به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا، به نقل از دیار آفتاب، آیت الله"قربانعلی دری نجف آبادی" نماینده ولی فقیه در استان مرکزی در همایش همدلی و همزبانی در بستر فرهنگ و مدیریت جهادی که به مناسبت هفته جهاد روز چهار شنبه در این سازمان برگزار شد گفت: کشور دارای ذخیره های خوبی از لحاظ علمی، کشاورزی و جنگلی است که حفظ و پایداری آن می تواند حیات زندگی افراد را ارتقاء دهد.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا، , دیار آفتاب، , دیار آفتاب،,

, ,
دری نجف آبادی اظهار کرد: این موضوع می طلبد در شناسایی پتانسیل و آفت های موجود تلاش ویژه ای داشته باشیم تا در سایه استفاده از این پتانسیل ها و رفع آفت ها بتوانیم به آنچه که نیاز داریم دست یابیم.
وی افزود: توجه به محصولات ارگانیک، صنایع تبدیلی، شیوه صحیح مبارزه با آفت ها و تاکید بر اصل پیشگیری می تواند در موفقیت بخش کشاورزی موثر واقع شود.
امام جمعه اراک یادآور شد: برای دست یابی به اهداف مدنظ لازم است دولت استراتژی روشن را در این زمینه داشته باشد تا بتوان به اهداف مورد نظر دست پیدا کنیم.
دری نجف آبادی با اشاره به اینکه در تامین روغن نباتی به ناچار نیاز به واردات داریم بیان کرد: حدود یک میلیون تن روغن نباتی وارد کشور می شود در حالی که مناطق مختلف کشور شرایط لازم را برای کشت دانه های روغنی دارد که متاسفانه در این زمینه خیلی ورود پیدا نکرده ایم.
وی با اشاره به خسارت هایی که ناشی از ریزش محصولات در حین برداشت توسط کمباین ها است افزود: با توجه به مشکلات عدیده در تامین آب و زحماتی که کشاورزان می کشند شایسته نیست که ۱۵ درصد از محصولات به دلیل ریزش در حین برداشت از بین برود.
وی به پتانسیل های ارزشمند استان در بخش های مختلف کشاورزی اشاره کرد و ادامه داد: برای بهره مندی از این پتانسیل ها باید از نظر کارشناسان استفاده کنیم.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی با تاکید بر مشکلات کم آبی در کشور و استان بیان کرد: باید با برنامه ریزی به گونه ای از منابع آبی استفاده کنیم که ذخایر تا حدودی حفظ شوند و در آینده دچار مشکل نشویم.
دری نجف آبادی ادامه داد: هم اکنون راندمان بهرهگیری از آب در کشاورزی حدود ۳۴ درصد است که باید با برنامه ریزی و تلاش این میزان را تا ۷۰ درصد افزایش دهیم.
وی گفت: درصورتی که از منابع آبی به خوبی استفاده نکنیم شاهد گسترش بیابان ها و پدیده ریزگردها خواهیم بود که امروز به آفت بزرگی در کشور تبدیل شده و اکثر این ریزگرها هم منشا داخلی دارند.
امام جمعه اراک تحقیق و کارشناسی روی خاک را یکی از عوامل موفقیت در حوزه کشاورزی عنوان و خاطر نشان کرد: متاسفانه به دلیل اینکه روی خاک مطالعاتی صورت نمی گیرد که خاک هر منطقه برای کشت چه محصولی متناسب است نتوانستیم محصولات با ظرفیت های بالا تولید کنیم.
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
انتهای پیام/ر
]
ارسال دیدگاه