logo
سه‌شنبه 07 مهر 1405 | سه‌شنبه 29 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  2. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  3. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  4. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  5. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  6. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  7. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن
  8. واکاوی تطور فکری و سلوک عرفانی شمس تبریزی؛ از تبریز تا قونیه
  9. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  10. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  11. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  12. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  13. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  14. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  15. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  16. گسست میان ادعا و واقعیت
  17. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  18. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  19. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  20. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها

گزارشی از پیامدهای خرید و فروش ماده مخدر ناس در جامعه؛

جوانان قربانیان اصلی بسته های سبز رنگ توهم زا / تحفه ای از همسایه شرقی کشور

جوانان قربانیان اصلی بسته های سبز رنگ توهم زا / تحفه ای از همسایه شرقی کشور
در سال‌های اخیر مصرف مواد مخدر صنعتی به دلیل آسان بودن مصرف و عدم آگاهی خانواده‌ها موج فزاینده ای به خود گرفته و به سادگی جوانان به قربانیان اصلی این مواد توهم‌ زا تبدیل شدند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از اوشیدا:در سال‌های اخیر مصرف مواد مخدر صنعتی به دلیل آسان بودن مصرف و عدم آگاهی خانواده‌ها موج فزاینده ای به خود گرفته و به سادگی جوانان به قربانیان اصلی این مواد توهم‌ زا تبدیل شدند. در منطقه سیستان فروش ناس به راحتی و در بازارهای شهرستان زابل و سایر مناطق سیستان خرید و فروش می شود و چه بسا برخی از کانونهای فروش این ماده مخدر در مسیر مدرسه دانش آموزان در کنار دکه های فروش سیگار به فروش می رسد که خود زنگ خطری برای ورود دانش اموزان ناآگاه به سمت مصرف این ماده مخدر است و فرد را به سمت مواد مخدر صنعتی می کشاند،بنابراین هوشیاری خانواده ها و نظارت بیشتر مسئولین ذیربط را در خصوص پیامدهای خرید و فروش آسان ماده مخدر ناس را در سطح جامعه می طلبد.

ناس که برگرفته از کلمه نسوار است در اصل نوعی تنباکوی کوبیده شده و مخلوط با کمی آهک است که متشکل از نیتروز آمین های اختصاصی تنباکو به عنوان عمده ترین عامل سرطانها ،نیکل ،کادمیوم ،پولونیم۲۱۰،نیتراتها ، آرسنیک ، کروم، هیدرالازین و استالدئید می باشد.

این ماده در اصل جویدنی در طی سالیان متوالی به ماده ای غیر تدخینی و پرمصرف تبدیل شد. ناس را در جلو دهان میان لب و دندان میریزند و اقلام دیگر آن مانند پن پرک در دستمال کاغذی ریخته می شود و بالای لب گذاشته می شود که بتدریج حالت کاذب نشاط آوری به فرد می دهد.

ناس بیشتر در افغانستان کشت می شود و مردم مناطق ایران، بیشتر مناطق افغانستان و پاکستان و قسمتهایی از هند، ترکمنستان، تاجیکستان و ازبکستان از نسوار استفاده می کنند. در سوئد و نروژ از آنجاکه استعمال دخانیات در اماکن عمومی منع قانونی دارد مصرف ناس رواج یافته است.

 

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, اوشیدا,
,
,
,
,
,
,
,
,
, ,
,

علی اکبر نصیری رئیس دانشگاه علوم پزشکی زابل در این خصوص با اشاره به اینکه ناس نوعی محرک است و موجب افزایش توان کاری فرد می‌شود،‌ گفت: ناس مثل ماده مخدر شیشه یا هرویین نیست که موجب توهم، هذیان و یا عامل خطر باشد و تنها عامل تحرک محسوب می‌شود.

,

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زابل اظهار کرد: مصرف ناس عوارضی مانند افزایش ضربان قلب، اختلال در خواب، وابستگی روحی و روانی، بیماری‌هایی چون سرطان لثه، سرطان حنجره و روده بزرگ، نارسایی‌های کلیوی و بروز بیماری‌های اخلاقی را به دنبال دارد.

,

, ,

 

,

وی تصریح کرد: اعتیاد به ناس در اوایل مصرف موجب نشاط و شادی می‌شود اما پس از مدتی اثر نشاط آور خود را از دست داده و فرد مجبور می‌شود که به مواد مخدرهای قوی‌تر مانند شیشه و هروئین روی آورد.

,

نصیری معتقد است: مصرف ماده مخدر ناس سرطان‌‌های دستگاه گوارش فوقانی از جمله سرطان مری را به دنبال دارد.

این روزها یکی از مهمترین جبهه‌هایی که دشمن سعی دارد در آن به جامعه ضربه وارد کند بحث مواد مخدر است در این راستا افزایش مصرف مواد مخدر صنعتی یکی از مهمترین سیاست‌های دشمن است.

,
,
,

 

,

انتهای پیام/

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه