اخبار داغ

بررسی سیره امام صادق(ع)

تربیت 4 هزار شاگرد توسط امام صادق(ع) برای رساندن حقانیت اسلام به اقصی نقاط دنیا/ راه‌اندازی نهضت علمی با وجود آزارهای اموی و عباسی

تربیت 4 هزار شاگرد توسط امام صادق(ع) برای رساندن حقانیت اسلام به اقصی نقاط دنیا/ راه‌اندازی نهضت علمی با وجود آزارهای اموی و عباسی
لیلا میرزاخانی دکترای ادیان گفت: امام صادق(ع) با تربیت شاگردانی قریب به 4 هزار نفر قصد داشتند ندای حقانیت اسلام را به اقصی نقاط جهان برسانند و این کار ایشان موجب تحکیم پایه‌های اسلام ناب محمدی شد.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ لیلا میرزاخانی دکترای ادیان در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی طنین یاس در خصوص سیره امام صادق(ع)، اظهار داشت: عصر امام صادق(ع) همزمان با دو حکومت مروانی و عباسی بود که انواع تضییق ها و فشارها بر آن حضرت وارد می شد، بارها ایشان را بدون آن که جرمی مرتکب شود، به تبعید می بردند.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, تحلیلی طنین یاس ,

راه اندازی نهضت علمی با وجود آزارهای اموی و عباسی

, راه اندازی نهضت علمی با وجود آزارهای اموی و عباسی,

وی تأسیس نهضت علمی را یکی از نکات بسیار ارزشمند در زندگی امام صادق(ع) دانست و گفت: باید به این نکته توجه داشت که ایشان این نهضت علمی را با وجود آزارهای موسمی اموی و عباسی راه اندازی کردند چرا که  این افراد به دنبال کوچکترین بهانه ای بودند که حضرت را از سر راه خود بردارند.

,

این دکترای ادیان ادامه داد: آنچه به دوره امامت حضرت امام صادق (ع) ویژگی خاصی بخشیده، استفاده از علم بی کران امامت، تربیت دانش طلبان و بنیان گذاری فکری و علمی مذهب تشیع است تا جایی که شیخ مفید می نویسد: آن قدر مردم از دانش حضرت نقل کرده اند که به تمام شهرها منتشر شده و کران تا کران جهان را فرا گرفته است و از احدی از علمای اهل بیت (ع) این مقدار احادیث که از ایشان نقل شده است، نقل نشده است.

,

میرزاخانی در ادامه این مطلب تصریح کرد: سید مؤمن شافعی در خصوص امام صادق(ع) می نویسد: مناقب آن حضرت بسیار است تا جایی که شمارشگر حساب از آن ناتوان است (کتاب «اطعمه و اشربه» از وسائل الشیعه ، ج 17، طبع جدید مترجم) همچنین ابوحنیفه می گفت: من هرگز فقیه تر از جعفربن محمد (ص) ندیده ام و حتما از داناترین امت اسلامی است. (تاریخ ابن خلکان (وفیات الاعیان، ج 1، ص 327) چاپ دارالثقافه بیروت).

,

چراشیعه را جعفری می نامند؟

,

چراشیعه را جعفری می نامند؟

, چراشیعه را جعفری می نامند؟,

این دکترای ادیان در خصوص اینکه چرا شیعه را جعفری می نامند، افزود: از گذر ممنوعیت نقل احادیث در مدت زمان طولانی توسط حکام اموی،احساس نیاز شدید به نقل روایات و سخن پیامبر(ص)،امیرمومنان(ع)، امام صادق (ع) را بر این داشت که به تربیت راویان در ابعاد مختلف بپردازند؛ از امام جعفر صادق(ع) در هر زمینه ای روایت وجود دارد و این است راز نامیده شدن مذهب شیعه به «جعفری».

,

وی در ادامه بیان کرد: راویان با فراگرفتن هزاران حدیث در علومی همچون  تفسیر، فقه،تاریخ،مواعظ،اخلاق، کلام، طب، شیمی و... سدی در برابر انحرافات ایجاد کردند.

,

میرزاخانی اظهار کرد: حجم گسترده از راویان که توسط امام صادق(ع)تربیت شدند در واقع کمبود روایت از منبع بی پایان امامت را در طی دوره های مختلف را توانست جبران کند و از این حیث امام به موفقیت لازم دست یافتند.

,

این دکترای ادیان در ادامه این مطلب تصریح کرد: روش زندگى هر انسانى، روشنگر مقاصد و افشاگر رازها و اسرار درونى و قبلى اوست و از طرفی نیات و مقاصد، اسرار و رازهاى دل او هم در لابلاى رفتار و کردارش منعکس است؛ چه بسا گمراهان فریبکار و ریاپیشه کوشیده ‏اند که با خوشرفتارى و تظاهر به نیکى، مکنونات دل و ضلالت و خدعه و نیزنگ خود را پنهان بدارند. لیکن کردار و اعمال آنان خیلى زودتر درونشان را هویدا ساخته و سخنانشان، اسرار دل و رازهاى مخفى آنان را آشکار کرده است.

,

شخصیت امام صادق(ع) نمونه ‏اى از شخصیت روحانى جدش حضرت محمد (ص) است

, شخصیت امام صادق(ع) نمونه ‏اى از شخصیت روحانى جدش حضرت محمد (ص) است,

وی سیره امام صادق(ع) را راهنماى ما و نشانگر روح بزرگ و قلب عظیم این امام بزرگوار دانست و گفت: این ویژگی ها ثابت می کند که ایشان از اهل بیت(ع) می باشند.

,

میرزاخانی در ادامه این مطلب تصریح کرد: حضرت ابى عبدالله جعفر بن محمّد (ع) نشان مى ‏دهد که شخصیت آن حضرت، الگو و نمونه ‏اى از شخصیت روحانى جدش حضرت محمد مصطفى (ص) است.

,

این دکترای ادیان، مهمان نوازی را از دیگر ویژگی های بارز شخصیتی امام صادق(ع) بیان کرد و گفت: زمانی که اصحاب و یاران به منزل امام می آمدند، این بزرگوار سفره مى‏ گشود و بهترین و پاکیزه ‏ترین غذاها را برای مهمان ها می آوردند برخى گفته‏ اند که امام براى آنان نان و حلوا فرانى( نوعى نان گرد وکفلت؛ «خبیص» و «خبیصه» یعنى حلو) و روغن و غیره مى ‏آورد؛ به ایشان اعتراض مى ‏شد که این همه خوردنى بر سر سفره نیاورد و تدبیر بکار بندد و مقتصد باشد، امام در پاسخ آنها می فرمودند: ما با تدبیر خداوند، زندگیمان را سامان مى ‏دهیم اگر او در روزى ما گشایش دهد، ما نیز براى میهمانان گشایش قائل مى ‏شویم اما اگر درهاى روزى براى ما تنگ گردد، ما نیز زندگیمان را به همان تناسب تنظیم مى ‏کنیم. (بحار الانوار، ج 47، ص 22؛ وسائل الشیعه، ج 16، ص 444..( .

,

تسلط امام حعفر صادق(ع) بر علوم های مختلف

, تسلط امام حعفر صادق(ع) بر علوم های مختلف,


میرزاخانی در ادامه این مطلب تصریح کرد: امام صادق(ع) با آن جلالت شأن و سن و سالى که داشت هرگز اجازه نمی دادند‏ میهمانانش کارى انجام دهند و اگر خدمتکارى در خانه نبود، خود شخصاً بلند مى ‏شد و مى ‏فرمودند: رسول الله (ص) منع فرموده است که انسان از میهمان خود کار بکشد. (بحارالانوار، ج 47، ص 41؛ وسائل الشیعه، ج 16، ص 457).
این دکترای ادیان تسلط بر علوم های مختلف را از دیگر ویژگی ها بارز امام صادق(ع) دانست و تصریح کرد: بسیارى از دانشمندان اعتراف کرده‏ اند که امام صادق (ع) علاوه بر علم طب و پزشکی، هستی شناسی، علم کلام، علم شیمى را نیز مى ‏دانستند تا جایی که "جابربن حیان صوفى طرطوسى" نزد ایشان تلمذ مى کردند و این دانش را از ایشان فرا گرفته است و پانصد رساله در یک هزار برگ در همین مایه تألیف کردند که آنها در واقع متضمن و در بردارنده رساله ‏هاى امام جعفر صادق (ع)مى ‏باشند.) بحار الانوار ، ج 1، ص 213 - 215).
 

,
,
,
,

تربیت 4 هزار شاگرد برای رساندن حقانیت اسلام به اقصی نقاط دنیا

, تربیت 4 هزار شاگرد برای رساندن حقانیت اسلام به اقصی نقاط دنیا,

میرزاخانی ادامه داد: امام صادق (ع) با اهل هر لغت و زبانى به زبان آنان صحبت مى کردند به طور مثال با فارسى زبان، فارسى صحبت مى کردند و با اهل هر علم و فنى با اصطلاح خودشان بحث مى کرده است.

,

ای کارشناس ادیان بیان داشت: نکته مهم در امامت امام باقر (ع) و امام صادق(ع) این بود که که پایه های حکومت بنی امیه متزلزل شده بود و رو به افول می رفت از این رو بنی عباس برای استحکام حکومتش در حال جنگ و کشمکش با بنی امیه بود و این زمان بهترین موقعیت را برای این دو امام خصوصا امام صادق (ع) ایجاد کرد که بتوانند به نشر و بسط اسلام بپردازند و با تربیت شاگردانی قریب به 4 هزار  نفر ندای حقانیت اسلام را به اقصی نقاط جهان برسانند و موجب تحکیم پایه های اسلام ناب محمدی و شیعه اثنی عشر شوند.

,

انتهای پیام/خ

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه