logo
سه‌شنبه 07 مهر 1405 | سه‌شنبه 29 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  2. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  3. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  4. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  5. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  6. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  7. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن
  8. واکاوی تطور فکری و سلوک عرفانی شمس تبریزی؛ از تبریز تا قونیه
  9. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  10. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  11. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  12. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  13. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  14. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  15. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  16. گسست میان ادعا و واقعیت
  17. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  18. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  19. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  20. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها

معاون میراث فرهنگی استان:

بازدید اکیپ باستان شناسی از محوطه های تاریخی در چهارمحال و بختیاری

بازدید اکیپ باستان شناسی از محوطه های تاریخی در چهارمحال و بختیاری
اکیپ باستان شناسی استان چهارمحال و بختیاری از دو محوطه تاریخی قلعه دزک و قلعه جونقان بازدید کردند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از اساتید برتر، معاون میراث فرهنگی  اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان  از بازدید اکیپ باستان شناسی از قلعه دزک و قلعه جونقان خبر داد و گفت: این اکیپ شامل این معاونت و تعدادی از کارشناسان خبره باستان شناسی می باشد.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, اساتید برتر,

مصطفی هادیپور با بیان اینکه هدف از این بازدیدها بررسی، سرکشی آثار، حفاظت مستمر، صیانت و حفاظت آثار تاریخی و فرهنگی می باشد افزود: بررسی مشکلات و ارائه راه حل های مناسب جهت حفظ این آثار از دیگر اهداف این اکیپ می باشد.


به گزارش خبرنگار ما قلعه دزک واقع در روستای دزک از توابع شهرستان کیار، استان چهارمحال و بختیاری در فاصله 35 کیلومتری جنوب شرقی شهرکرد، 40 کیلومتری غرب بروجن و 22 کیلومتری جنوب فرخشهر قرار دارد. این بنا که در مشرق روستای دزک قرار دارد در دو طبقه و به طرز باشکوهی ساخته شده است. طبقه اول دارای یک هشتی ورودی در وسط است که از طرفین به محوطه بزرگ قلعه منتهی می‌شود، در طرفین هشتی چهار ایوان قرار دارد که دو ایوان رو به شمال و دو ایوان رو به جنوب قرار گرفته و شامل چند اتاق و انبار می‌باشد.
,
,
,
,
,


,
, ,

گفتنی است: کاخ قلعه جونقان در فاصله 42 کیلومتری شهرکرد و در مرکز شهرجونقان، سکونتگاه تابستانی حاج علی قلی خان بختیاری سرداراسعد دوم بوده است .نقشه وطرح انقلاب مشروطیت وفتح تهران توسط بختیاری ها به رهبری سرداراسعدبختیاری دراین قلعه پایه گذاری شده است وبراین اساس قدمت آن به بیش از یکصدسال می رسد، این بنا باالهام از معماری غربی در دو طبقه احداث گردیده وهنرهای حجاری –چوب بری- گچ بری-آئینه کاری ونقاشی درآن بکاررفته است .بنای اصلی شامل سردر ورودی ،حوضها، ابنیه جانبی وباغی به غایت مصفا بوده است ولی متاسفانه تنها بخشی از سردر وشاه نشین آن باقی مانده است .
,
,

قلعه جونقان
,
, قلعه جونقان ]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه