logo
سه‌شنبه 07 مهر 1405 | سه‌شنبه 29 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  2. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  3. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  4. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  5. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  6. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  7. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن
  8. واکاوی تطور فکری و سلوک عرفانی شمس تبریزی؛ از تبریز تا قونیه
  9. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  10. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  11. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  12. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  13. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  14. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  15. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  16. گسست میان ادعا و واقعیت
  17. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  18. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  19. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  20. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها

روزنامه نگار، پژوهشگر جوان و موفق هرمزگانی:

استان هرمزگان در زمینه ی جمع آوری و تدوین فرهنگ عامیانه در کشور پیشتاز است

استان هرمزگان در زمینه ی جمع آوری و تدوین فرهنگ عامیانه در کشور پیشتاز است
روزنامه نگار، مولف ، پژوهشگر جوان و موفق هرمزگانی با اشاره به اینکه استان هرمزگان در زمینه ی جمع آوری و تدوین فرهنگ عامیانه در کشور پیشتاز است، گفت: تأسیس جدی و عملی و نه اسمی مرکز هرمزگان شناسی و تدوین دانشنامه فرهنگ عامیانه استان هرمزگان ضروری است و اینجانب جهت هر گونه همکاری اعلام آمادگی می کنم.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا ، سهراب سعیدی استاد ادبیات ، روزنامه نگار، مولف ، پژوهشگر جوان و موفق هرمزگانی در گفتگو با خبرنگار فرهنگ کده با بیان اینکه لحظات عمر گرانمایه را در کنار ادبیات و با ادبیات طی می کنم اظهار کرد: این امر برای من لحظه هایی آرام و آموزنده و دلپذیر و سرشار از عطوفت و عشق و مهربانی فراهم می آورد به ویژه که پدرم دیوان حافظ و گلستان و بوستان سعدی را از حفظ دارد و این باعث می شود که فضای خانه از سرعلاقه و اشتیاق فضای فکر و فرهنگ باشد.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, سهراب سعیدی استاد ادبیات ، روزنامه نگار، مولف ، پژوهشگر جوان و موفق هرمزگانی در گفتگو با خبرنگار , فرهنگ کده,  با بیان اینکه لحظات عمر گرانمایه را در کنار ادبیات و با ادبیات طی می کنم اظهار کرد: این امر برای من لحظه هایی آرام و آموزنده و دلپذیر و سرشار از عطوفت و عشق و مهربانی فراهم می آورد به ویژه که پدرم دیوان حافظ و گلستان و بوستان سعدی را از حفظ دارد و این باعث می شود که فضای خانه از سرعلاقه و اشتیاق فضای فکر و فرهنگ باشد.,

 

,

وی با بیان اینکه ادبیات را میتوان به دو شاخه ادبیات آکادمیک و ادبیات غیر آکادمیک کرد، افزود: ادبیات آکادمیک یا مدرسی همان است که در دانشگاهها ی ما در مقاطع مختلف تحصیلی تدریس می شود مهمترین وجه تمایز آن با ادبیات غیر آکادمیک این است که در ادبیات آکادمیک به آموزش ادبیات توجه می شود ولی در ادبیات غیر آکادمیک به آفرینش ادبیات و به عبارت دیگر ، ما به عنوان مدرسان ادبیات آکادمیک با یک نگاه محققانه و با بهره وری از برخی متدهای علمی به کندو کاو در متون ادبی می پردازیم و بدین وسیله سعی در شناساندن هر چه بیشتر حقیقت ادبیات به مفهوم وسیع کلمه داریم و این در حالی است که در حوزه ی ادبیات غیر آکادمیک غالبا با یک نگاه هنری و مبتنی بر ذوق به آثار ادبی نگریسته می شود .

,

 

,

پژوهشگر جوان و موفق هرمزگان در پاسخ به سوال اینکه به نظر شما ادب فارسی ( اعم از شعر و نثر ) در همه ی زمان ها و با همه انشعاب هایش ادبیاتی انسان مدار و ارزش گذار بوده است ، گفت :اگر چه گستره ی وسیعی از آثار ادبی آثاری است که در خدمت جامعه انسانی و آرمان های متعالی جهان بشریت بوده و سعی در تعالی بخشیدن به جان و روح آدمی داشته است ولی معمولا در هر یک از مقاطع تاریخی سخنورانی نیز بوده اند که نام را به نان فروخته و گوهر دیریاب سخن را نثار قدم جبارانی نموده اند که برای جامعه بشری ارمغانی جز رفتارهای ضد انسانی و ضد ارزشی نداشته اند ؛ نمونه را می توان به آن دسته از اشعار مدحی اشاره نمود که سخن پردازانی چون فرخی سیستانی و عنصری بلخی در ستایش حامکان بی کفایت دربار غزنین - سلطان محمود غزنوی و فرزندانش سروده اند .

,

 

,

سعیدی افزود: در جامعه ی جهانی ، هر ملتی دست کم یک مشخصه ی منحصر به فرد دارد که بدان شناخته می شود و بی تردید مهمترین شاخصه ی ما ایرانیان شعر و ادب ماست که شیفتگانی چون گوته آلمانی و فیتز جرالد انگلیسی و... را به عنوان دلدادگان فرهنگ و ادبیات ایران به جهان بشریت معرفی نموده است و از این رو ، ناگفته پیداست که دهکده ی جهانی مورد نظر مغرب زمین به ویژه آمریکا که خواهان اضمحلال فرهنگ و ادب دیگر کشورهای و رواج فرهنگ غرب در سراسر جهان است نمی تواند از سوی ما ایرانیان به عنوان ملتی که از یک پیشینه ی فرهنگی و ادبی درخشان برخوردار یم پذیرفته شود .

,

 

,

وی مهمترین ایراداتی که می توان به ادبیات مدرسی و دانشگاهی ما گرفت این است که متأسفانه با توجه به تفکر سنتی حاکم بر برنامه ریزان و تدوین کنندگان واحدهای درسی رشته ی ادبیات فارسی ، در حق ادبیات معاصر ایران جفایی آشکار روا داشته است دانست و تصریح کرد: گنجاندن آن فقط دو واحد درسی است تحت عنوان « ادبیات معاصر » در برنامه درسی دانشجویان زبان و ادب فارسی البته یقین دارم در آینده ای نه چندان دور به مصداق « سخن نو آر که نو را حلاوتی است دگر» این نقیضه توسط استادان جوان خوش ذوق و خوش قریحه ی این مرز و بوم بر طرف خواهد شد .

, رسی رشته ی ادبیات فارسی ، در حق ادبیات معاصر ایران جفایی آشکار روا داشته است دانست و تصریح کرد: گنجاندن آن فقط دو واحد درسی است تحت عنوان « ادبیات معاصر » در برنامه درسی دانشجویان زبان و ادب فارسی البته یقین دارم در آینده ای نه چندان دور به مصداق « سخن نو آر که نو را حلاوتی است دگر» این نقیضه توسط استادان جوان خوش ذوق و خوش قریحه ی این مرز و بوم بر طرف خواهد شد .,

 

,

استاد ادبیات ، روزنامه نگار، مولف ، پژوهشگر جوان و موفق هرمزگان در پاسخ به سوال اینکه ادبیات چه پیامی برای وارثان تکنولوژی زده دارد، اظهار داشت:با تأسف و دریغ بسیار امروزه شاهدیم که انسان دنیا زده گرفتار در کمند صنعت به یک بن بست عظیم فرهنگی و معنوی گرفتار آمده است و « تو گویی راه برون رفتی » نیز فراروی خویش نمی بینند . در عصر آهن و پولاد که کاروان تکنولوژی صد اسبه می تازد ، جان و روح آدمی با چنان غربت غریبی دست به گریبان شده است که دیگر نوای نی مولانا را در او اثری نیست و نه فریاد رعد آسای فردوسی بزرگ را ازپس قرون و اعصار می شنود که : به فرهنگ باشد روان تندرست ! بسیاری از اصحاب احساس و فرهنگ نیز به تعبیر آن بزرگ « فراغتی و کتابتی و گوشه چمنی » برای خویش فراهم نموده اند و خود را به گوشه انزوا رانده اند که این مایه ی بسی افسوس است .

,

 

,

وی گفت: انسان امروز باید بداند که ادبیات به عنوان مهمترین تجلی گاه احساس و اندیشه و فرهنگ یکی از مهمترین ابزارهایی است که می تواند جامعه بشری را از این رکورد و بن بست فرهنگی و معنوی برهاند چراکه ادبیات را یارای آن است که انسان هایی فرهنگ مدار و آراسته به ادب نفس تربیت نماید و از این جهان سرگشته ی پریشان حال دنیایی بسازد که یکایک ساکنانش با کرامت انسانی و عزت نفس ادامه ی حیات دهند و هرگز در برابر پدیده های اهریمنی و شومی چون ظلم و بی عدالتی و دروغ پرستی و افسار گسیختگی اخلاقی و.... سر تعظیم و تسلیم فرود نیاورند .

,

 

,

استاد ادبیات ، روزنامه نگار، مولف ، پژوهشگر جوان و موفق هرمزگان اظهارکرد : در دوران تحصیل خود همیشه در ذهن داشتم زوایای مبهم تاریخ و فرهنگ استان خود را آشکار کنم، از این رو تأسف می‌خوردم که چرا تا به حال در مورد این منطقه ( هرمزگان ) پژوهش و کار فرهنگی انجام نشده است، پس این شد که به کارهای پژوهشی روی آوردم و حاصل آن چپ 28 جلد کتاب و چندین مقاله و چند کتاب و مقاله ی آماده ارایه است.

,

 

,

سعیدی به آثار چاپی خود اشاره کرد و افزود : روی هم رفته 28 جلد کتاب چاپ کرده ام که بعضی از آنها عبارتند از : فرهنگ مردم میناب، لالایی، بازی‌ها وسرگرمی‌های میناب، صنایع دستی و پنج شنبه بازار میناب، قصه‌ها و افسانه‌های مردم هرمزگان، تاریخ ادبیات میناب، چیستان های هرمزگان، رخش بی‌سوار (مجموعه نوحه‌های شاعران میناب)، ترانه‌های چوپان، سوگواره ها (مجموعه نوحه‌های رایج در هرمزگان)، باورها و عقاید مردم هرمزگان، دستم چلکا (ادبیات شفاهی کودکان هرمزگان)، شیرین‌تر از قند و چی چی کای مم گپو ، دنیای ادبیات کودک و نوجوان ، روزهای بی تو، چیچکای بپ گپو و ممگپو ( مجموعه ی قصه ) ، رسم معیشت ، آئین ازدواج در هرمزگان ، بناهای سنتی در هرمزگان ، پرنیان سخن، پوشاک مردم هرمزگان ، و... و همینطور نوشتن کتاب جامع فرهنگ عامیانه هرمزگان نیز در مراحل نهایی تدوین است.
وی همینطور به 5 مقاله ی علمی ترویجی و 20 مقاله آموزشی و پژوهشی و چندین مقاله ی دیگر در مجلات معتبر داخلی چاپ کرده ایم و چند کتاب نیز آماده ی چاپ دارم که می توان از آن کتب چاپ نشده به مجموعه اشعارم با عنوان کاغذ پاره های دفترم بوی شعر می دهد اشاره نمود.

,
,


استاد ادبیات ، روزنامه نگار، مولف ، پژوهشگر جوان و موفق هرمزگان با بیان اینکه اگر آداب و رسوم و فرهنگ و سنت های یک ملتی لگام گسیخته رها گردد ، سرانجام این فرهنگ کم رنگ و بی تردید اندک اندک به فراموشی سپرده می شود؛ خاطرنشان کرد:من بعنوان کسی که عمر خود را در این استان سپری کرده ام به پاس احترام، خدمت و حفظ اصالت و نگهداری از فرهنگ مردم در این زمینه فعالیت می کنم؛ باشد که مسئولان دلسوز هرمزگان مرکزی نیز بعنوان هرمزگان شناسی دایر و از جوانان خوب ، صادق ، پاک و بی الایش این استان جهت تدوین دانشنامه بزرگ فرهنگ عامیانه استان هرمزگان بهره ببرند که گامی بسیار مفید و ارزنده است و دعای پسینیان را بدنبال خواهد داشت.

,
,

 

,

سعیدی اضافه کرد : در شرایط کنونی تأسیس جدی و عملی و نه اسمی مرکز هرمزگان شناسی و تدوین دانشنامه فرهنگ عامیانه استان هرمزگان ضروری است و اینجانب جهت هر گونه همکاری اعلام آمادی می کنم.
وی با بیان اینکه به چاپ رساندن تمام آثارم در مورد هرمزگان شناسی ، فرهنگ عامه و ادبیات که در جمع آوری فرهنگ عامه هرمزگان در کشور پیشتاز است بیان داشت : قبولی در مقطع دکتری زبان و ادبیات فارسی در یکی دو سال اینده از آرزوهایی است که در سر و دل می پرورانم که ان شالله با توفیق الهی و کوشش و برنامه ریزی به این مهم دست خوام یافت.

,
,

 

,

این استاد ادبیات افزود : در هنگام نوشتن زمان را احساس نمی کنم ، حتی روزهایی پیش آمده که از شب تا صبح به نوشتن مشغول بوده ام ولی بیشتر در سکوت رویایی حاکم بر واپسین ساعات شب می خوانم و می نویسم به ویژه اگر با موسیقی توأم با نفس عیسوی محمد رضا شجریان باشد تا روح و جانم را تسخیر و روانه ی عوالم دیگری کند.

,

 

,

وی یکی از عزیزترین و گرانبها ترین لحضات عمر خود را حضور در کلاس درس دانست و تصریح کرد:این دلبستگی آنقدر صادقانه و عاشقانه است که بارها و بارها به آرزو از خداوندگار خویش خواسته ام این توفیق را به من ارزانی بدارد که واپسین لحظات چشم فروبستن من از عالم خاک در کلاس درس اتفاق بیفتد .

,

 

,

سعیدی همچنین به سوابق خود اشاره کرد و بیان داشت : سابقه‌ی تدریس در دانشگاه آزاد میناب و جزیره‌ی هرمز، آموزشکده‌ی فنی وحرفه‌ای میناب ، آموزشکده فنی و حرفه ای دخترانه بندرعباس ، مدرس دانشگاه پیام نور سیریک و بندرعباس را دارم، و هم اینک نیز افتخار دارم تا در خدمت دانش آموزان مقطعه متوسطه شهرستان میناب در مدارس تیزهوشان باشم .

,

 

,

انتهای پیام/

,
 
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه