logo
چهارشنبه 08 مهر 1405 | چهارشنبه 30 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. استانبول با پیمانکار جدید پرواز می‌کند/ چین زیر بار تحریم نرفت
  2. میناب فراتر از تندیس و پوستر آزمون بلوغ سینمای ایران در مواجهه با سوگ ملی
  3. بازدید از خط تولید، درد را درمان نمی‌کند/ تا نقشه راه بلندمدت نداشته باشیم، بازار خودرو روی آرامش را نخواهد دید
  4. ایران به دورانی که دشمن آرزویش را دارد باز نخواهد گشت/چرا برخی ایران را چهارمین ابر قدرت می دانند؟
  5. نتانیاهو از ایران به‌عنوان خوراک تبلیغاتی و انتخاباتی استفاده می‌کند
  6. مولانا؛ شوالیه‌ مدارا در اقلیم عقل و شمشیر
  7. نمایش ضعیف و نومیدکننده تیم ملی در روسیه؛ باخت بدون حتی یک موقعیت!
  8. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  9. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  10. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  11. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  12. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  13. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  14. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن
  15. واکاوی تطور فکری و سلوک عرفانی شمس تبریزی؛ از تبریز تا قونیه
  16. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  17. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  18. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  19. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  20. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر

استاد اقتصاد دانشگاه الزهراء در گفتگو با هرمز:

هدف نهایی نظام اقتصاد اسلامی عدالت است/ اجرای اقتصاد اسلامی راهکار مقابله با نوسانات داخلی و بین المللی

هدف نهایی نظام اقتصاد اسلامی عدالت است/ اجرای اقتصاد اسلامی راهکار مقابله با نوسانات داخلی و بین المللی
استاد اقتصاد دانشگاه الزهراء با بیان اینکه هدف نهایی نظام اقتصاد اسلامی عدالت است، اظهار کرد:اقتصاد مقاومتی باید در مقابل نوسانات داخلی و بین المللی موجود مقاوم باشد و راهکار آن اجرای اقتصاد اسلامی است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا  ایرج توتونچیان، کارشناس مسائل اقتصادی واستاد دانشگاه الزهراء در گفتگو با خبرنگار اقتصادی هرمز با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی جزئی از قانون است که با رای مردم به تصویب رسیده است، گفت: طبق اصل 44 و مقدمه قانون اساسی اقتصاد باید اسلامی باشد و با هدف بسط حق وعدالت اجرا شود.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, هرمز ,

وی با اشاره به اینکه در سال های پس از انقلاب دولت ها به اقتصاد اسلامی توجه نکردند، اظهار کرد: در سال 62 عملیات بانکی بدون ربا تصویب شد که با زاویه گرفتن از جایگاه خود به جایی رسید که بانک ها نه تنها مشکلی از مشکلات مردم را حل نکردند بلکه مشکلات مضاعفی را بوجود آوردند .

,

توتونچیان با بیان اینکه معوقات  بانکها ارقام مختلفی بین 75 تا85 هزار میلیارد تومان را رقم زده است،افزود: بانک ها علی رغم اینکه به سمت اجرای قانون نرفتند و قانون غیرربوی را عمل نکردند بلکه نرخ بهره و ربا  به 30 درصد رسید که در دنیا بی سابقه است.
وی تصریح کرد: در نظام سرمایه داری بانکها به عنوان واسطه وجوه تعریف شدند که نقششان در اقتصاد دادن وام، خلق پول و سفته بازی است و باعث ایجاد بیکاری و تورم در جامعه شدند.
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه عملکرد بانکهای کشورمان مانند نظام سرمایه داری است، اظهار داشت: نظام بانکداری ربوی مطلقا نقش فعالی در اقتصاد کشور ندارد چرا که اگر قرار بانکداری اسلامی را بر اساس قانون عملیات بانکی اجرا می شد تا حد زیادی اقتصاد را در برابر نوسانات بین المللی و داخلی بیمه می کرد لذا این کار انجام نشده و باعث بوجود آمدن معضل بزرگی به نام بیکاری در جامعه شده اند.
وی تصریح کرد: دولت ها که توانایی اجرای تعهدات وزرات خانه ها و پرداخت مطالبات پیمانکاران را ندارند باعث می شوند مطالبات معوق برعهده بانک ها قرار گیرد و این امر زنجیر وار باعث سردرگمی اقتصادی می شود.

,
,
,
,

استاد دانشگاه الزهراء تاکید کرد: اقتصاد مقاومتی باید در مقابل نوسانات داخلی و بین المللی موجود مقاوم باشد و راهکار آن اجرای اقتصاد اسلامی است.

,

وی با بیان اینکه هدف نهایی نظام اقتصاد اسلامی عدالت است، گفت: اگر مثلثی را ترسیم کنیم که در راس مثلث عدالت است یکی از زوایای آن تعاون و دیگری رفاه اجتماعی است.
توتونچیان اظهار کرد: قوانین مربوط به تعاون و قانون تجارت، قانون مدنی ، قانون مالیات بر درآمد و بقیه قوانینی که بر فعالیت های اقتصادی حاکم است به تعاون توجه نداشته و و با سرپوش اسلام مسائل اقتصادی انجام می دهد.

,
,

وی با بیان اینکه در در نظام سرمایه داری تعاون جایگاهی ندارد،تصریح کرد: رفاه اجتماعی و تعاون اساس اقتصاد اسلامی است که ما را به عدالت که هدف غایی است می رساند لذا این امر مغفول واقع شده و قانون نیز از تعاون حمایت نمی کند.
استاد دانشگاه الزهراء گفت: یکی از پایه های شکننده مقاومت سازی اقتصاد بیکاری است که دولت های گذشته نسبت به این مسئله کم توجه بودند که برای جامعه تبدیل به معضل بزرگی شده است.
وی لازمه اجرای اقتصاد مقاومتی را ایجاد اشتغال دانست و افزود: دولت ها تاکنون هیچ برنامه ای برای افزایش اشتغال نداشتند لذا با سخنرانی و وعده مشکل بیکاری در جامعه حل نمی شود

,
,
,

توتونچیان تصریح کرد: این که منتظر باشیم که موافقت نامه هسته ای امضا شود و وضع مملکت درست شود یک خیال و توهم است.
وی با بیان اینکه باید به فکر پیاده کردن اقتصاد اسلامی در کشور بود، عنوان کرد: چه توافق نامه امضا شود یا خیر اقتصاد کشور را باید به سمت اقتصاد اسلامی برود.
کارشناس مسائل اقتصادی یادآورشد:اجرای سیاست های بانکداری بدون ربا تاثیر فوق العاده ای در رفع مشکلات اقتصاد کشور داردکه برای دولت ها ، دانشگاهها و افرادی که بانک ها را اداره می کنند مطرح نیست.
وی با اشاره به موفقیت کشور در جنگ 8 ساله گفت: جنگ اقتصادی جنگ زیرکانه ای است که مهم تر مسئله آن ربا خواری است و کشور ما در صحنه های اجتماعی و اقتصادی توفیق زیادی نداشته که امید می رود به فکر اقتصاد اسلامی باشیم.
توتونچیان اظهار کرد: اگرنپذیریم که این جنگ اقتصادی مربوط به ربا خواری و پول است بی راهه است و اگر خودمان را از رفتار های ناشایستی که از نظردین ما مغفول است جدا نکنیم این اشکالات همچنان ادامه خواهد داشت.
وی با بیان اینکه حل شدن در نظام سرمایه داری نتایج زیانبار اخلاقی و اجتماعی بسیاری بهمراه دارد،خاطر نشان کرد: در جنگ اقتصادی تسهیلات ما در مقابل رقیب ابتدایی و شکننده است و مردم از انقلابانتظار قرار گرفتن در جریان عظیم نظام سرمایه داری را ندارند.

,
,
,
,
,
,

انتهای پیام/ر

,

 

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه