معاون امداد و درمان سازمان بسیج جامعه پزشکی:

بسیج طلایه‌دار سلامت در مناطق محروم و نقطه آغاز حرکت‌های جهادی است

بسیج طلایه‌دار سلامت در مناطق محروم و نقطه آغاز حرکت‌های جهادی است
معاون امداد و درمان سازمان بسیج جامعه پزشکی با بیان اینکه بسیج طلایه‌دار سلامت در مناطق محروم و نقطه آغاز حرکات جهادی در سلامت است، گفت: اعتلای پرچم مقدس جمهوری اسلامی ایران توسط بسیج و اهتزار پرچم بسیج به عنوان طلایه‌دار سلامت در مناطق محروم، یکی از اهداف این سازمان بوده است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ دکتر روح‌الله قائد امینی، در گفت‌وگو با خبرنگار سازمان بسیج جامعه پزشکی به مناسبت نزدیک شدن به آغاز هفته بسیج پیرامون خدمات این سازمان از دوران دفاع مقدس تاکنون گفت: دوران دفاع مقدس به عنوان یک گنجینه به یادماندنی تا ابد برای ایران اسلامی باقی خواهد ماند؛ یکی از ثمرات دفاع مقدس در بهداشت و درمان، به وجود آمدن تیم‌های اضطراری پزشکی در قالب پزشکان، پیراپزشکان و پرستاران بسیجی بود که به عنوان «پزشکان کیف به دست» در مواقع وقوع عملیات‌های مختلف در منطقه حضور پیدا می‌کردند و در بیمارستان‌های صحرایی به رزمندگان اسلام خدمات مراقب از سلامت ارائه می‌دادند.

معاون امداد و درمان سازمان بسیج جامعه پزشکی افزود: گاهی حجم این خدمات بسیار گسترده‌ بود و می‌توانست به عنوان یک کمک کننده اصلی برای نگه داشتن رزمندگان در خطوط اصلی جبهه به حساب آید؛ دفاع مقدس به ظاهر تمام شد اما پس از جنگ هنوز هم بسیجیان واقعی حوزه بهداشت و درمان حضور داشتند، لذا در سال ۱۳۷۴‌‌‌ همان پزشکان و پرستاران با تجربه دفاع مقدس و ایثارگر با هم همدل و یکصدا شدند و سازمان بسیج جامعه پزشکی به عنوان یکی از واحدهای عملیاتی نیروی مقاومت بسیج شکل گرفت؛ از آن روز به بعد، با تشکیل شوراهای مرکزی در سطح استان‌ها، این سازمان از لحاظ کیفی و کمی توانست وضعیت درخور شأنی پیدا کند.

مدیریت بحران جزئی از فعالیت‌های امداد و درمان سازمان بسیج جامعه پزشکی است
وی ادامه داد: پس از تشکیل سازمان بسیج جامعه پزشکی و تبدیل به یکی از ارکان‌های عملیاتی بسیج؛ یکی از وظایف عمده‌ای که هم در ساختار و هم در اساسنامه به آن محول شد، فعالیت‌های امداد و درمان بود؛ این فعالیت‌ها صبغه‌های مدیریت بحران و کارآمدی سازمان را به خود اختصاص می‌دهند؛ همچنین با تشکیل کارگروه علمی امداد و درمان، فعالیت‌ها در فرآیند علمی طی شد.

قائد امینی با اشاره به اینکه سابقه امداد و درمان در بسیج جامه پزشکی به دوران دفاع مقدس بازمی‌گردد‌، گفت: امدادگران دوران دفاع مقدس‌‌ همان تیم‌های اضطراری بودند که با هم همدل شدند تا بتوانند فعالیت‌های امدادی را توسعه دهند.

امروز فعالیت‌های بسیجی جامعه پزشکی گفتمان حوزه سلامت است
این مقام مسئول عنوان کرد: گذشت زمان و بروز فعالیت‌های جهادی در سطح کشور و به خصوص برگزاری دوره‌های جهادی سبب شد تا رنگ و بوی جهادی در فعالیت‌های امداد و درمان بسیج جامعه پزشکی بیشتر شود، لذا بیمارستان‌های صحرایی و ثابت و اعزام تیم‌های بهداشت و درمان عمومی و تخصصی و اعزام تیم‌های تک تخصصی به مناطق و کشورهای محروم و نیازمند به عنوان یکی از وظایف سازمان، چهره خاصی را برای این ارگان ایجاد کرد به گونه‌ای که امروزه فعالیت‌های بسیجی جامعه پزشکی به عنوان یک گفتمان در حوزه سلامت بر‌ای همه اعضای سلامت در جوامع مختلف شناخته شده و موثر است.

وی بیان کرد: شاید روزگاری تشکیل یک بیمارستان صحرایی کار بسیار بزرگی بود اما به لطف و مدد خداوند بزرگ و عنایت شهداء، سالانه بیش از ۷۰ بیمارستان صحرایی و ثابت در مناطقی که بسیار دور افتاده از مرکز و یا دارای شرایط ایمنی و مرزی است را در سطح کشور برپا می‌کنیم و به مردم خدمات مراقبت از سلامت ارائه می‌دهیم که بسیار با ارزش است.

ارتقاء سطح کیفیت خدمات، مطالبه بسیج جامعه پزشکی است
قائد امینی گفت: براثر گذشت زمان به یک واژه‌ای در فعالیت‌های امداد و درمان رسیدیم که آن «ارتقا سطح کیفیت خدمات» بود به گونه‌ای که حقوق بیمار به عنوان دریافت کننده خدمات برای ما ارزشمند بود و ما به دنبال آن بودیم که این حقوق را هرچه بیشتر رعایت کرده و سطح دسترسی‌ها را افزایش دهیم لذا عملکرد بیمارستان‌های صحرایی را ارزیابی کردیم و این رخداد را در قالب یک طرح ملی با عنوان «ارائه ارزیابی در بیمارستان‌های صحرایی سراسر جمهوری اسلامی ایران» با روش داده «نگاری مفهومی یا Concept Mapping» دنبال کردیم و درحال حاضر این طرح در حال جریان است.

معاون امداد و درمان سازمان بسیج جامعه پزشکی با تصریح اینکه شکل‌گیری فعالیت‌های جهادی بسیج جامعه پزشکی در سراسر کشور با همکاری فعالیت‌های سلامت محور امکان‌پذیر است؛ اظهار داشت: دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور، معاونت بهداشت و درمان نیروهای مسلح، معاونت بهداشت و درمان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، جمعیت هلال احمر، تامین اجتماعی کمیته امداد حضرت امام خمینی (ره) و بهزیستی و خیرین از عوامل تشکیل دهنده قرارگاه سلامت هستند و به عنوان اتاق فکر فعالیت‌های جهادی سازمان بسیج جامعه پزشکی به حساب می‌آیند.

وی گفت: به اتفاق قول همه مسئولین بسیج سلامت کشور براین باورند که بسیج می‌تواند یک هماهنگ کننده اصلی در امر توسعه فعالیت‌های جهادی و محرومیت زدایی در مناطق محروم کشور شناخته شود به شرط اینکه این فعالیت‌ها باعث ایجاد یک هم‌افزایی در کشور شود و موجب ارتقاء سطح ملی سلامت و شاخص‌های آن در مناطق محروم شود.

برگزاری هفتمین کنگره بین‌المللی علمی سلامت در حوادث و بلایا
قائد امینی با یادآوری اینکه برای دسترسی به این هدف عمده از سوی بسیج جامعه پزشکی، پیشنهاد تشکیل قرارگاه جهادی سلامت به وزیر بهداشت اعلام شد، ادامه داد: از آنجایی‌که فعالیت‌های جهادی ما براساس مبانی علمی و پژوهشی صورت می‌گیرد، خروجی بسیار خوبی در قالب فعالیت‌های علمی و پژوهشی به جای گذاشته است که کنگره بین‌المللی علمی سلامت در حوادث و بلایا نام دارد و هفتمین دوره این کنگره در دی ماه امسال برگزار خواهد شد.

اهتزار پرچم بسیج به عنوان طلایه‌دار سلامت در مناطق محروم و نقطه آغاز حرکات جهادی
این مقام مسئول گفت: بسیج جامعه پزشکی از ارائه خدمات امدادی و درمانی چند هدف عمده را دنبال می‌کند: اعتلای پرچم مقدس جمهوری اسلامی ایران توسط بسیج، اهتزار پرچم بسیج به عنوان اینکه این سازمان طلایه‌دار سلامت در مناطق محروم است و نقطه آغاز حرکات جهادی در سلامت است، افزایش سطح دسترسی‌ها و عدالت در برخورداری از خدمات مراقبت از سلامت با کیفیت، کمک به توسعه رفاه اجتماعی در سطح کشور و در ‌‌‌نهایت اینکه بسیج جامعه پزشکی با ارائه فعالیت‌های امدادی و درمانی چه در قالب حرکت‌های جهادی و چه فعالیت‌های مدیریت بحران مانند اعزام تیم‌های تخصصی و فوق تخصصی پزشکی به مناطق زلزله زده و سیل زده در پاکستان و سایر کشور‌ها به دنبال اینست که بتواند اهداف بسیج را در توسعه سطح جذب و ارتقاء کمی و کیفی بسیجیان به نحو احسن انجام دهد.

بسیج جامعه پزشکی بازوی یاریگر نظام سلامت
وی در پایان متذکر شد: ما همیشه به عنوان بازوی یاریگر نظام سلامت بوده‌ایم و هیچگاه به عنوان بار اضافی عمل نکردیم؛ همواره در توسعه سلامت گام برداشته‌ایم و در امر توسعه سلامت و سیاست‌های ابلاغی که بزرگ‌ترین سند جامع سلامت پس از انقلاب اسلامی بوده، مطالبه‌گر اهداف مقام معظم رهبری هستیم.

انتهای پیام/خ

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, سازمان بسیج جامعه پزشکی,
,
,
,
, مدیریت بحران جزئی از فعالیت‌های امداد و درمان سازمان بسیج جامعه پزشکی است,
,
,
,
,
, امروز فعالیت‌های بسیجی جامعه پزشکی گفتمان حوزه سلامت است,
,
,
,
,
, ارتقاء سطح کیفیت خدمات، مطالبه بسیج جامعه پزشکی است,
,
,
,
,
,
,
, برگزاری هفتمین کنگره بین‌المللی علمی سلامت در حوادث و بلایا,
,
,
, اهتزار پرچم بسیج به عنوان طلایه‌دار سلامت در مناطق محروم و نقطه آغاز حرکات جهادی,
,
,
, بسیج جامعه پزشکی بازوی یاریگر نظام سلامت,
,
,
]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه