logo
سه‌شنبه 07 مهر 1405 | سه‌شنبه 29 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  2. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  3. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  4. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  5. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  6. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  7. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن
  8. واکاوی تطور فکری و سلوک عرفانی شمس تبریزی؛ از تبریز تا قونیه
  9. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  10. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  11. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  12. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  13. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  14. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  15. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  16. گسست میان ادعا و واقعیت
  17. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  18. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  19. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  20. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها

نگاه گاردین به حادثه منا و کشته شدن حجاج؛

حادثه منا آزمونی سخت برای رژیم آل سعود خواهد بود/ جنبه سیاسی این حادثه برای آل سعود

حادثه منا آزمونی سخت برای رژیم آل سعود خواهد بود/ جنبه سیاسی این حادثه برای آل سعود
مشروعیت عربستان سعودی به محافظت از مکان‌های مقدس متکی است، اما آیا سعودی‌ها می‌توانند امنیت را برقرار سازند؟
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح توس، روزنامه انگلیسی گاردین در یادداشتی با عنوان «حادثه منا آزمونی سخت برای رژیم آل سعود» به بررسی این حادثه در عرصه سیاسی می‌پردازد و به بی‌لیاقتی و سوء مدیریت خاندان آل سعود می‌رسد.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, صبح توس,

گاردین نوشت:  زمانی که نیروهای ابن سعود در سال ۱۹۲۴ میلادی کنترل مکه را در دست گرفتند، ابن سعود اعلام کرد از مکان‌های مقدس به خوبی حفاظت خواهد کرد و شرایط را برای زائرین بهتر می‌کند، شرایطی که در دوران حکمرانی خاندان هاشمی در عربستان بسیار وخیم شده بود. حفاظت از مکان‌های مقدس یکی از دو ستون اصلی نگه‌دارنده عربستان شد و دیگری منابع نفتی وسیعی بود که بعدها در عربستان کشف شدند.

,

برای همین است که فاجعه هفته گذشته در منا و کشته شدن بیش از ۱۰۰۰ تن زائر، بیش از یک تراژدی خوانده می‌شود. به طور اجتناب‌ناپذیری این حادثه جنبه سیاسی نیز پیدا می‌کند و پیامدهایی هم خواهد داشت. حادثه امسال منا تنها حادثه‌ای نیست که تا به حال اتفاق افتاده باشد. در سال ۲۰۰۶ حادثه‌ای مشابه اما کوچک‌تر و در سال ۱۹۹۰ حادثه‌ای بدتر رخ داد. دو حادثه‌ای که امسال برای زائران اتفاق افتاد این مسئله را برمی‌آورد که آیا عربستان سعودی از لحاظ فنی می‌تواند با استفاده از ثروتش استانداردهای بالای امنیتی را در دسترس قرار دهد یا اینکه با بی‌لیاقتی و با اشتباه کار خود را ادامه خواهد داد. مسئله‌ای که ایران به آن اشاره کرده است و عربستان را به بی‌لیاقتی نام برده است.

,

عربستان سعودی و ایران به عنوان رقیبان اصلی خاورمیانه نامیده می‌شوند، اما گفته می‌شود که هیچ کدام از این دو صلاحیت تسلط به منطقه را ندارند: ۱. به دلیل تفاوت مذهب ایران شیعه با کشورهای عرب و اکثریت اعراب ساکن قسمت‌های مرکزی خاورمیانه؛ ۲. به دلیل حاشیه‌های به وجود آمده در مورد عربستان و جمعیت پایین این کشور.

,

با وجود اینکه شرایط نشان می‌دهد دو کشور نمی‌توانند به خاورمیانه مسلط شوند، ایران و عربستان سعودی دست از تلاش برنمی‌دارند. با این حال، نظام ایران از عربستان سعودی یک قدم جلوتر است. در بخش داخلی، ایران دارای ثبات و آرامش است و در بخش خارجی، از عربستان سعودی در سوریه موفق‌تر بوده است و توافق هسته‌ای اخیر هم که به تقویت قدرت ایران در منطقه کمک می‌کند.

,

عربستان سعودی مشکلات زیادی را با خود به همراه دارد. از پایین آمدن قیمت نفت و کاهش سطح رفاه مردم تا مداخله نابجا و اشتباه سعودی‌ها در یمن.

,

تفکر مردانی که در رأس حکومت عربستان قرار دارند مشکل‌زا خواهد بود. شاه سلمان به نظر فردی ضعیف و ناتوان است. جایگاه شاهزاده محمد ابن نائف که مسئول امنیت حج است تضعیف شده است، در حالی که شاهزاده محمد ابن سلمان به عنوان فردی که حمله به یمن را پایه‌ریزی کرد، قصد جانشینی دارد. این کشور با مشکلات زیادی روبرو است و حوادثی از این دسته (حادثه منا) به مشکلات این کشور خواهد افزود و سؤالات بسیار جدی‌ای به همراه خواهد آورد.

,

گارر

, گارر, گارر,

انتهای پیام/ج

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه