برگی از تاریخ ایجرود:
گئور قبیر/مقبره ای به سمت بیت المقدس
آرامگاهی در روستای ایچ ایجرود وجود دارد که به سمت بیت المقدس قرار گرفته است.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از ایجرود خبردوربین عکاسی رو برداشته و برای گرفتن گزارش ازمقبره ای که به سمت بیت المقدس بود،راهی روستای ایچ از توابع در شهرستان ایجرود شدم، روستای ایچ ازمرکز شهرستان یعنی زرین آباد،۹ کیلومتر فاصله دارد. وارد روستا که شدم آدرس مقبره را از اهالی جویا شدم، یکی ازاهالی روستای ایچ برای راهنمایی با من همراه شد؛ و به قبرستان روستا که تقریبا خارج از روستا بود رفتیم آرامگاهی آن جا بود که جهت قرار گرفتن آن آرامگاه با بقیه مقبره ها فرق داشت بعد از اینکه کارتصویربرداریم تمام شد با مهدی حاتمی راهی منزل کربلای محرمعلی حاتمی که به گفته اهالی روستا ۱۰۵ سال داشت و از قدیمی ترین اهالی روستای ایچ بود؛ شدیم.وقتی به خانه کربلای رسیدم بافت قدیمی خانه نظر مرا به خود جلب کرد، به نظر در خانه از قدمتی طولانی برخوردار بود.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از ایجرود خبر,کربلای محرمعلی حاتمی در گفت و گو با خبرنگار ایجرود خبر، با بیان خاطرات زیاد و جالبی از دوران گذشته،اظهار داشت:مقبره ای که به سمت بیت المقدس در ایچ وجود دارد را ما با نام گئور قبیر که متعلق به شخص مسیحی است می شناسیم.
, ,
,
, وی با اشاره به اینکه زمان حکومت احمد شاه قاجارو دیگر پادشاهان را نیز در یاد دارد، ادامه داد:زمان یل پریم را که مجتهدین را به قتل می رساندند را نیز به یاد دارم.
,حاتمی با اشاره به زمانی که روس ها به ایجرود امده بودند، افزود: کتیبه های که در روستا وجود داشت و قدمت روستا را نشان می داد و گویای این بود که ایچ حومه شهرستان محسوب می شد را با گلوله مورد هدف قراردادند.
,به پیشنهاد راهنما برای تکمیل ادامه گزارشم به منزل حجت الاسلام حجت اله رضایی که روحانی روستا و ازاهالی ایچ بود رفتیم. وقتی وارد خانه شدم چیدمان خانه که به شکل کتابخانه بود و بیشترین چیزی که ذهن را درگیر می کرد کتاب های زیادی بود که در قفسه ها وجود داشت.
,حجت الاسلام رضایی با اشاره به اینکه آن مقبره به دوره پیش از اسلام می رسد، ادامه داد: در قبرستان قدیمی دو کتیبه ای وجود داشت که نشان دهنده قدمت روستا بود.
, ,
,
, وی با بیان اینکه روی کتیبه ها با خط عربی نوشته شده بود، افزود:تصاویری از قبیل چشم و شمشیر و سپر روی آن حک شده بود و از وسط آن کتیبه گلوله ای نیز شلیک شده بود.
,روحانی مستقر در روستای ایچ با اشاره به اینکه نام اصلی روستا هاجر رود بود ، تصزیح کرد: شخصی به نام هاجر اینجا حکومت می کرده و با حضور این بانو آب روستا تامین شد و با استفاده از گونگ گلی آب از دل کوه ها روانه خانه ها شد.
, ,
,
, وی با بیان اینکه اینجا حمام قدیمی بود که به دستور هاجر بانو ساخته شده بود، تخریب شده است ،ادامه داد:آثار تاریخی بسیاری در ایچ وجود داشت که به مرور زمان ازبین رفت مثل قالا که محل حکومت اشکانیان درایچ بود.
,انتهای پیام/رض
]
ارسال دیدگاه