه به تمدن غرب نداشتند.شهید آوینی واقعاً به تمدن غرب رسوخ کرده بود.,

 

,

مرحوم آوینی به هیچ وجه برای انفجار اطلاعات کف نمی زد.او می گفت: انفجار اطلاعات به جاهلیت مردم می انجامد نه فرزانگی آنها.

, مرحوم آوینی به هیچ وجه برای انفجار اطلاعات کف نمی زد.او می گفت: انفجار اطلاعات به جاهلیت مردم می انجامد نه فرزانگی آنها.,

 

,

آوینی سقوط تمدن غرب را می دید

, آوینی سقوط تمدن غرب را می دید, آوینی سقوط تمدن غرب را می دید,

نکته سوم هم اینکه با این وجود نگاه شهید اوینی به آینده خیلی جالب است.این هم متخذ از نگاه قرآنی و ولایی اوست.آوینی از یک طرف هیمنه و سیطره غرب را می بیند و از یک طرف می بیند که سقوط آن آغاز شده است.

, نکته سوم , نکته سوم,

 

,

شهید آوینی انقلاب اسلامی را طلیعه این تحول در عالم می داند. از نگاه شهید اوینی انقلاب اسلامی مقدمه ای است برای آن تحول اساسی.

,

 

,

نصیری در قسمت پایانی سخنان خود به پرسش های حضار پاسخ داد.

,

 

]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه