logo
سه‌شنبه 07 مهر 1405 | سه‌شنبه 29 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  2. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  3. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  4. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  5. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  6. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  7. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن
  8. واکاوی تطور فکری و سلوک عرفانی شمس تبریزی؛ از تبریز تا قونیه
  9. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  10. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  11. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  12. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  13. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  14. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  15. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  16. گسست میان ادعا و واقعیت
  17. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  18. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  19. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  20. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها

درحاشیه برگزاری دومین کارگاه آموزشی نویسندگان دفاع مقدس در رشت

احمد دهقان: آنچه غالبا در آثار دفاع مقدس مغفول مانده عنصر جذابیت است

احمد دهقان: آنچه غالبا در آثار دفاع مقدس مغفول مانده عنصر جذابیت است
این نویسنده تاکید کرد:”عنصری که در اکثر آثار دفاع مقدس اعم از زندگینامه و خاطرات و غیره مغفول می ماند، جذابیت است. این نویسنده است که باید جذاب ترین نقطه زندگی هرکس را بیابد و چه بسا از یک آدم عادی، قهرمان بسازد. اگر آن نقطه طلایی را در زندگی قهرمان داستان پیدا نکنیم ناچاریم از خودمان ببافیم تا داستان پیش برود.”
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از هشت هزار قهرمان، در حاشیه برگزاری دومین کارگاه آموزشی نویسندگان دفاع مقدس در تاریخ ۲۹بهمن ۹۴ با حضور نویسندگان بنام کشوری، احمد دهقان از نویسندگان معاصر و کاشناس ادبی که آثار بسیار در زمینه جنگ ایران و عراق نگاشته است، طی سخنانی گفت: ” هم زمان با برگزاری اولین کنگره شهدا در سال ۷۲ زندگینامه نویسی به عنوان یک ژانر در ایران جا افتاد، اما این ژانر فقط متعلق به ایران نیست و باید بزرگترین آثار در این عرصه را مطالعه کرد و از آن ها الگو گرفت و آموخت.”

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, هشت هزار قهرمان، ,

 

,

وی افزود:” در ایران کنگره ها متولی زندگینامه ها هستند اما در خارج از کشور ناشران بزرگ این کار را می کنند و از قِبَل آن سودهای کلانی را از آن خود می کنند و حتی این قالب از رمان نیز پرفروش تر می شود.”

,

 

,

این نویسنده تاکید کرد:”عنصری که در اکثر آثار دفاع مقدس اعم از زندگینامه و خاطرات و غیره مغفول می ماند، جذابیت است. این نویسنده است که باید جذاب ترین نقطه زندگی هرکس را بیابد و چه بسا از یک آدم عادی، قهرمان بسازد. اگر آن نقطه طلایی را در زندگی قهرمان داستان پیدا نکنیم ناچاریم از خودمان ببافیم تا داستان پیش برود.”

,

 

,

دهقان هم چنین گفت:” ما به جذابیت به عنوان ماده اصلی یک اثر نگاه نمی کنیم، بود و نبودش برایمان مهم نیست و تلاش می کنیم جذابیت را خودمان ایجاد کنیم. درحالی که نثر زندگینامه ساده و روان است و آنچه که در آن موجب جذابیت می شود، آن اتفاق خاصی است که در زندگی شهید رخ داده است.”

,

وی در خاتمه گفت:” زندگینامه نویسی و خاطره نویسی یک فن است. باید آن را آموخت. غریزی نیست. و آموختن این فن و یادگیری آن، تنها با خواندن آثار مهم و بزرگ در این ژانر، محقق می شود.”

,

 

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه