logo
چهارشنبه 29 مهر 1405 | چهارشنبه 21 اكتبر 2026 |
اخبار داغ
  1. فصل ناآرام رؤیاها؛ تب تند جشنواره‌ها در کالبد رخوت‌زده سینما و تئاتر
  2. دو دوزه بازی های پاکستان به بهانه میانجی گری بین تهران- واشنگتن/ سفرهای "عاصم منیر" به نام میانجی گری به کام کاهش قیمت نفت!
  3. روسیه و‌ پاکستان می توانند توافق اسلام آباد را احیا کنند/ انتقال اورانیوم از کشور شایعه است
  4. حقوق بازنشستگان زیر فشار تورم؛ فاصله مستمری تا هزینه‌های زندگی چقدر است؟
  5. دو نفتکش متخلف در تنگه هرمز متوقف شدند
  6. بیرق بیداری؛ صدای پای آزادی از کوچه‌پس‌کوچه‌های تبریز
  7. بازی با نام‌های جنجالی برای داغ کردن آنتن دیجیتال؟/ از ادعای شکایت چهره‌های سیاسی تا تکذیب صریح ثابتی
  8. چگونه کنترل تنگه هرمز به سلاح قدرتمند ایران تبدیل شد؟/ "مادر بمب ها" تهدید یا مانور رسانه ای!
  9. دولت فرانسه در مهار اعتراضات دانش‌آموزی ناکام مانده است/ برخورد خشونت‌آمیز پلیس به تشدید اعتراضات دامن زد
  10. زنگ خطر عفونت‌های تنفسی در مدارس؛ آنفلوآنزا در آستانه اوج‌گیری؟
  11. با بیش از ۴۰ شناور متخلف برخورد شد
  12. پیام رهبر انقلاب در پی افتخار آفرینی تیم امید کشتی آزاد
  13. عاشقانه‌ای در بند سیاست؛ بازی با تاریخ در قاب مشروطه
  14. جنجال فوتبالیست سابق علیه صداوسیما؛ تلهٔ عوام‌زدگی یا آینهٔ خشم عمومی؟
  15. اعتراضات فرانسه چه ارتباطی با حمله آمریکا به ایران دارد؟/ جنگی که تاثیرش جهانی شد!
  16. ناوهای آمریکایی جرئت نزدیک شدن به تنگه هرمز را ندارند/ دشمن اشتباه محاسباتی کند معادلات را پشیمان کننده تغییر خواهیم داد
  17. تهدیدهای ترامپ علیه ایران؛ اهرم فشار برای بازگشایی تنگه هرمز
  18. ضیافت چوب و خیال در قلب پایتخت؛ آنچه در جشنواره تئاتر عروسکی خواهیم دید
  19. طنین سازها فراتر از پایتخت؛ از غوغای شیراز تا صحنه‌گردانی در ۴۰ شهر
  20. فرانسه با صدای آزادی، آزادی را خفه کرده است/ عدالت جویی نسل نو دامن دولتمردان فرانسوی را گرفته است

یک دندانپزشک:

اخلاق پزشکی فدای آموزش پزشکی شده است/ «وای بر کم فروشان» فقط برای کاسبان صدق نمی‌کند

اخلاق پزشکی فدای آموزش پزشکی شده است/ «وای بر کم فروشان» فقط برای کاسبان صدق نمی‌کند
یک دندانپزشک درباره ضعف اخلاق پزشکی در دندانپزشکی گفت: متأسفانه در سیستم آموزشی اصول و پایه‌های آموزش‌های تخصصی براساس فرهنگ دینی و اسلامی نیست و در رشته های تخصصی فقط بعد تخصص آموزش داده می‌شود.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا، دکتر رحیم قربانی در گفت‌وگو با خبرنگار سینا، درباره اهمیت رعایت اخلاق پزشکی در دندانپزشکی اظهار داشت: به دلیل این‌که ما پیرو اسلام و قرآن هستیم و مخاطب اسلام و قرآن شخص انسان است و با توجه به این‌که کل آفرینش به خاطر انسان بوده حرفه‌ای که مخاطبش انسان باشد حرفه‌ای مهم و خطیر است.

وی افزود: به دلیل این‌که حرفه پزشکی در راستای خلقت خداوند قرار می‌گیرد و در این زمینه فعالیت دارد از اهمیت و قداست ویژه‌ای برخوردار است.

این دندانپزشک با اشاره به قداست حرفه پزشکی گفت: همکاران جامعه پزشکی با هدف جامعه آفرینش در ارتباط هستند و مسئولیتی سنگین بر دوش دارند به همین دلیل باید در رعایت اصول اخلاقی حرفه پزشکی در برابر بیمار تمام تلاش خود را در وظیفه‌ای که به عهده دارند، انجام دهند.

قربانی در پاسخ به این‌که چه نکاتی در اخلاق پزشکی باید درباره بیمار رعایت شود، تصریح کرد: نوع برخورد اسلامی و داشتن اخلاقی نیکو با بیمار و همراهش و ایجاد شرایطی مناسب در مطب یا مراکز درمانی که امنیت خاطر بیمار را تأمین کند از اهمیتی ویژه برخوردار است.

وی ادامه داد: در حرفه دندانپزشکی استفاده از مواد و نوع تجهیزاتی که به کار برده می‌شود و تشخیص‌هایی که عوارض متفاوتی در بر خواهد داشت همه از مواردی هستند که دندانپزشکان باید رعایت اخلاقی خود را نسبت به آن‌ها داشته باشند.

این دندانپزشک افزود: به دلیل تخصصی بودن رشته دندانپزشکی بیمار به پزشک و تشخیص و عملکردش اعتماد کامل می‌کند، مثلا فاصله پوسیدگی با عصب دندان کمتر از میلیمتر است ممکن است ترمیم دندانی بدون عصب‌کشی میسر باشد اما به دلیل سهل‌انگاری پزشک یا با هدف اینکه عصب کشی هزینه بیشتری خواهد داشت، به اعتماد بیمار خیانت شود، پزشکان باید توجه داشته باشند که مصداق قرآنی «وای بر کم فروشان» فقط برای کاسبان صدق نمی‌کند.

قربانی گفت: یک دندانپزشک طبق اصول اخلاق حرفه‌ای باید نکات بهداشتی، استریلازیسیون و استفاده از مواد با کیفیت را نسبت به بیمار خود رعایت کند تمام این موارد از حقوق بیمار بوده و چنانچه پزشک قصوری کند حق‌الناسی بر گردن وی خواهد بود.

وی در پاسخ به این‌که چرا اخلاق پزشکی درباره برخی دندانپزشکان مورد کم‌توجهی قرار می‌گیرد، اذعان داشت: متأسفانه در سیستم آموزشی اصول و پایه‌های آموزش‌های تخصصی براساس فرهنگ دینی و اسلامی نیست و در رشته های تخصصی فقط بعد تخصص آموزش داده می‌شود.

این دندانپزشک با اشاره به هدف والای آفرینش انسان گفت: یاد گرفتن تخصص به نوعی باعث رشد و بالندگی علمی پزشک می‌شود از آنجایی که ما پیرو دینی هستیم که کرامت انسان را همه جانبه دیده پس چنانچه در مراکز آموزشی امور اسلامی و قرآنی را با مسائل تخصصی عجین کنیم آنگاه علم و اعتقاد همراه یکدیگر رشد می‌کنند و قاعدتا اخلاق حرفه‌ای رعایت خواهد شد.

قربانی خاطرنشان کرد: چنانچه دندانپزشکان از جنبه ایمانی و ارتباط با خدا قوی‌تر باشند در عمل واقعی به مفاهیم دینی و قرآنی نزدیک‌تر می‌شوند و در نهایت در پیشبرد اهداف پزشکی موفق‌تر خواهند بود.

انتهای پیام/خ

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا، , سینا,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه