رونق مسگری در زنجان
مس را از زنجان بخرید/زنجان قطب مس کشور
استان زنجان دارای هنرمندان بسیاری در زمینه مسگری است که تلاش این هنرمندان موجب شده تا مس بار دیگر در زنجان رونق بگیرد.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از موج رسا، در سال گذشته بیش از 80 درصد تولیدات جدید صنعتگران مس زنجانی به ظروف مسی اختصاص یافت، همین موضوع موجب شده تا ظروف مسی استادکاران زنجانی جای خود را در ویترین های صنایع دستی و سوغات بر دیگر محصولات تنگ نماید.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, موج رسا,,

, ,
تاریخچه مس در زنجان قدمتی بس طولانی دارد، تا آنجا که بازارچه های اختصاصی در طولانی ترین بازار مسقف ایران در زنجان را به نام خود اختصاص داده است و روزگاری اقتصاد زنجان با تولیدات مس در گردش بوده است.
,در نوروز امسال با وجود این موضوع که اکثر گردشگران ورودی به استان سوغات زنجان را چاقو میدانستند و هوشمندی تجار چاقو موجب شده بود که بیشترین بازار سوغات را چاقو به خود اختصاص دهد لیکن سهم مس در بازار نوروز برای نخستین بار بس از سال های دور به چاقو نزدیک شد.
,,

, ,
ورود ظروف مس به ویترین های ظروف بلوری و لبنیات و حتی طلا فروشی ها تولدی دیگر و دورانی طلایی برای این هنر صنعت بی نظیر استان زنجان محسوب می شود.
, ورود ظروف مس به ویترین های ظروف بلوری و لبنیات و حتی طلا فروشی ها تولدی دیگر و دورانی طلایی برای این هنر صنعت بی نظیر استان زنجان محسوب می شود.,فروشگاههای مس از اولین روز نوروز فعال بودند و به عرضه محصولات برداختند راسته مسگرها خیابان توحید، سعدی جنوبی و نقطه نقطه شهر شاهد درخشش مس بودند.
,مس فلزی است سرخ رنگ و سخت و محکم به صورت خالص در طبیعت یافت می شود و این فلز هادی جریان برق، اولین فلزی است که بعد از عصر حجر مورد استفاده قرار گرفته است.
,اوج هنر فلزکاری دوره اسلامی مربوط به سلجوقیان است که در این دوره زنجان در کنار مراکزی چون خراسان، موصل، همدان، ری و اصفهان یکی از مهم ترین قطب های فلزکاری محسوب می شده و در این دوره نیز زنجان به عنوان یکی از مهم ترین مراکز تهیه ظروف مرصع کاری شده، مطرح بوده است.
,,

, ,
مسگران زنجان با توجه به تبحری که دارند آفریننده ظروف مسی ظریف و در عین حال مقاوم هستند و به جرات می توان ادعا کرد که ظروف مسی زنجان به لحاظ دوام و زیبایی در تمام کشور خریدار دارد.
,از معادن فعال مس در نیمه اول سده اخیر در منطقه زنجان می توان به معدن رشید آباد در 78 کیلومتری شمال غرب و معدن مس «بایچه باغ» در حومه ماهنشان اشاره داشت.
,در حال حاضر حکاکی روی مس در شهر زنجان انجام می شود، طرح های رایج در حکاکی مس زنجان بیشتر از طرح های قدیمی و سنتی ایران الهام گرفته شده است و در بین نقوش مختلف اسلیمی، ختائی، بته جقه، گل و بوته و مکان های تاریخی و مناظر شکار حیوانات است که از نگاره های عامیانه یا سنتی مایه گرفته است.
,صنعتگران این رشته که تعدادشان بسیار کم و معدود است در شهر زنجان سکنی دارند.
,انتهای پیام/
,,
,
]
ارسال دیدگاه